Túra és Túratárs kereső közösségi oldal
Üdv a Túratárs-on, jelenleg Vendégként vagy itt. Jelentkezz be vagy Regisztrálj itt <<<
TÚRATÁRS CHAT | RAKJ A KEDVENCEKBE
TÚRABLOGOK  
 

2010.12.05. Vértes, Szárliget Vitányvár
2011/01/03 16:27:08 Küldte: domi



Legea hozta az ötletet, csatlakozzunk Zsuzsihoz és nézzük meg Vitányvárat. Találkozópont Szárliget vasútállomás, a hőmérő higanyszála -8 fokot mutat. Gyors eligazítás, a túravezető ismerteti a átékszabályokat. A mai túratáv 18 km. Ki nem volt még 18km-es túrán? Legeával egyszerre emeljük fel a kezünket. Pár másodperc döbbent csend... Mindenki nagy kerek szemekkel néz, Zsuzsi, persze, hidjem is el! Én csak 12km-t tudok gyalogolni, utána meghalok.
Domi ne bánd, én 10 után kidőlök! TúrázóT: én 10-et sem birok. Ha nem jövünk át a hídon sporoltunk volna 20m szintet és 300 métert. Hát, hoztuk a formánkat, megismerkedtünk gyorsan a többiekkel!
Nézzük mi minden vár ránk ezen a hűvös, napsütéses, ragyogó kék égboltos napon.  Első körben, csúszkálunk a falu jeges útjain. Másodikban egy mezőn vágunk át. A hó csillogása megállásra késztet.

Ezt le kell kattintani! Beletérdelek a hóba, és nyomom az exponáló gombot. Három kép, és mehetünk tovább az OKT-n a csákányospusztai turistaházig.
Itt poénból megkérdezem pálinkát lehet e kapni! A válaszon meglepődöm! Persze, mondja büszkén a vendéglátós, valódi Kecskeméti! Hűűű... ezt meg kell kóstolni!
Vágom rá egyből. Négy stamplival kérek! A teszt eredménye, igaz az állítás. Valóban Kecskeméti pálesz. Jobb kedvel indulunk tovább, a Mária szakadékot kikerüli a csapat, Zsuzsinak előrekiabálunk. Öten belemegyünk, találkozunk a kereszteződésnél a hegy túl oldalán. A válasz viccess kicsit, nem várunk rátok! Sziasztok. Mosolygok a bajszom alatt, és húzom a csapatot. Kicsit sietősre veszem a figurát, érjünk mi elöbb oda. Elkezdődött a verseny....


bővebben: http://turakaland.blogspot.com/2011/01/20101205-vertes-szarliget-vitanyvar_03.html

Címkék: Kalandorok Szárliget Túra Vitányvár





*** Túratárs.com - Túra és Túratárs kereső közösségi oldal ***

Rendszerünkön keresztül a túrát és egyéb outdoor programokat kedvelő emberek megismerkedhetnek egymással, közös túrákat szervezhetnek melyet a túranaptárban helyezhetnek el vagy együtt csatlakozhatnak egyéb szervezett túrákhoz. Az oldalon lehetőség van saját profil kialakítására, melyen keresztül a tagok bemutatkozhatnak egymásnak, illetve feltölthetik kedvenc túrafotóikat. A kapcsolatfelvételről üzenőrendszer és chat gondoskodik.