Túra és Túratárs kereső közösségi oldal
Üdv a Túratárs-on, jelenleg Vendégként vagy itt. Jelentkezz be vagy Regisztrálj itt <<<
TÚRATÁRS CHAT | RAKJ A KEDVENCEKBE
TÚRABLOGOK  
 

2011.02.19. Börzsöny, Talpfai talpalás
2011/05/17 11:54:39 Küldte: domi

2011.02.19. Börzsöny, Talpfai talpalás


Hűvös szombat reggelre ébredtünk. Találkozót Márianosztrára írta ki Bástya 9 órára. Kocsikkal érkeztünk, busz sajnos ide hétvégéken nem jár. Köszöntjük egymást, az újakkal ismerkedünk, lassan készülődik a csapat. Bástya háromnegyed tízkor indulást vezényel.
Felhős időben tesszük meg az első lépéseket, reménykedve hátha megússzuk az égi áldást. Lendületes tempóban indulunk, végigmenetelünk a falun, a helységtábla után nem sokkal letérünk az aszfaltútról, a kisvasút vágányán gyalogolunk.Nem véletlenül, a túra neve Talpfai talpalás!Tehát irány a sínek! 
Pár száz méter után azonban letérünk,következik egy patakátkelés. A csapat egyik fele lazán átgyalogol a többieknek, persze a lányoknak, köveket hordanak a fiúk. Így ők kőről kőre lépve jutnak át a túlsó partra, ahol a meredek patakparton még fel kell küzdeni magukat. Akik átjutottak sorba állva szurkolnak a köveken lépdelőknek. 
Száraz lábbal átért mindenki, irány felfelé a Odamásd vára felé. Felérve Bástya mutatja az utat merre kell menni a vár felé. Nóra felállva egy kis halomra kérdezi, „ez a vár? Tessék mondani?” Hát a vár nem az volt, de mi 313 méteres magasságba jutottunk, ami magasabb mint a Gellért hegy! 
Következő feladat, megkeresni a zöld jelzésű utat pár percet vesz igénybe. Ezen haladva elérünk a felhagyott andezit bányához. „Mindig ilyen sziklakertre vágytam!” hallom Anitától. Hát a 30-40 méteres sziklafal szép látvány, hatalmas andezit tömbökkel. Nem tudunk ellenállni, meg kell mászni!Azonban törmelékes, és kicsit vizesek a kövek. Tehát csúszik, és veszélyes biztosítás nélkül itt mászni. Csupán az íze kedvéért, egy kicsit. Miután kijátszottuk magunkat, haladunk tovább a zöld jelzésen.
Az út sáros...

Címkék: Túrakaland Kalandorok Domonkos Lajos Talpfai Talpalás Börzsöny





*** Túratárs.com - Túra és Túratárs kereső közösségi oldal ***

Rendszerünkön keresztül a túrát és egyéb outdoor programokat kedvelő emberek megismerkedhetnek egymással, közös túrákat szervezhetnek melyet a túranaptárban helyezhetnek el vagy együtt csatlakozhatnak egyéb szervezett túrákhoz. Az oldalon lehetőség van saját profil kialakítására, melyen keresztül a tagok bemutatkozhatnak egymásnak, illetve feltölthetik kedvenc túrafotóikat. A kapcsolatfelvételről üzenőrendszer és chat gondoskodik.