Túra és Túratárs kereső közösségi oldal
Üdv a Túratárs-on, jelenleg Vendégként vagy itt. Jelentkezz be vagy Regisztrálj itt <<<
TÚRATÁRS CHAT | RAKJ A KEDVENCEKBE
TÚRABLOGOK  
 

Mászás - ezúttal fejben
2011/04/11 23:39:36 Küldte: Maty

A mai falmászás elmaradt egy fejből kifelé bámulós program kedvéért. A csapatból végül ketten voltunk Ildivel - de rengeteg ismerős arcot láttam, akiket a mászóteremben minden héten megcsodálok. Hadd reklámozzak hát ismét egy keveset. Úgy érzem, megérdemlik a srácok. A Mountex csapatára gondolok, akik remek edzést szerveztek mára. Rekeszizomra lehetett gyúrni, a tréner pedig Timmy O'Neill volt. (Aki nem ismerné, keressen rá a neten - érdemes!) Hogy egy másik ikonhoz, Ivan Bajóhoz nyúljak vissza, a ceprek szerint Timmy biztos, hogy nem normális. Mászó-mazsolaként már el kell gondolkodnom, hogy rögtön igazat adjak-e az "ellenségnek", vagy csak holnap helyeseljek. A fickó minden esetre tud. Nagyon. Mászni is, meg show-t csinálni is. Elképesztő felvételekkel kápráztatott el bennünket, és ha ez nem volna elég, elénk tárta életének néhány kellemetlenül humoros momentumát, amelyek a falon történtek vele. (Itt ismét Bajóra kell utalnom: lehet bármilyen kényelmetlen a szitu, íródjék bár nyomdafesték helyett szarral, a mászók úgy fogadják, és úgy nevetnek együtt a főhőssel, mintha mindez velük történt volna meg - és bizony nem egy meg is fog még történni.) Nem akarom tovább szaporítani a szót, azt a másfél órás standup comedy-t, amit Timmy előadott, úgysem lehet pár sorban idevarázsolni.

Ugorjunk hát inkább az üzenetre. Timmy bátyja húsz évvel ezelőtt egy let's-do-something-fun jellegű szituból nem jól jött ki, és a baleset következtében deréktól lefelé lebénult. Nyilván ez is szerepet játszik abban, hogy Timmyék létrehoztak egy szervezetet, amely hasonló sérült embereknek próbál segíteni. Például úgy, hogy mászatják őket. Sean, a bátyja, így mászta meg a legendás El Capitant - hét nap alatt. Életre szóló élmény volt mindkettőjüknek.

Timmy arra buzdított mindenkit, hogy - ahelyett, hogy az ő alapítványukban akarnánk részt venni - keressük meg a környezetünben, hogy kiket tudunk bevonni az aktív mozgásba, kiknek van szükségük épp a mi segítségünkre. Úgy érzem, hogy a szavai épp jókor értek el hozzám. Húsvétkor viszem az első csoportomat klettersteigezni a Raxba. (Természetesen az egyesület vezetői a sarkamban lesznek, hogy ne csináljak annál nagyobb hülyeséget, mint amikor megálmodtam ezt a túrát.) Sokaknak ez lesz az első ferratájuk - remélem, nem csalódnak majd, és a nyáron együtt folytatjuk a vasalt utak bebarangolását. A másik pedig, hogy Ádám nem véletlenül tartja nekünk a sziklamászó tanfolyamot. Társadalmi munka előkészítése folyik, amelynek keretében majd mi, a most kiképzettek fogunk rászoruló kezdőket bevezetni a mászás rejtelmeibe. De mindez majd annak idején úgyis kristályosodik még. Aki tudja, kövesse Timmy példáját - hiszen 2011 az önkéntesség éve. Cselekedjetek valami jót! Timmy példája megmutatta, hogy ehhez még a hobbidtól sem kell messzire menni.


Címkék: Csellengés Mászás O'Neill





Bejegyzések 1 - 3-ig. Összes bejegyzésed: 3

Maty
2011/04/14 11:09:51

Én köszönöm!



dalos
2011/04/13 22:04:28

Nagyon jó üzenet. Nagyon jó blog. Köszönjük.



Maty
2011/04/12 19:54:11

Szokás szerint külső linken (a szervezők fácsebukk-oldalán) néhány kép:

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=180002818714568&set=a.180002812047902.45098.126124784102372&theater




*** Túratárs.com - Túra és Túratárs kereső közösségi oldal ***

Rendszerünkön keresztül a túrát és egyéb outdoor programokat kedvelő emberek megismerkedhetnek egymással, közös túrákat szervezhetnek melyet a túranaptárban helyezhetnek el vagy együtt csatlakozhatnak egyéb szervezett túrákhoz. Az oldalon lehetőség van saját profil kialakítására, melyen keresztül a tagok bemutatkozhatnak egymásnak, illetve feltölthetik kedvenc túrafotóikat. A kapcsolatfelvételről üzenőrendszer és chat gondoskodik.