Túra és Túratárs kereső közösségi oldal
Üdv a Túratárs-on, jelenleg Vendégként vagy itt. Jelentkezz be vagy Regisztrálj itt <<<
TÚRATÁRS CHAT | RAKJ A KEDVENCEKBE
TÚRABLOGOK  
 

Németország, Bastei - Szász Svájc, SzG3
2011/01/23 14:38:16 Küldte: szalay3

Sziasztok, Gábor vagyok! Ha már Cseh Svájcban vagy Drezdában vagyunk, nem szabad kihagyni egy Szász-Svájc-i túrát. A legismertebb hely Bastei (e miatt egy kicsit túlzsúfolt). Ezt úgy lehet kikerülni, hogy nem a Bastei nagy parkolójába megyünk be autóval, hanem a másik oldalon megállunk Oberrathennél, ott lerakjuk a kocsit, majd komppal átmegyünk Niederrathenbe (ide egyébként sem lehet kocsival bemenni). Itt egy kicsit körül kell nézni, ilyen virágos helyet még Németországban is csak ritkán lehet látni. Ezután meg kell keresni (a kikötő felől) balra menő Basteiweg-et (jelezve van), és egy nem túl meredek, de lépcsős sétaúton fel kell menni a Bastei szikláihoz. Nem túl nagy a szintkülönbség, egy közepes túrázó is könnyen megcsinálja. Fent már tömeg van, de Basteit itt lehet csak megnézni. A hely és a kilátás fantasztikus. Van egy elzárt hely, ide külön belépődíjjal lehet bemenni, nem drága, de a legszebb részek itt vannak. Sok étterem, büfé van itt, közepesen galád árakkal. Ha kicsodálkoztuk magunkat, akkor visszafelé egy másik utat ajánlok, el kell menni a nagy parkolóhoz, ott jobbra kell fordulni és ott meg kell keresni a Swedenlöcher felé menő turista utat és azon kell lemenni. Ezen leérkezve becsatlakozunk a Rathenbe menő turista útba. Itt jobbra kanyarodva elmegyünk egy szép tó mellett (itt csónakázási lehetőség), majd beérkezünk Rathenbe. Innen a kompon visszamehetünk a kocsihoz. (szerintem nem egy nagy élmény, ha a parkolóig megyünk kocsival, onnan 10 perc séta a sziklákig, körülnézés, vissza a kocsihoz, így viszont egy hatalmas élmény tömeg nélkül. Egyébként a környéken több nagyon jó és látványos turista út van, érdemes egy hetet eltölteni Szász és Cseh Svájcban így együtt, Mi is ezt tettük).

További képek itt:

http://www.panoramio.com/user/314207/tags/Sz%C3%A1sz%20Sv%C3%A1jc?photo_page=2

További információk itt:

http://utazasok-svajc.blogspot.com/2010/11/szasz-svajc-cseh-svajc-sachsische.html

Németország, az Elba Rathen-nél, kompátkelés a parkolóból (Oberrathen) a Bastei-re menő turista utak felé (Niederrathen, Sächsische Schweiz), SzG3

Németország, útban a Bastei sziklái felé (Sächsische Schweiz), SzG3

Németország, Bastei sziklái (Sächsische Schweiz), SzG3

Németország, Bastei sziklái (Sächsische Schweiz), SzG3

Németország, az Elba Rathen-nél, Bastei (Sächsische Schweiz), SzG3

Németország, Bastei sziklái (Sächsische Schweiz), SzG3

Németország, Rathen a Bastei-ről (Sächsische Schweiz), SzG3

Németország, Bastei, Schwedenlöcher (Sächsische Schweiz), SzG3

Címkék: Németország Bastei Szász Svájc Szikla Elba Tájkép Túrázás





*** Túratárs.com - Túra és Túratárs kereső közösségi oldal ***

Rendszerünkön keresztül a túrát és egyéb outdoor programokat kedvelő emberek megismerkedhetnek egymással, közös túrákat szervezhetnek melyet a túranaptárban helyezhetnek el vagy együtt csatlakozhatnak egyéb szervezett túrákhoz. Az oldalon lehetőség van saját profil kialakítására, melyen keresztül a tagok bemutatkozhatnak egymásnak, illetve feltölthetik kedvenc túrafotóikat. A kapcsolatfelvételről üzenőrendszer és chat gondoskodik.