Túra és Túratárs kereső közösségi oldal
Üdv a Túratárs-on, jelenleg Vendégként vagy itt. Jelentkezz be vagy Regisztrálj itt <<<
TÚRATÁRS CHAT | RAKJ A KEDVENCEKBE
TÚRABLOGOK  
 

Akkor kell bicajozni, amikor jólesik...
2011/03/20 17:11:26 Küldte: sipi

A hosszú tél többeknek elveszi az eszét...talán az enyémet is. A fejembe vettem, hogy kerékpártúrákat fogok szervezni az idén a Zselicben, és ma volt az első. Senkire sem kellett várnom-mert senki sem jött el. Optimista vagyok és a rossz időt okolom emiatt. Reggel 1 fok és havaseső nézett vissza rám az ablakon. Úgy gondoltam, mégis csak az első túra, elmegyek a találkozóhelyre, hátha van olyan "lökött", aki bringázni akar ilyen időben... Nem volt. De ha már felöltöztem és összefröcsköltem a bicajt az odaúton, úgy döntöttem, végigmegyek a tervezett 35 km-es útvonalon. Nem bántam meg. Az erdő alja több helyen is fehér a hóvirágtól, szinte kaszálni lehetne, néhol már nyílik a keltike és olyan illatot áraszt, hogy már-már elhittem, hogy tavasz van. Tíz km-nél megálltam egy igazi falusi "egységnél" és házi pálinkát kértem. Adtak. Jó volt. Itt már biztosan tudtam, hogy volt értelme elindulni... Az út második harmadát erdészeti úton, nem túl meredek, de hosszú emelkedőn kellett megtenni. Itt volt idő élvezni az erdő igazi hangulatát, a csendet, amit csak a madarak törtek meg. Hiába, az egyedül túrázásnak is van előnye. A túra felénél elállt az eső, elkezdett melegedni az idő (egészen 7 fokig) és kitisztult az ég. Ilyenkor helyenként  kis foltokban "pipál az erdő", ahogy a pára elkezd felszállni a fák közül. Erdély jutott eszembe a látványról. Egy szó, mint száz, legyőzve a városi ember kényelmét, rossz időben is bicajoztam egy jót-egyedül. Jól is esett a vasárnapi ebéd. Remélem, legközelebb másokkal is megoszthatom ezeket az élményeket!

Üdvözlettel a Zselicből

Címkék: Kerékpár Zselic Túra Hóvirág





Bejegyzések 1 - 4-ig. Összes bejegyzésed: 4

repeics
2011/03/23 06:14:43

Jól tetted, hogy elmentél egyedül is. A cím meg teljesen igaz, bicajozni szót a túrázni szóval is be lehet helyettesíteni. :)



szilaci
2011/03/20 20:06:43

Pálinka + bicaj = 18000 HUF ..........mifelénk.........szondáztatnak fejkendős idős néniket, 24 éves csepel bicajról papírokat kérnek..........nem a túratársak.



maris
2011/03/20 18:34:38

Szia!

Bocsánat, lehet, hogy csak én nem láttam, de itt is meghirdetted a bringázást?

Azt hiszem, egy a Zselicünk, és tekerni is szoktam, talán máskor nem kell egyedül, még akkor sem, ha jól esik...

m




*** Túratárs.com - Túra és Túratárs kereső közösségi oldal ***

Rendszerünkön keresztül a túrát és egyéb outdoor programokat kedvelő emberek megismerkedhetnek egymással, közös túrákat szervezhetnek melyet a túranaptárban helyezhetnek el vagy együtt csatlakozhatnak egyéb szervezett túrákhoz. Az oldalon lehetőség van saját profil kialakítására, melyen keresztül a tagok bemutatkozhatnak egymásnak, illetve feltölthetik kedvenc túrafotóikat. A kapcsolatfelvételről üzenőrendszer és chat gondoskodik.