Túra és Túratárs kereső közösségi oldal
Üdv a Túratárs-on, jelenleg Vendégként vagy itt. Jelentkezz be vagy Regisztrálj itt <<<
TÚRATÁRS CHAT | RAKJ A KEDVENCEKBE
TÚRABLOGOK  
 

Csehország, Český Krumlov, SzG3
2011/01/18 11:33:48 Küldte: szalay3

Sziasztok, Gábor vagyok! Ismét dél Csehországban vagyunk, szerintem Prága után a 2. legjobb hely, ha mindent egybevetünk: Český Krumlov. Már az elhelyezkedése is fenomenális, a folyó kanyarulatban elhelyezkedő városmag megmaradt szinte teljesen eredeti állapotban. A belváros csupa szálloda, motel, étterem, bár, de rendkívül visszafogottan. Mindegyik első osztályú. A csehek egyszerűen fantasztikusan főznek. A legjobb helyek a folyóparti teraszok.
Érdemes szinte mindegyik utcáját bejárni, főleg a folyópartokat. A várba három felöl is bejuthatunk: a Latrán felől (ez a főbejárat), a parkoló felől és a város felől (végülis ugyanoda jutunk -célszerű a Latrán felől felmenni, így átmegyünk az össze udvaron, majd a nagy átjárón keresztül le a parkolóhoz, vagy a városba). A várban több túra is van, szerintem a "B" a legjobb. Ha itt sem jutunk be az első túrára, akkor érdemes vagy a városba lemenni és ott sétálni, vagy a vár végében lévő kastélyparkot megnézni (nem egy félórás program). Mint a mellékelt képen láthetó, érdemes este is bemenni a városba, gyönyörű az éjszakai kivilágítás. A városban van még egy grafitbánya is, ezt is érdemes megnézni. A városból látni lehet a Klet nevű hegyet a tetején lévő adótoronnyal, oda is érdemes ellátogatni, erről OTT.

További képek itt:

http://www.panoramio.com/user/314207/tags/Cesky%20Krumlov?photo_page=2

Virtual tour:

http://www.virtualtravelglobe.com/czech-republic/cesky-krumlov/lazebnicky-bridge.html

További információk itt:

http://utazasok-svajc.blogspot.com/2010/09/csehorszag-varak-kastelyok-i.html

Csehország, Český Krumlov (Krummau an der Moldau, Böhmisch Krummau) (az UNESCO világörökség része), a vár éjjel , SzG3

Csehország, Český Krumlov (Krummau an der Moldau, Böhmisch Krummau),   (az UNESCO világörökség része), SzG3

Csehország, Český Krumlov (Krummau an der Moldau, Böhmisch Krummau)(az UNESCO világörökség része), az V. várudvar, SzG3

Csehország, Český Krumlov (Krummau an der Moldau, Böhmisch Krummau) (az UNESCO világörökség része) látképe a várból, SzG3

Csehország, Český Krumlov (Krummau an der Moldau, Böhmisch Krummau)(az UNESCO viágörökség része), a vár, SzG3

Csehország, Český Krumlov (Krummau an der Moldau, Böhmisch Krummau) (az UNESCO világörökség része), a nagy átjáró , SzG3

Címkék: Csehország Cesky Krumlov Vár Folyó Város





*** Túratárs.com - Túra és Túratárs kereső közösségi oldal ***

Rendszerünkön keresztül a túrát és egyéb outdoor programokat kedvelő emberek megismerkedhetnek egymással, közös túrákat szervezhetnek melyet a túranaptárban helyezhetnek el vagy együtt csatlakozhatnak egyéb szervezett túrákhoz. Az oldalon lehetőség van saját profil kialakítására, melyen keresztül a tagok bemutatkozhatnak egymásnak, illetve feltölthetik kedvenc túrafotóikat. A kapcsolatfelvételről üzenőrendszer és chat gondoskodik.