Túra és Túratárs kereső közösségi oldal
Üdv a Túratárs-on, jelenleg Vendégként vagy itt. Jelentkezz be vagy Regisztrálj itt <<<
TÚRATÁRS CHAT | RAKJ A KEDVENCEKBE
TÚRABLOGOK  
 

Január másodika, az év második túrája.
2011/01/21 22:22:24 Küldte: domi

2011.01.02. Két-bükkfa-nyereg - Kémény szikla

Van egy régi nagyapáinktól sokat hallott okosság.Aki éjjel legény nappal is legyen az! A csapat hajnali háromig mulatozott, bár én hamar kidőltem, 11 után már javában húztam a lóbőrt. Reggel mégis úgy ébredtem, mint aki kocsmázott este,majd egy édes boszorkánnyal töltötte az éjszakát. A két pohár forraltbor nem árthatott meg ennyire. Mindenesetre egy forró zuhany sokat segít. Következő lépés a reggeli kaffe szertartás. Automatás kávé. Pffff…. de kényszerhelyzet van. Bedobom a lóvét majd megnyomom a gombot. Majd megint. Aztán ismét. Bazzz… kifogyott! Ez traumaként ér. A hír a többieket is lesújtja. Ez így nem lesz jó. Bepattanunk Lacza kocsijába és irány Csobánka. A kisboltban 4 adag kaffét rendelünk fél literes üvegbe, egy zacskós tejjel, majd irány vissza. Kata egyedül bevág három adagot. A kis torkos! Nem gondol a többiekre! A maradékon ketten osztozunk. Gyerünk túrázni!
Két-bükkfa-nyeregignégy kocsival robogunk, a parkolást rutinosan 20 perc alatt sikerül végrehajtani, aztán irány az erdő! Szépek a fák, sok hó van, jegesek az ágak, 15 cm hóval borítva az út.
Mintha mesevilágban lennénk. Aztán Fekete-kőnél el se megyünk a kilátóhelyig. Minek, ködöt, fehéret sokat láttunk már. Inkább irány a Kémény sziklák. 
Útközben összefutunk Kárpátok Vándoraival. Laza 30km-es túrát nyomnak épp errefelé. Ezt a mázlit! Boldog új évet kívánunk egymásnak és húzunk tovább.

Bővebben:

http://turakaland.blogspot.com/2011/01/20110102-ket-bukkfa-nyereg-kemeny.html

Címkék: Kalandorok Kalandozzunk Túrakaland





*** Túratárs.com - Túra és Túratárs kereső közösségi oldal ***

Rendszerünkön keresztül a túrát és egyéb outdoor programokat kedvelő emberek megismerkedhetnek egymással, közös túrákat szervezhetnek melyet a túranaptárban helyezhetnek el vagy együtt csatlakozhatnak egyéb szervezett túrákhoz. Az oldalon lehetőség van saját profil kialakítására, melyen keresztül a tagok bemutatkozhatnak egymásnak, illetve feltölthetik kedvenc túrafotóikat. A kapcsolatfelvételről üzenőrendszer és chat gondoskodik.