Túra és Túratárs kereső közösségi oldal
Üdv a Túratárs-on, jelenleg Vendégként vagy itt. Jelentkezz be vagy Regisztrálj itt <<<
TÚRATÁRS CHAT | RAKJ A KEDVENCEKBE
TÚRABLOGOK  
 GPS mánia, kirándul a család...
2011/09/01 10:16:47 Küldte: easybiker

Idestova 25 éve járom az erdőt, igazából térkép és tájoló használatán nevelkedtem. Igy aztán talán én leszek az utolsó akinek a címben szereplő elektrónikus eszköz a birtokába kerül. Sokan nem így gondolják, (ettől még elönyös is lehet, ha megfelelően használják) ezért elmesélek a legutóbbi túrámon tapasztalt tanulságos esetet:

Dobogokő környékén álltam meg kezemben a térképpel, hogy kitaláljam merre induljak tovább, mi az amit meg szeretnék nézni. Velem szemben érkezett egy fiatal pár szemlátomást fáradt kislányukkal. Megkérdezték :

-Ez az út vezet Dobogókőre?

-Igazából nem! Közben a térképen megmutatva helyzetünket...

-De hát a Gps szerint arra vezet az út! Értetlenkedett a családfő

-Valóban arra van Dobogókő csak légvonalban! -válaszoltam Nem lett a készülékre túristatérkép feltölve?

-Miért azt kellett volna? jött a kérdés...

Uram isten!Próbáltam őket útbaigazítani de szerintem azt sem tudták mi az a túristajelzés... Szemlátomást megérteték merre kell menni és elváltak útjaink, mivel én kerékpártúrán voltam, nem tudtam felajánlani hogy kövessenek, elvezetem őket. Fél kilóméter megtétele után megkértem egy szembejövő túrázó társaságot hogy figyelmeztessék őket itt van a jelzés amire le kell térniük. Ennyit tudtam segíteni, remélhetőleg haza is értkeztek, és nem bolyonganak még mindig az erdőben...

Címkék: Easybiker Kalandjai

Bejegyzések 1 - 2-ig. Összes bejegyzésed: 2

Angyom
2011/09/09 22:20:03

Szerintem azt sem tudják, mire való a gps  easybiker
2011/09/04 07:03:47

Egy kiegészító gondolat:  Úgy tünt hogy az ilyen készülék hamis biztonságérzetet ad, pedig mint minden esztköz, ez is csak akkor ér valamit, ha megfelelően tudjuk használni. A térkép is csak akkor jó segítség, ha elég részletes, és tudjuk olvasni. Minden esetre tartok tőle ez is olyan mint a mobiltelefon: Mielött bejöttek az ilyen készülékek 30 telefonszámot tudtam fejből, és tudok a mai napig. A jelenleg mobiltelefonon tárolt számok közül pedig egyet sem...
*** Túratárs.com - Túra és Túratárs kereső közösségi oldal ***

Rendszerünkön keresztül a túrát és egyéb outdoor programokat kedvelő emberek megismerkedhetnek egymással, közös túrákat szervezhetnek melyet a túranaptárban helyezhetnek el vagy együtt csatlakozhatnak egyéb szervezett túrákhoz. Az oldalon lehetőség van saját profil kialakítására, melyen keresztül a tagok bemutatkozhatnak egymásnak, illetve feltölthetik kedvenc túrafotóikat. A kapcsolatfelvételről üzenőrendszer és chat gondoskodik.