Túra és Túratárs kereső közösségi oldal
Üdv a Túratárs-on, jelenleg Vendégként vagy itt. Jelentkezz be vagy Regisztrálj itt <<<
TÚRATÁRS CHAT | RAKJ A KEDVENCEKBE
TÚRABLOGOK  
 


Címkék: Túra

Blog megtekintése 111 - 115 ennyiből: 313.
<< Első  < Előző | Oldal:  21 | 22 | 23 | 24 | 25 | Következő >  Utolsó >>

Bronzjelvényes túravezetői vizsga
2012/05/20 19:36:56 Küldte: robertbardos

Eljött a nap, hogy végre feltehetem az i-re a pontot, vagyis hivatásos túravezető lehetek. Este még átnéztem a tereptan, térképolvasás és egészségügyi ismereteket és nézegettem Pilisszentkereszt környékét, a vizsga helyszínét, találgatva, merre kell majd menni. Az izgalmak levezetéséül még egy BL-döntő is belefért. Reggel a 8.55-ös Pomázról induló buszt gondoltam közlekedési eszköznek - ezzel nem voltam egyedül, mert a busz tömve volt. Dobogókő, a vár... Még többBakony (Jásd - Csesznek)
2012/05/17 20:29:09 Küldte: Gyuri88

Bakony (Jásd - Fangorn erdő, alternatív Római fürdő - Bakonynána - Mordor - Dudar - Ördög-árok - Csesznek, ~30 km)


Az egyetemünk (SZE) 5 napos ökológia terepgyakorlata alkalmával tanyáztam Jásdon, ahonnan sajnos a pénteki meló miatt 1 nappal előbb haza kellett jutnom. Azonban erős km-hiányom volt még az előző napi gyaloglás után is, így hát nem indulhattam haza busszal! 

A terv: Jásd - Római fürdő - Nagyesztergár - Ördög-árok... Még többHol van a következő? 2012
2012/05/13 18:55:28 Küldte: robertbardos

2012. május 13-án reggel Marcival közösen elindultam az első "Hol van a következő?" túrámra, amelyet az Első Magyar Dendeócse Társaság (EMDT) szervezett. Ennek lényege: csak az adott pontban lehet megtudni a következő pontot és ahhoz is valamilyen rejtvény, tájékozódási feladat szükséges.

Első kihívás a rajt megtalálása volt - a szervezők ugyanis képsorral írták le a rajtot. Mi a Visegrádi hegységben a Zsitvay kilátót tippeltük, helyette... Még többBarangolás a Pilis-hegység helyneveinek nyomában
2012/04/17 10:23:11 Küldte: Gejza

 A kilencvenes évek elején Takács Sándor túratársam a Pilis-hegység térképét böngészve számos „halála” helynévre lett figyelmes. Azzal az ötlettel állt elő, hogy szervezzünk mi is egy teljesítménytúrát ezzel a címmel: „Haláltúra a Pilisben”. Aztán az ő lelkesedése alább hagyott.

Azóta tanárokkal, erdészekkel bes... Még többHorvátország hegyei
2012/04/10 23:44:05 Küldte: domi

2011.06.04-08. Horvátország

A legtöbb embernek Horvátország hallatán a csodás tengerpart jut eszébe. Azonban a tengerparttól pár kilométerre találjuk a Risnjak nemzeti parkot, 1500-as hegyekkel, ahol gazdag élővilág fogadja a turistát. Farkasok, medvék, vadmacskák és a hegység névadói a hiúzok is élnek itt szép számban.Ezúttal ide tartunk, ezt a csodás világot járjuk be, ha nem is teljes szeltében-hoszában, de egy részét biztosan megisme... Még több<< Első  < Előző | Oldal:  21 | 22 | 23 | 24 | 25 | Következő >  Utolsó >>*** Túratárs.com - Túra és Túratárs kereső közösségi oldal ***

Rendszerünkön keresztül a túrát és egyéb outdoor programokat kedvelő emberek megismerkedhetnek egymással, közös túrákat szervezhetnek melyet a túranaptárban helyezhetnek el vagy együtt csatlakozhatnak egyéb szervezett túrákhoz. Az oldalon lehetőség van saját profil kialakítására, melyen keresztül a tagok bemutatkozhatnak egymásnak, illetve feltölthetik kedvenc túrafotóikat. A kapcsolatfelvételről üzenőrendszer és chat gondoskodik.