Túra és Túratárs kereső közösségi oldal
Üdv a Túratárs-on, jelenleg Vendégként vagy itt. Jelentkezz be vagy Regisztrálj itt <<<
TÚRATÁRS CHAT | RAKJ A KEDVENCEKBE
TÚRABLOGOK  
 

2010.11.27 Börzsöny, Drégelyvár
2010/12/22 11:55:54 Küldte: domi


November utolsó hétvége szombat reggel. A hőmérő higanyszála -3fokot mutat kint hatalmas pelyhekben hull a hó. Megjött az első hó. Budapesten 5cm, azonban Börzsöny felé közeledve egyre vastagodik a hótakaró, végül Diósjenőn már 20cm hó fogad minket. 

Meg persze a hír, a vonat amivel tovább utaznánk fél órát késik. Nincs mit tenni, bemegyünk a büfébe ahol a csapat nagyobbik fele várakozik. Egy reggeli kaffe ébresztőként, kinek sör kinek pálinka fagyálló folyadék gyanánt. Pár perccel 10 után megérkezik a vonat, felszállunk irány a Schaffer kút. A masinisztával lezsíroztuk legyen jó fej, és álljon meg. Így is tesz, lepattanunk és irány Drégelyvár. Felfelé meredek úton haladunk, 30cm friss hóban törve az utat. 

Az idő nem épp kegyes hozzánk ezen a napon. Felettünk hófelhők gomolyognak, arcunkat hideg szél csípi, a hópelyhek mint éles pengék vágnak arcunkba. Mindenki szuszog a húzós emelkedőn! Dzsekiket a hideg szél miatt nem vehetjük le. Izzadunk rendesen! Felérve a vár tövébe a szél felerősödik. Azonban a látvány magával ragadó. 

Behavazott várfalak, a lábunk elött elterülő hóborította mezők, falvak látványa, sötét felhők a fejünk felett nem kicsit misztikussá varázsolja a várban töltött perceket. Sokáig nem időzünk, a hideg szélben mielőtt kockára fagynánk indulnunk kell....

Bővebben: http://turakaland.blogspot.com/2010/12/20101127-borzsony-dregelyvar.html

Címkék: Drégelyvár Kalandorok Túrakaland Kalandozzunk





*** Túratárs.com - Túra és Túratárs kereső közösségi oldal ***

Rendszerünkön keresztül a túrát és egyéb outdoor programokat kedvelő emberek megismerkedhetnek egymással, közös túrákat szervezhetnek melyet a túranaptárban helyezhetnek el vagy együtt csatlakozhatnak egyéb szervezett túrákhoz. Az oldalon lehetőség van saját profil kialakítására, melyen keresztül a tagok bemutatkozhatnak egymásnak, illetve feltölthetik kedvenc túrafotóikat. A kapcsolatfelvételről üzenőrendszer és chat gondoskodik.