Túra és Túratárs kereső közösségi oldal
Üdv a Túratárs-on, jelenleg Vendégként vagy itt. Jelentkezz be vagy Regisztrálj itt <<<
TÚRATÁRS CHAT | RAKJ A KEDVENCEKBE
TÚRABLOGOK  
 

Amit a temészettől kapok....
2011/08/26 13:07:24 Küldte: bambi

Számomra a teljesítménytúra nem teljesítmény hajszolása.
Nem az a célom minél több kilométert magamnak tudni.
Az TERMÉSZET melynek nem tudok ellen állni.
Egy-egy hosszútáv alakalmával volt szerencsém sok el nem felejthető élményt szereznem. Megcsodálni a reggeli nap beszűrődését, a még harmatos fűbe járni. Egy-egy virágot lencse végre kapni nem pedig leszakítani. Leülni a ködölt fára vagy éppen egy sziklára.
Közel engedni a természetet!
Ha egész nap az erdőben jártam úgy éreztem én vagyok a vendég. Úgy fogadtam el ahogy van. Ha esett ha fújt ha forróság volt. Ha emelkedő ha köves rész.
Mennyivel másabb egy tölgy erdőben járni mint egy fenyő erdőben. Másképpen suttognak a fák, más érzést hoztak elő bennem. Volt hogy szinte már-már vártam, hogy egy törpe elő lépjen. Az állatok megszólaljanak.
Estefelé már örömmel töltött el mindig hallani a madarak esti hangversenyét. Majd az aranyóra alatt szinte megváltozott az erdő. Bearanyozta az erdőt...
Sokszor ilyenkor már más hazafelé indul a kirándulásból. Pedig érdemes kipróbálni milyen egy erdő mélyén, lekapcsolt fejlámpával üldögélni a sötétben.
Távol a civilizációtól. Hallgatni a természetet.
Szinte megáll az idő...
A hajnal újabb csodákat hoz. A kíváncsi állatok szeme meg-meg csillan a lámpa fénynél. Hol egy róka hol egy nyúl vagy őz tekint ránk.
Milyen is az ébredő természet? Élő hangverseny, mintha megannyi zenész játszana.
Ahogy felkel a nap a madarak ismét kihirdetik a területeiket.
Sokszor csak azt sajnálom hogy nem tudom szavakba önteni mit érzek, így csak magamban hordozom. Örömmel olvasom a bejegyzéseiteket, melyben egy-egy gondolat visszahozza bennem a ki nem mondottakat.
Köszönöm!





Bejegyzések 1 - 3-ig. Összes bejegyzésed: 3

bambi
2011/08/29 10:48:06

Köszönöm..



dcr8
2011/08/28 22:54:43

Közlekedési eszköznek is használom kerékpáromat. Ma 160km-t tekertem, hogy meglátogathassam édesanyámat. Esetemben vonattal sem volna gyorsabb. Vasutas lévén erre nem vagyok büszke, de inkább azt nézem, hogy minden egyes ilyen alkalommal tekerhetek egy jót.

És ahogy te is írod, egy teljesítménytúrázó is látja a szűrt vagy éppen lángoló napfényt, a ködben fürdő vagy messziről is látszó hegyeket, csak esetleg többet hajlandó  az élményért küzdeni.



dalos
2011/08/26 19:09:39

Sokan tudják, miről beszélsz. Beszélj róla még sokaknak, hátha ők is megismerik. Tényleg nehéz ezeket a "jelenségeket", érzéseket szóban, írásban visszaadni. Nem is lehet csak körülírni. Vissza a természetbe! Haza. Köszönöm "bemutatkozásod"... Sok szép erdei hajnalt!




*** Túratárs.com - Túra és Túratárs kereső közösségi oldal ***

Rendszerünkön keresztül a túrát és egyéb outdoor programokat kedvelő emberek megismerkedhetnek egymással, közös túrákat szervezhetnek melyet a túranaptárban helyezhetnek el vagy együtt csatlakozhatnak egyéb szervezett túrákhoz. Az oldalon lehetőség van saját profil kialakítására, melyen keresztül a tagok bemutatkozhatnak egymásnak, illetve feltölthetik kedvenc túrafotóikat. A kapcsolatfelvételről üzenőrendszer és chat gondoskodik.