Túra és Túratárs kereső közösségi oldal
Üdv a Túratárs-on, jelenleg Vendégként vagy itt. Jelentkezz be vagy Regisztrálj itt <<<
TÚRATÁRS CHAT | RAKJ A KEDVENCEKBE
TÚRABLOGOK  
 

Vár völgy pereme mentén
2011/05/09 21:22:33 Küldte: Amadeus

Tégy a környezetedért!    +  +  + 


Mint említettem, egyeztettem Veszprém, Fejér Megyei és a Várpalotai Természetbarát szövetségekkel, a felújításokat illetően. Zöld utat kaptunk mindenütt! Örömmel várnak minket! Ennek keretében hirdettem meg az első felújító túrát a Vár völgy peremén húzódó piros kereszt turistaútvonalon. De, még ennek előtte, volt egy nulladik része is, a felújításnak. A bejárás. Ápr.17-én bejártam az útvonalat. Meglepve tapasztaltam, hogy más is dolgozik az útvonalon. Végig járták az útvonalat, kis papír csíkokkal, precíz pontossággal kijelölgették az eredeti nyomvonalat. Az útvonal közepe táján olyan 20 évvel ezelőtt, egy kisebb területen tarvágást hajtottak végre. Jelenleg itt már nem vihető tovább a turistaútvonal, mert sűrű bozótos lett a helyén. Ők ezen is átmentek, kis szűk feltáró ösvényt vágtak. De nyilván, nem sok értelme van ebbe belevágni egy turistaútvonalat. Ennek a kiváltásán dolgoztam, hogy az útvonalat ki vigyem a peremre. Hogy kik lehettek akik itt dolgoztak, mi a tervük? Csak ennyi volt, vagy fel is akarják festeni? Nem tudom. Következő, második  részben, majd a peremen haladva, belecsatlakozunk az ott haladó piros kereszt jelzésbe és végig visszük a Bátorkő várromig a kitakarítást. Aztán egy harmadik szakaszban előkészítjük az útvonalat festésre, majd utolsóként jöhet a festés. Más útvonalakon nem lesz ekkora munka, mert azok járt útvonalak. Állítom, hogy a Palotai-Bakonyban ez az egyetlen útvonal, ami ennyire el van hanyagolva. Kezdetekben sem volt tökéletes az útvonal, mert volt olyan hely, ahol megszakadt, majd ez a tarvágás betette az ajtót. Így már nem járta senki, csak néhány megszállott, ki emlékezett még az útra.


Húsvét hétvégéje lévén, meg a túracsapatunk nagy része mesze lakik, csak én voltam egyedül. De végeztem az eltervezett munkával! Nem, nem az egész útvonallal!

Mint a képeken is láthatod, figyeltem a részletekre. Ebédre meleget ettem!

Sajnos nem sok képet tudtam készíteni. Annyira dolgoztam, hogy el is feledkeztem a képekről.

Feltettem a picassára.


A további munkákra is szeretettel várok mindenkit!


Címkék: Túraútvonal Felújítás





Bejegyzések 1 - 2-ig. Összes bejegyzésed: 2

Amadeus
2011/05/11 21:35:04

Köszönöm Dalos!

Remélem tényleg sikerül itt a Palotai-Bakonyban is beindítani a változásokat! Ígéretek vannak.



dalos
2011/05/11 06:56:34

Minden tiszteletem a jelfestő önkéteseké. Mindig hálával, és szeretettel gondolok rájuk, mikor szépen karbantartott ösvényeken járok. Ezer köszönet!




*** Túratárs.com - Túra és Túratárs kereső közösségi oldal ***

Rendszerünkön keresztül a túrát és egyéb outdoor programokat kedvelő emberek megismerkedhetnek egymással, közös túrákat szervezhetnek melyet a túranaptárban helyezhetnek el vagy együtt csatlakozhatnak egyéb szervezett túrákhoz. Az oldalon lehetőség van saját profil kialakítására, melyen keresztül a tagok bemutatkozhatnak egymásnak, illetve feltölthetik kedvenc túrafotóikat. A kapcsolatfelvételről üzenőrendszer és chat gondoskodik.