Túra és Túratárs kereső közösségi oldal
Üdv a Túratárs-on, jelenleg Vendégként vagy itt. Jelentkezz be vagy Regisztrálj itt <<<
TÚRATÁRS CHAT | RAKJ A KEDVENCEKBE
TÚRABLOGOK  
 

2011.01.28.30. Bükki kalandok! ...vasárnap
2011/04/13 21:41:06 Küldte: domi

2011.01.28.30. Bükki kalandok! ...vasárnap


Este csodás csillagos panorámában volt részünk, a tiszta égbolt azonban sejtette, hideg téli éjjel elé nézünk. Beigazolódott a sejtésünk, -20 fok közeli hajnallal fogadott a félhold. A barlangban ebből a kemény hidegből nem sokat éreztünk. Nyugodtan horkoltunk hálózsákjainkban. A kályha valamikor az éjjel folyamán kialudt, a rápakolt kövek lassan kihűltek. Reggel nyolckor már napsütéses idő fogadott minket. Hűvös reggel mínusz pár fokkal.

A barlang lassan megtelik élettel. Mindenki álmosan sürög, forog, reggeli, majd összepakolás. Gyufa, papír, konzerv, víz és pár hasznos holmit lepakolunk az egyik sarokba. Szemetet összeszedjük, majd felsöprögetünk. Úgy hagyjuk a szállást ahogyan mi szeretnék megkapni. Tisztán és takarosan!
Szombati túrán Lacza elkezdett piszkálni. Egy darabig tűrtem, de este ittasan rátett még egy-két lapáttal, tett egy két sértő megjegyzést. Okos enged elven nem szóltam vissza, de megszültem a tervem. Nos… veszekedni a fene sem fog, de ha nem bízik, bennem valaki az ne jöjjön a túrámra. Mivel most itt vagyunk, nézzük mennyire vagány a srác! Tessék, itt van a térkép, ma te vezeted a csapatot! Irány a Vörös-kő barlang, iránymenetben, majd Vöröskő forrás, Toldi kunyhó végül Bélapátfalva. Döbbent csend, majd Lacza egy perc múlva tiltakozik ez hülyeség, meg nagyon meredek, meg nem lehet megcsinálni…bla..bla.. Visszaadta a térképet… Feszült helyzet… 2011.01.28.30. Bükki kalandok! ...vasárnap valaki a többik közül... Domi te vagy a túravezető, induljunk! Ez a mondat visszazökkentett a valóságba. Banyeg milyen igaza van, aki mondta, nem szabad így viselkedni! A francokat… Indulunk, aki jön, jön! Mondtam és abban a pillanatban megfordultam és elindultam...

Címkék: Kalandorok Túrakaland Domi Bükk





*** Túratárs.com - Túra és Túratárs kereső közösségi oldal ***

Rendszerünkön keresztül a túrát és egyéb outdoor programokat kedvelő emberek megismerkedhetnek egymással, közös túrákat szervezhetnek melyet a túranaptárban helyezhetnek el vagy együtt csatlakozhatnak egyéb szervezett túrákhoz. Az oldalon lehetőség van saját profil kialakítására, melyen keresztül a tagok bemutatkozhatnak egymásnak, illetve feltölthetik kedvenc túrafotóikat. A kapcsolatfelvételről üzenőrendszer és chat gondoskodik.