Túra és Túratárs kereső közösségi oldal
Üdv a Túratárs-on, jelenleg Vendégként vagy itt. Jelentkezz be vagy Regisztrálj itt <<<
TÚRATÁRS CHAT | RAKJ A KEDVENCEKBE
TÚRABLOGOK  
 

Kán és Nagymáté – OTT bringatúra bejárás
2011/04/03 22:41:43 Küldte: Kitekint

A Mecsek hegység és a Zselici-dombság találkozásánál egyik völgyben fekszik Gorica, a következő zsákfalu Kán. Közel 10 éve kerékpároztam erre, akkoriban újították fel a káni házakat. Mindkét falu házai ékes példája a századelő magyar népi építészetének. Kán valamikor gazdag sváb település mára 6 állandó lakossal egy csendes kis üdülőfalu.

A májusi OTT K2 és K3 bringatúra résztvevőinek meg akarjuk mutatni ezt a helyet, már csak azért is, mert neve azonosan cseng a híres Cannes-el. Azt gondolom, hogy még gépkocsival is érdemes ere ellátogatni, és ugyanígy Nagymátéra.

Fulike-vel bejárást szerveztünk, és örültünk két fiú jelentkezésének, jól jön a húzó-erő. Tervezett útvonal: http://www.bikemap.net/route/880403 82 km + a Nagymátéi kiegészítés 20 km: http://www.bikemap.net/route/800385#lat=46.13203&lng=17.98805&zoom=12&type=2

Orfű felé indultunk, s a bringaút kezdeti meredek szakasza előtt teszteltük Teca mama frissen kisült medvehagymás pogiját. Olyannyira finom, hogy rendeltem május 20-ára 5 kg-ot, hogy a regisztrációnál  mindenkivel meg tudjuk kóstoltatni J A május 22-ei vasárnapi K6-os bringatúra útvonala érinti Teca mama kisvendéglőjét, akinek ízlik a pogi, itt vásárolhat még – csak előre meg kell rendelnünk!

Bükkösd előtt letértünk az útról Kán felé. Nyomokban látszik, hogy ez valamikor szilárd burkolatú lehetett, mára inkább kőzúzalékkal feltöltött útnak mondanám. A montisok jól haladtak, én azért szenvedtem a vékony kerekű bringámmal - Gorica előtt a húzós emelkedőn pedig inkább toltam. Egész úton 4 autóval találkoztunk. A falucskákról, az életképről beszéljenek a fotók: https://picasaweb.google.com/Farkas.Kata.lany/20110402_KanNagymate_bejaras# Aztán visszagurultunk csaknem a főútig, s elindultunk Nagymátéi vadászház felé. Itt már kissé lukacsos aszfaltos úton haladtunk, s az utolsó szakaszon kellett egy emelkedőt legyőznünk. Éppen kutya vizsga volt, ezért nem is jártuk be a vadászház körüli fűvészkertet, majd az „OTT-túrán” J

És hogy színesebb legyen a napunk, Szentlőrinc, Szabadszentkirály, Baksa felé tekertünk vissza Pécsre, hogy  Görcsönyben fagyizhassunk egyet. Úgy lett kerek ez a túra, hogy Pellérd központjából a Pécs felé vezető átadás előtt álló bringaúton Tekertünk be Pécsre.

Táv: 114 km, szint: kb. 1000 m.

Címkék: Kán Nagymáté





*** Túratárs.com - Túra és Túratárs kereső közösségi oldal ***

Rendszerünkön keresztül a túrát és egyéb outdoor programokat kedvelő emberek megismerkedhetnek egymással, közös túrákat szervezhetnek melyet a túranaptárban helyezhetnek el vagy együtt csatlakozhatnak egyéb szervezett túrákhoz. Az oldalon lehetőség van saját profil kialakítására, melyen keresztül a tagok bemutatkozhatnak egymásnak, illetve feltölthetik kedvenc túrafotóikat. A kapcsolatfelvételről üzenőrendszer és chat gondoskodik.