Túra és Túratárs kereső közösségi oldal
Üdv a Túratárs-on, jelenleg Vendégként vagy itt. Jelentkezz be vagy Regisztrálj itt <<<
TÚRATÁRS CHAT | RAKJ A KEDVENCEKBE
TÚRABLOGOK  
 Agymosás a pusztában--avagy, átkelés a semmin (( máár megint??))
2011/09/18 12:21:01 Küldte: kismaci

 Jogos a kérdés,, ez a hapi miért is megy neki a pusztának már megint ha első alkalommal se talált ott semmit?? Az igazi válasz összetett de a legrövidebb (( klasszikus)) így szól:: azért, mert ott van!

  Valójában a múltkor a hátszél és a traki segítsége nagyon játékossá tette a napot és most férfiasan akartam átkelni a semmin,, megküzdve az ellenem feszülő elemekkel.   A terv bevált,, semmi kedvezményem se volt.

 A szeptemberi napsütésben indultam de még vacogósan (( Ja,, Debrecenből)). Ondódnál már vagánykodtam és levettem a felsőt.  Balmazújváros után pedig ismét nyarat idézve gurultam neki a semminek----fürdőgatyesz, napszemcsi! Irány a csegei elágazó!!

Hogy telik az idő a pusztában, egyedül??   Remekül!!  Az emberke csak teker és nézelődik jobbra is meg balra is és aztán szerteszét ,, közben pedig vígan köpkörész----főleg, ha a hülye még meg is kóstolja az útszéli szilvának kinéző kökényt!   Szavanyú még az,, jelentem!!

  Szóval,, az ember teker és még beszélget is-- magában. Lehet ám hangosan is is , mert itt aztán senki sincs,, autó is 10 percenként. A jómadár vitatkozik a feleségével ,,  levelet ír a szerelmének és a barátjának is elbeszéli a "kalandját".

 A látnivaló??  Itt aztán mindent látni vagy semmit---hangulattól és beállítottságtól függően!

Telnek a kilométerek de még van--tehát tovább beszélgetek,, magammal.   Most felhívok telefonon minden rokont és ismerőst----képzeletben, naná,, így tök ingyen van ----- és elmesélem nekik, merre járok.

Hopp,,máris itt a csegei elágazó,, most merre, mi legyen??  Este a lámpafénynél néztem a térképet de  nem tudtam dönteni.  Most is előveszem, hátha a napfény okosít!  Nem, nem segít!   Az őrangyalom súg,, menjek Csegére. Megyek.  A kikötői büféig taposás.  No,, 65 km után már jól jön a korsó sör és közben ismét lesem a térképet.   Hátha a sör okosít!   Merre tovább??   Hmmm!!

  A sört megittam és azt érzem,, nem okos lettem hanem bátor!!    (( Aki azt mondja,,inkább meggondolatlan, hebehurgya, felelőtlen,,stb lettem,, az téved!  Ez mind igaz rám sör nélkül is,, tehát most igenis,, bátor lettem!!))   A befutó kompra hirtelen felugrok és irány előre---lesz ami lesz!!    Az öreg kompos 1 sörért átvisz a túlpartra.  Ez nem protekciós ár,, titeket is ennyiért visz,, nyugi!!

 A túlpart??  Még annyi látnivaló sincs, mint a pusztában de a kilométer itt is ellenség. Leküzdeni hát!!

Dorogmáig a gáton, mert addig jó és aztán ki a közútra.

 Poroszló már ismerős és kezd izgalmas lenni de Füred az igazi!  A strandon 1 lángos 1 sör után még van időm szétnézni  a vonatindulásig az  örvényi részen .   A naplemente előtt a kikötébe érkeznek a különböző csónakok és ladikok. A pecások is csomagolnak,, én is végeztem.   Vonat!

Tekertem 120 km-t és leégett a hátam cserébe pedig mindent láttam--hihi!!         

   A puszta kimosott a fejemből mindent de mire a vonattal hazaértem,, ismét megtelt!   Kááár!

Bejegyzések 1 - 5-ig. Összes bejegyzésed: 5

dalos
2011/09/22 12:11:40

Nagyon "osztom"...! "hangulat és beállítottságfüggő" . Igazi léleképítő tréning lehet például az Alföldi Kéktúrát gyalog megcsinálni, úgy hogy nem unjuk meg az életet közben!  Nem lehetlen, de oda kell figyelni... Kár hogy egy vonattal hazaút alatt megtelik a fej... Próbáld benntartani, és hazavinni a pusztán belekúszott csendet...kismaci
2011/09/19 11:55:10

Cimbik!  Nektek írtam ezt a pusztai mesét sok szeretettel,, örülök ha tetszik!

((  ha lenne itt 1 hegy,, hegyi mesét regélnék))Futrinka22
2011/09/19 09:20:12

Tetszett a blogod, jó volt olvasni.bringas76
2011/09/18 22:22:36

Jó lett ez az írásod is

üdv:Zolieasybiker
2011/09/18 20:29:38

Igazán jól szórakoztam az olvasás közben! Eszembe jutattad a magányos útjaimat, amikor én is a gondolataimba temetkezem, közben nézegelödök, élvezem a sebességet.  Én azért nem beszélgetek magammal, bár pár sör után lehetséges hogy így lenne, mert már jó ideje nem iszom egy korty alkoholt sem. De hát ez legyen az én bajom!


Üdv.: Easy
*** Túratárs.com - Túra és Túratárs kereső közösségi oldal ***

Rendszerünkön keresztül a túrát és egyéb outdoor programokat kedvelő emberek megismerkedhetnek egymással, közös túrákat szervezhetnek melyet a túranaptárban helyezhetnek el vagy együtt csatlakozhatnak egyéb szervezett túrákhoz. Az oldalon lehetőség van saját profil kialakítására, melyen keresztül a tagok bemutatkozhatnak egymásnak, illetve feltölthetik kedvenc túrafotóikat. A kapcsolatfelvételről üzenőrendszer és chat gondoskodik.