Túra és Túratárs kereső közösségi oldal
Üdv a Túratárs-on, jelenleg Vendégként vagy itt. Jelentkezz be vagy Regisztrálj itt <<<
TÚRATÁRS CHAT | RAKJ A KEDVENCEKBE
TÚRABLOGOK  
 

Bükki kalandok! ...szombat
2011/04/07 23:00:45 Küldte: domi

2011.01.28.30. Bükki kalandok! ...szombat


Szombat reggel 8 óra. Lassan ébredezik a csapat. Álmosan törölgetem a szemem, valahogy nem akar nyitva maradni. Kitekintve az ajtón mintha mesében járnék! Gyönyörű kék égbolt, nap sugarai vidáman táncolnak a hókristályokon, csillogást-villogást kölcsönözve a tájnak. Belelépek a bakancsomba, kézbe veszem a fényképező masinát, és irány kifelé a barlangból! Pár kép után ráeszmélek pisilni is nagyon kell. Hát, gondolom nem kell leírni mivel töltöttem egy-két percet az életemből! J
A barlangban gyors megbeszélést tartunk. A terv Bánkútig elgyalogolunk, meg persze vissza is. B.Petiék négyen más felé akarnak menni. Ámen… F.Peti viszont semerre, szívesen maradna itt! Aszta, ez tök jó! Akkor maradnak a cuccok, alig kell valamit cipelnünk. Így sokkal jobban tudjuk élvezni a túrát! Pakolás és már indulunk is! 

Első kilátópont a barlangtól talán negyed órányi járásra, gyönyörű panoráma fogad minket. Leülünk pár percre, élvezzük a napsütést. Tovább haladva a hegyoldalon, az Őserdő mellett elhaladva, a bükki kövek legimpozánsabb tagja, a célpontunk.
949 méter magas Tar-kő, a Nagy fennsík peremén Répáshutától 8km gyaloglásra található. Az ide látogató túrázókat lenyűgöző panoráma fogadja, dél irányba az Alföld felé. Azonban ne feledjük, fokozottan védett természeti területen járunk! A kijelölt turistaútról letérni, a növényeket letépni, szemetelni szigorúan tilos. A szabályok betartását a Természetvédelmi őrszolgálat munkatársai kiemelten ellenőrzik....

Címkék: Kalandorok Túrakaland Domi Bükk





Bejegyzések 1 - 1-ig. Összes bejegyzésed: 1

verka
2011/04/17 20:57:11

Nagyon nagy élmény akkor is és most is -így gondolatban újra- átélni azokat a csodás napokat!Köszi mégegyszer!!Verka




*** Túratárs.com - Túra és Túratárs kereső közösségi oldal ***

Rendszerünkön keresztül a túrát és egyéb outdoor programokat kedvelő emberek megismerkedhetnek egymással, közös túrákat szervezhetnek melyet a túranaptárban helyezhetnek el vagy együtt csatlakozhatnak egyéb szervezett túrákhoz. Az oldalon lehetőség van saját profil kialakítására, melyen keresztül a tagok bemutatkozhatnak egymásnak, illetve feltölthetik kedvenc túrafotóikat. A kapcsolatfelvételről üzenőrendszer és chat gondoskodik.