Túra és Túratárs kereső közösségi oldal
Üdv a Túratárs-on, jelenleg Vendégként vagy itt. Jelentkezz be vagy Regisztrálj itt <<<
TÚRATÁRS CHAT | RAKJ A KEDVENCEKBE
TÚRABLOGOK  
 

2011.03.02. Julianus teljesítmény túra, és VIP este
2011/05/30 16:40:14 Küldte: Kalandorok

2011.03.02. Julianus teljesítmény túra, és VIP este


Sok túrázót lázba hoz ez a szó, teljesítménytúra.
Az ember elmegy egyedül, vagy a barátaival az indulási ponthoz, türelmetlenül sorba áll, majd menetlevelével a kezében nekiindul a távnak.Ki futva hajtva az időt,mihamarabb akar végigmenni, ki lazán kirándulósra fogva indul neki. Az őrültek az előbbi táborhoz tartoznak. 50km futva, hegyen-völgyön, sáron-bozótoson keresztül. Agymenés a javából! Nem számít a fájós boka, a szétcseszett térd, a görcsölő izom, az adrenalin és a tudat hajtja az embert tovább. A kitartás pedig hozza a teljesítményt!
Nos, kanyarodjunk vissza a történethez.Péntek délután vonattal irány a Nyugati, majd Kismaros. A szállás egy apartman házban, a tetőtérben. Tip-top kis kecó a település szívében. Hideg este, -1 körüli hőmérséklet, szinte csíp a levegő. Egy két kupica jó fajta pálinka, egy sör védőital gyanánt, és máris melegebb a teraszon a levegő.
Reggel 6 előtt ébreszt a vekker, pár falat reggeli, Ádám készíti a gyors instant kaffét, öltözés és irány a vasútállomás. Molinót kifeszítjük, asztal tollak, palatáblák, térképek és még sok-sok minden amire indításnál szükség lehet. Éppen végzünk mikor befut a 7-órás 
vonat, tele túrázókkal.
Amint megáll a szerelvény lepattan vagy 80 ember a vonatról, és rohannak felénk! 
Mintha „előre” vezényszót adott volna az ezredes. Puskák helyet viszont túrabotok vannak a kezekben! Tiszta Orosz frontos hangulat! Regisztrálásnál, mindenki türelmetlenül kapkod toll, és menetlevél után! Igyekeznek minél előbb kitölteni a jelentkezési lapot, akik már megvannak, tolonganak az asztalnál! Aki kész, gyorsan rápillant a spéci térképre és futva indul a távnak. 
Amint elfogynak az emberek jön a következő szerelvény, és kezdődik elölről. Nekem a regisztrációs lapok osztogatása jut, próbálok beszélgetni, de nem járok eredménnyel. Mindenkinek az induláson pörög az agya, meg nagyor reggel van még. 9 előtt pár perccel miután több mint 300 embert elindítottunk, összepakoltunk villámgyorsan, átgurulunk Szobra az 50km-es táv végpontjához. Pár csomagot leadunk a büfében megőrzésre,majd irány Márianosztra. 

Címkék: Túrakaland Kalandorok Domonkos Lajos Börzsöny Julianus Teljesítménytú





*** Túratárs.com - Túra és Túratárs kereső közösségi oldal ***

Rendszerünkön keresztül a túrát és egyéb outdoor programokat kedvelő emberek megismerkedhetnek egymással, közös túrákat szervezhetnek melyet a túranaptárban helyezhetnek el vagy együtt csatlakozhatnak egyéb szervezett túrákhoz. Az oldalon lehetőség van saját profil kialakítására, melyen keresztül a tagok bemutatkozhatnak egymásnak, illetve feltölthetik kedvenc túrafotóikat. A kapcsolatfelvételről üzenőrendszer és chat gondoskodik.