Túra és Túratárs kereső közösségi oldal
Üdv a Túratárs-on, jelenleg Vendégként vagy itt. Jelentkezz be vagy Regisztrálj itt <<<
TÚRATÁRS CHAT | RAKJ A KEDVENCEKBE
TÚRABLOGOK  
 

Csehország, Sloupi-Sosuvski barlang, SzG3
2011/01/22 19:24:44 Küldte: szalay3

Sziasztok, Gábor vagyok! Most a Morva karszt egy másik barlangját mutatom be. Ez a Sloupi-Sosuvski baralang. A kettős nevének magyarázata: kb. a két falu határán terül el, tulajdonképpen egy kettős barlang. E miatt van egy rövidebb és egy hoszabb túra. A rövidebb túra kb 45 perc. Egy vasajtón ki kell azoknak menni, akik csak erre váltottak jegyet (nagyon jó a memóriája a vezetőknek, kétely esetében meg kell mutatni a jegyet). Ha ezen átestünk, mehetünk a másik barlangrészbe. Azon túl, hogy ez jellegét tekintve más,mint a Karsztvidék többi barlangja (nagy szakadékok, több szint egymás alatt, nagy leszakadt és felakadt sziklatömbök), ezen a túrán látható a karsztvidék jelképének választott kard alakú cseppkő. Egyébként ugyanoda a vasajtóhoz jutunk vissza,mint a rövid túrások és már mehetünk is ki (de miért is sietnénk ki a barlagból?). Abszolút érdemes megnézni, beleértve a hosszú túrát is.

További képek itt:

http://www.panoramio.com/user/314207/tags/Sloupi%20barlang

Virtual tour:

http://www.virtualtravelglobe.com/czech-republic/sloup/sloupsko-sosuvske-caves/entrance.html

Csehország, a Sloupi barlang bejárata mellett (Sloupsko-šošůvské jeskyně), SzG3

Csehország, Sloupi barlang, ez a kard alakú cseppkő a Morva karszt jelképe, csak a hosszú túrán lehet látni (Sloupsko-šošůvské jeskyně), SzG3

Csehország, Sloupi barlang (Sloupsko-šošůvské jeskyně), SzG3

Csehország, Sloupi barlang (Sloupsko-šošůvské jeskyně), SzG3

Címkék: Csehország Sloupi-Sosuvski Barlang Barlang





*** Túratárs.com - Túra és Túratárs kereső közösségi oldal ***

Rendszerünkön keresztül a túrát és egyéb outdoor programokat kedvelő emberek megismerkedhetnek egymással, közös túrákat szervezhetnek melyet a túranaptárban helyezhetnek el vagy együtt csatlakozhatnak egyéb szervezett túrákhoz. Az oldalon lehetőség van saját profil kialakítására, melyen keresztül a tagok bemutatkozhatnak egymásnak, illetve feltölthetik kedvenc túrafotóikat. A kapcsolatfelvételről üzenőrendszer és chat gondoskodik.