Túra és Túratárs kereső közösségi oldal
Üdv a Túratárs-on, jelenleg Vendégként vagy itt. Jelentkezz be vagy Regisztrálj itt <<<
TÚRATÁRS CHAT | RAKJ A KEDVENCEKBE
TÚRABLOGOK  
 

2011.04.04. Börzsöny, Zebegény+ VIP este
2011/06/19 14:46:56 Küldte: domi

2011.04.04. Börzsöny, Zebegény+ VIP este


Reggel 5:25. Telefonom után tapogatok a hálózsákomban, lábamnál találom meg végül. Kinyomom az ébresztőt. Álmosan kitekintek hálózsákomból. A látvány magával ragadó! A barlangon túl a napfelkeltében fürdő Pilis látványa tárul szemem elé. Éjjeli fények eltűntek, vidám narancsos fények helyettesítik, a tűz kialudt, szürke hamukupac emlékeztet csupán az esti tábortűz hangulatára. Nagyokat szippantok a tiszta levegőből, nézem a hegyeket. 
Pár percig élvezem a pillanatot, majd kibújok a hálózsákomból, nyújtózom, felveszem a nadrágomat, kardigánom, bakancsomba belenézek nem költözött e bele valami jószág, majd belebújok. Lövök pár képet emlékként, itt aludtunk címen, majd leülök reggelizni. TúrázóT, Ericdrawen, és Fidi is ébren van, álmosan beszélgetünk miközben tömjük a pocakunkat. 
Reggeli után összepakolunk, a szemetet bezacskózzuk, a borosüvegeket elpakoljuk, a másik csapat használható cuccait egy kupacra pakoljuk. Csupán úgy hagyjuk a barlangot, ahogyan mi szeretnénk látni, ha idejövünk. Rendben, és tisztán.
Reggel 6:30, indulás! Zebegénybe kell érnünk, 8:05-re. Akkor fut be a vonat, amivel a csapat többi tagja érkezik. Netet egyenlőre nem kötötték be a barlangba, így csupán remélni tudjuk, nem 50 emberrel megyünk ma. TúrázóT gyorsan készít pár fotót a sziklákról, majd elgyalogolunk a sátrazók mellett. Ők javában húzzák még a lóbőrt! Mi viszont a harmatos, sziklás hegyoldalon igyekszünk továbbhaladni!
Veszélyesen meredek szakasz! Egy óvatlan lépés és máris csúszik az ember lefelé, a törmelékes meredélyen. Ericdrawen szombaton pecázni volt, így a pecabot is a kezében van, lábán edzőcipő! Kemény talpú bakancsnak is feladja a leckét a terep! A laza földbe igyekszem jól belevágni a bakancsomat, így kialakítani egy kis lépcsőt amire a többiek „viszonylag” biztonságosan ráléphetnek. 
A táj alattunk csodálatos, a Duna 80 méterrel alattunk folyik, szemben Pilis hegyei. Egy nagyobb elrugaszkodás, és csobbanhatnánk a vízbe. Azonban ezt a játékot gondolatban játszom, és csupán pár másodpercig. Előre tekintve ki kell találnom, hol tudunk felmenni, a sziklákon kötél nélkül a leggyorsabban biztonságban. Látok egy kis letörést, talán ott! Arrafelé gyalogolok, pár fába tudok kapaszkodni, egész könnyen megközelíthető! 
Egy kis sziklamászás, nagyon jó fogásokkal.Könnyedén felmászunk. a ruháinkból csöpög az izzadság, munkás szakaszt tudhatunk magunk mögött! Innen már csupán....

Bővebben: http://turakaland.blogspot.com/2011/06/20110404-borzsony-zebegeny-vip-este.html

Címkék: Börzsöny Kalandorok Túrakaland Domi





*** Túratárs.com - Túra és Túratárs kereső közösségi oldal ***

Rendszerünkön keresztül a túrát és egyéb outdoor programokat kedvelő emberek megismerkedhetnek egymással, közös túrákat szervezhetnek melyet a túranaptárban helyezhetnek el vagy együtt csatlakozhatnak egyéb szervezett túrákhoz. Az oldalon lehetőség van saját profil kialakítására, melyen keresztül a tagok bemutatkozhatnak egymásnak, illetve feltölthetik kedvenc túrafotóikat. A kapcsolatfelvételről üzenőrendszer és chat gondoskodik.