Túra és Túratárs kereső közösségi oldal
Üdv a Túratárs-on, jelenleg Vendégként vagy itt. Jelentkezz be vagy Regisztrálj itt <<<
TÚRATÁRS CHAT | RAKJ A KEDVENCEKBE
TÚRABLOGOK  
 

2011.02.20. Bükk Szilvásvárad
2011/05/23 23:15:44 Küldte: domi

2011.02.20. Bükk Szilvásvárad


Egy rendhagyó kirándulást terveztünk erre a napra. Eredetileg Aggtelek volt a cél. A felhős esős idő módosította a tervet. Szilvásvárad az Ősemberbarlang, és Istállós-kő lett a nyerő!
Legea egy kisbusszal megoldotta az utazást,bepattantunk és repesztettünk Szilvásvárad felé, ködön, esőn keresztül, bízva ott nem lesz rossz idő. Eger után még szemerkélt az eső, de Bélapátfalván már napsütés fogadott minket!
Szilvásváradon betértünk egy kiskocsmába,reggeli kaffe, meg egy kis lélekmelegítő jéger! Megterveztük az útvonalat, és irány a parkoló! Felmegyünk a busszal ameddig lehet. ezer forint a sorompónál és már nyílik is! A felső parkolóban szedelőcködünk, fel a kamáslit… hűűű… A tegnapi sár még rajta van vastagon! Most nézem a bakancsomat! Az sem különb! Igazi túrázó kinézet! A hó meg a jég ami itt fogadott minket majd lekoptatja. Érdekes, tegnap a Börzsönyben sár és dagonya volt, itt a Bükkben 5cm hó van, és -2fok körüli hőmérséklet, hó, jég meg zúzmara a fákon. 
Csúszkálva indulunk a Fátyol vízesés felé az aszfaltos úton. A patak most nincs megduzzadva, csordogál a medrében, az igazi fátyol most nem rajzolódik ki! Hiába a 0,8 másodperces záridő.Egy csoportképre azért összeállunk, hazánk egyik legismertebb látnivalója mellett. 
Katt és irány a kisvasút végállomása. A réten gyermekkorom osztálykirándulásai jutnak eszembe. Szaladgáltunk, fociztunk, felfedeztük a környéket.Alföldi gyerekként élmény volt a látvány, a nagy hegyek amik körbeveszik a völgyet, a rét ahova alig bírtunk felgyalogolni. Most sokkal magasabb hegyeket járok, többet gyalogolok, nagyobb hátizsákkal, de az akkori élmények vezettek ide. Most itt állok a tó partján nézem a ködbe vesző hegycsúcsot. Akkor oda feljutni lehetetlen volt, most viszont oda tartunk...

Címkék: Kalandorok Túrakaland Domi Bükk Szilvásvárad

*** Túratárs.com - Túra és Túratárs kereső közösségi oldal ***

Rendszerünkön keresztül a túrát és egyéb outdoor programokat kedvelő emberek megismerkedhetnek egymással, közös túrákat szervezhetnek melyet a túranaptárban helyezhetnek el vagy együtt csatlakozhatnak egyéb szervezett túrákhoz. Az oldalon lehetőség van saját profil kialakítására, melyen keresztül a tagok bemutatkozhatnak egymásnak, illetve feltölthetik kedvenc túrafotóikat. A kapcsolatfelvételről üzenőrendszer és chat gondoskodik.