Túra és Túratárs kereső közösségi oldal
Üdv a Túratárs-on, jelenleg Vendégként vagy itt. Jelentkezz be vagy Regisztrálj itt <<<
TÚRATÁRS CHAT | RAKJ A KEDVENCEKBE
TÚRABLOGOK  
 

Vulkán-túra Jáván a Mijen-vulkánon
2009/11/23 17:36:35 Küldte: boresz

Elindultunk Baliról autóval Jávára. Át kellett kompolni, és a tengertől úgy 40 km-re lévő vulkánhoz auróztunk, de csak félig jutottunk fel, mert nagyon rossz volt az út. 1800 méterre kellett volna felautózni, és onnan kezdeni a túrát. Igen nehezen jutottunk a túra kezdetéig is. Igazán "csak" három kilómétert kellett megtenni a csúcsig 2380 méterre, 600 m szintkülnöbséggel. Gyönyörű pálmaerdő mellett mentünk kitaposott ösvényen, ahol a  kráterből kibányászott ként szállították szerencsétlen hordárok naponta kétszer  4000 forintnyi pénzért. A kosaraikat nem tudtuk megmozdítani kb 70 kg cipeltek a meredek lejtőn. A hegy tetejére érve csodálatos látvány tárult elénk, lent türkizkék tó csillogott, és néha kéngázt pöfögött föl. Sokáig néztük a csodálatos tájat, amikor a szél megfordul felénk hozta a kénszagot, .A visszavezető út sem volt könnyű, meredek és köves, ami igen csúszott. Nagyon örültünk, hogy megtettük, és láthattuk ezt a szép tájat.Visszamentünk Balira, ahol még várt ránk a Batúr vulkán.






Bejegyzések 1 - 3-ig. Összes bejegyzésed: 3

liliom
2011/02/16 22:20:47

Lenyűgözőek a képeid, és az a táj... Nagy élvezettel néztem, és a kibányászott kénhez hasonlatos színem lett az egészséges írígységtől...    Köszönöm hogy megosztottad...



boresz
2010/05/04 17:10:44

Május elsején  Tokajban voltunk a Bodrog- ártéren. Kifizettük a 700 forintot a belépésért a tájvédelmi körzetbe, és már evezhettünk is a csodálatos napsütése időben a csatornákon .Az ártér egyetlen faluja Zalkod, ahová több száz kenu zarándokolt. Zalkodot elhagyva tovább eveztünk Viss felé ahol kijutottunk az öreg Bodrogra, ez egy nagy kanyar, amelyet levágtak a folyam szabályozásakor.Keskeny romantikus kis csatornán,  bedőlt fán átevezve kijutottunk a 24-es folyamkilóméternél az élő Bodrogra. Itt már egy kicsit gyorsabban tudtunk haladni, mert a folyó ha lassan is de folydogált. Estére értünk Tokajba, 45 km evezés után. Nem mondom, hogy nem voltunk fáradtak, az idei első túra után.

Másnap elmentünk Tarcalra, ez a következő falu Tokaj után és a piros jelzésen felmentünk a hegyre, ahol valamikor bazaltot bányásztak, a hegy alatt, egy szép kék tó csillogott, melyet  körbe vett a szépen kibányászott  bazalt.

Aki még nem volt az ártéren feltétlenül menjen el, maradandó élméynyt kap. Én Tokaj és környéke szerelmese vagyok, évente többször is elmegyek.Ne hagyjátok ki.



Gejza
2009/11/23 20:17:01

Ha készültek fotók, kérlek tedd fel őket!


Üdv: Géza




*** Túratárs.com - Túra és Túratárs kereső közösségi oldal ***

Rendszerünkön keresztül a túrát és egyéb outdoor programokat kedvelő emberek megismerkedhetnek egymással, közös túrákat szervezhetnek melyet a túranaptárban helyezhetnek el vagy együtt csatlakozhatnak egyéb szervezett túrákhoz. Az oldalon lehetőség van saját profil kialakítására, melyen keresztül a tagok bemutatkozhatnak egymásnak, illetve feltölthetik kedvenc túrafotóikat. A kapcsolatfelvételről üzenőrendszer és chat gondoskodik.