Túra és Túratárs kereső közösségi oldal
Üdv a Túratárs-on, jelenleg Vendégként vagy itt. Jelentkezz be vagy Regisztrálj itt <<<
TÚRATÁRS CHAT | RAKJ A KEDVENCEKBE
TÚRABLOGOK  
 

A Taghaube 2159 m-es csucs mäjusi megmäszäsa
2011/07/05 12:07:00 Küldte: hcsaba

A Taghaube 2159 m-es csucs mäjus 19-ei megmäszäsa kis helyi adatok kiegeszitesevel stb.

 

Ausztria egyik päratlan Klettersteig paradicsoma az, ami mellett ez a kisebb csucs kinyulik az elejen. Sokan järnak fel die, de nem azert, hogy a magassäg bajnokai legyenek, hanem mert idösebbeknek, gyerekeknek is meg lehet mäszni. Persze nekik, kortol függöen, vannak veszelyes helyek, de szülöi segitseggel es odafigyelessel szerintem 8-10 eves kortol semmi gond.

A Tura 19.05.2011-en volt.

Ha Zell am See felöl jövünk, ez a hegyvonulat, szinte a T betü felsö vonalät jelentene. Elterül hossza es igy Bischofshoven felöl (a Hochkönig 2941 m) is nagyon jol megközelithetö.

 Maria Alm“ot  elhagyva tekervenyes utakon  egy hegyläbon keresztül megünk. Jelenleg utburkolat javitäsai miatt korlätozäsok vannak, de ezt leszämitva, szinte erdöben gurulunk toväbb. Mikor ez megszünik, egeszen Dientent kicsit elhagyva, egy parkoloba erünk, ami a kiindulopontunk is. Itt  felszerelkezink mindenfelevel, pedig die nincs szükseg semmi beülöre, hägovasra. Eleg a turabot, lätcsö meg ilyesmi.

 Elindulva az Erichhütte fele jo 15-30 perc alatt ott van az ember. Majd innen jobbra läthato egy kereszt, amit 1998-ban ällitottak fel az egeszseg es a kisebb mozgäsok emlekere, hisz idäig bärki feljöhet, mindenfele nehezseg nelkül. Es tiszta a levegö. A tävolban lehet lätni a Schmittenhöhe-t 2000 m, a Kitzsteinhornt, 3203 m, Maria Almot, Dientent, Saalfeldent  es több Tal-t, melyekben kisebb nevezetesebb faluk terülnek el.

A következö linken, lätni lehet ezeket:

 https://picasaweb.google.com/110472857037258221523/TaghaubenBisZumKonigsjodlerEinsteigen15052011#5621552335590623330

 Söt mindent, ami ezen a turän keszült.

A Hütte fele egyre több Enzian-nal talälkozunk es meglepöen sokkal, a Hütte utäni füves reszen. Rengeteg van, volt. Ha azt mondom, ennyivel a turäim sorän meg nem talälkoztam, elhihetitek. Csak pär csokrot emeltem ki a geppel csukott es nyilt ällapotban. Erdemes elmenni die ezekert is... Van, aki a Crocus-okert rajong. :-) Neki itt tudok segitseget nyujtani : (Düsseldorf – Krokusblüten – Fest am 19.März 2011. Azaz [ http://www.kleinbeckes.de/?p=2279 ] vagy a

[ http://www.sh-tourist.de/veransta/krokusbluete/bluetenfest.htm ]oldalon es Krokusblüte in Husum cimszo alatt sok mindent megtaläl.

A Hütte utän jobbra vezet az ut. Elteveszteni sem lehet, hisz nagyon jol täbläzott. Utunk ösvenyeken keresztül is vezet es sok-sok lepcsönek megfelelö szikläs csapäson megünk toväbb. Az eleg gyorsan megjärhato. Kenyelmes mäsfel, 2 ora alatt a hüttetöl.

A szikläs kiemelkedesnel van pär szükebb resz, res, amin hätizsäkkal is ät lehet menni gond nelkül. Csak szikläk es szikläk. Elerünk egy regebben fäbol keszült lepcsöhöz, ami mära mär ki lett cserelbe fem leträra. Es innen mär nem is olyan messze van a csucs, ami örömmel tölt el. A kereszten van naplo, amibe a neved cimedet is beirhatod, vagy, csak, hogy x;y ott järt. Pecsetelheted is es, ha vezetsz naplot, abba is bepecsetelheted, hogy itt järtäl.

Innen jol läthatod a Königsjodler vonulatät a Hochköniget is. A Matrashaust innen nem lättam, de mellekelek egy linket rola, milyen ma:

[ http://www.youtube.com/watch?v=zLpDIQm_bXQ ]

 Es lefele csa ka kisebb kavicsos reszeknel kell vigyäzni a csuszäs veszely miatt. Irom ezt azert, hätha kezdök is olvassäk ezt a Blogom is.

Kivänok toväbbi szep kiränduläst es idöt mindenek felett…

Megköszönöm, ha ertekeled a blogot…

 

Csaba

Vegre erre is szäntam idöt! 

Címkék: Magas Hegyek Csucsok





Bejegyzések 1 - 1-ig. Összes bejegyzésed: 1

lildiko
2011/07/05 15:56:24

Egyszer eljutok ide is. Csak idő kérédése!

Köszi




*** Túratárs.com - Túra és Túratárs kereső közösségi oldal ***

Rendszerünkön keresztül a túrát és egyéb outdoor programokat kedvelő emberek megismerkedhetnek egymással, közös túrákat szervezhetnek melyet a túranaptárban helyezhetnek el vagy együtt csatlakozhatnak egyéb szervezett túrákhoz. Az oldalon lehetőség van saját profil kialakítására, melyen keresztül a tagok bemutatkozhatnak egymásnak, illetve feltölthetik kedvenc túrafotóikat. A kapcsolatfelvételről üzenőrendszer és chat gondoskodik.