Túra és Túratárs kereső közösségi oldal
Üdv a Túratárs-on, jelenleg Vendégként vagy itt. Jelentkezz be vagy Regisztrálj itt <<<
TÚRATÁRS CHAT | RAKJ A KEDVENCEKBE
TÚRABLOGOK  
 

2009.11.01 Szent András havi túra, Velencei-hegység
2009/11/08 11:49:07 Küldte: szieva

”Szent András havi túra” a Velencei-hegységben a Sétafika szervezésében

táv: 20 km; szint: 500 m; szintidő: 7 óra

 

Reggel 8:15-kor indult 26 fős csapatunk a Déli pályaudvarról. A túrát Molnár Márti (Mm220volt) vezette. Kicsit borongós, de ideális kiránduló idő volt. Szép kilátás nyílt a tóra, és nagyon érdekes és változatos látvány nyújtottak a Velencei-hegység lepusztult felszínéből előbukkanó gránittömbök, az úgynevezett ingókövek. Ezek úgy keletkeztek, hogy a kemény kőzettömbök ellenálltak az időjárás pusztító hatásának, de a köztük lévő hasadékokból a víz és a szél kihordta a kevésbé ellenálló törmelék anyagokat. Megnéztük Nadapon az 1888-ban végzett mérés alapján létesített Szintezési ősjegyet, amely az Adriai-tenger középszintjéhez mért tengerszint feletti kb. 174 méter magasságot mutatja. A szintjelet a nadapi gránittömb oldalában található fémtábla mutatja, ez a pont az ország geológiai szempontból egyik legállandóbb pontja. Kellemes társaságban, szimpatikus emberekkel megismerkedve, nagyon szép napot töltöttem. Köszönet a fotókért Dél-budainak.

 

Az útvonal: Dinnyés; Sós-part; Pákozd; Bella-tó; Pákozdi ingókövek; Angelika-forrás; Meleg-hegy; Nadap Szintezési ősjegy; Magos hegy; Bence-hegy; Velencei vasútmegálló

 

Kultúra:

2009. november 3. kedd

SYMA Sport- és Rendezvényközpont

Sri Chinmoy tanítványai

Songs of the Soul - A spirituális zene végtelen öröme

A spirituális zene segít bennünket, táplálja belső életünket. A lélekteli zenének óriási ereje van, a spirituális személyt azonnal megérinti, így képes megváltoztatni a tudatunkat, feltéve, hogy a szívből jön, és a szívbe megy. A zene, amely megérinti szívünk legmélyét, képes a felemelni a tudatunkat.

Zenészek és együttesek:

Adesh és Ajita

Agnikana csoportja

Arthada és barátai

Blue Flower

Japaka Orchestra

Kushali és Rageshri

Mountain Silence

Shindhu

 

Címkék: Dinnyés Pákozd Ingókövek Nadap Szintezési ősjegy Kultúra





*** Túratárs.com - Túra és Túratárs kereső közösségi oldal ***

Rendszerünkön keresztül a túrát és egyéb outdoor programokat kedvelő emberek megismerkedhetnek egymással, közös túrákat szervezhetnek melyet a túranaptárban helyezhetnek el vagy együtt csatlakozhatnak egyéb szervezett túrákhoz. Az oldalon lehetőség van saját profil kialakítására, melyen keresztül a tagok bemutatkozhatnak egymásnak, illetve feltölthetik kedvenc túrafotóikat. A kapcsolatfelvételről üzenőrendszer és chat gondoskodik.