Túra és Túratárs kereső közösségi oldal
Üdv a Túratárs-on, jelenleg Vendégként vagy itt. Jelentkezz be vagy Regisztrálj itt <<<
TÚRATÁRS CHAT | RAKJ A KEDVENCEKBE
TÚRABLOGOK  
 

2011.01.15. Pilis, Pilisszentkereszt, Szentkút
2011/03/01 08:57:53 Küldte: domi


Pilisszentkereszttől 10 perc gyaloglásra található hazánk egyik leglátványosabb szurdoka a Szurdok tanösvény. Különleges mikroklímája nyáron hűvössé teszi a völgyet, hiába van kánikula 35-40 fok, itt kellemes hűvös levegő fogadja az erre járót.
Mi a Felső kocsmában találkozunk a csapattagokkal, elmaradhatatlan reggeli kaffe után, 9:05-kor tesszük meg az első lépéseket. Tíz percel később már bokáig érő sárban gyalogolunk vidáman, és azon gondolkodunk hogyan keljünk át a bő vizű patakon. Nekem nem okoz nagy gondot, szokásomhoz híven átgyalogolok, de a többiek nem vízálló cipőben ezt a mutatványt nem merik megcsinálni. Igaz nem is ajánlanám nekik! 
Mindenesetre Viktorral építünk egy hidat nekik, egy kidőlt fát rakunk keresztbe a patakon. Beleállok a bokáig érő patak közepébe, Viktor a túlparton, és kézről kézre adjuk a túratársakat. Gyors és hatékony patakátkelési technika. Mindenki száraz zoknival kel át. 

Tovább indulva vidám hangulatban lépkedünk, örülünk a sikeres patakátkelésnek. Ötven méter sárdagonyászás után a nem rutinos túratársaknak az arcukra fagy a mosoly.Lemoshatják összesarazott cipőjüket! Az út megint átkel a patakon, most azonban nincs farönk a közelben, kőről kőre kell lépni. Megint beleállok, Viktor a túloldalon, a bevált taktikát alkalmazva megint átsegítjük a társakat a patakon.  Persze ahogy lenni szokott ötven méter és jövünk vissza a patak ezen oldalára. Páran nem akarnak átkelni, ők a meredek hegyoldalon lavíroznak. Pár tíz méter után azonban csak át kell jönniük...

 

Címkék: Pilis Kalandorok Túrakaland Túra Kirándulás





Bejegyzések 1 - 1-ig. Összes bejegyzésed: 1

domi
2011/03/04 15:07:54

Jaja... a túra legfontosabb kellékei! ezek nélkül elindulni életveszélyes!




*** Túratárs.com - Túra és Túratárs kereső közösségi oldal ***

Rendszerünkön keresztül a túrát és egyéb outdoor programokat kedvelő emberek megismerkedhetnek egymással, közös túrákat szervezhetnek melyet a túranaptárban helyezhetnek el vagy együtt csatlakozhatnak egyéb szervezett túrákhoz. Az oldalon lehetőség van saját profil kialakítására, melyen keresztül a tagok bemutatkozhatnak egymásnak, illetve feltölthetik kedvenc túrafotóikat. A kapcsolatfelvételről üzenőrendszer és chat gondoskodik.