Túra és Túratárs kereső közösségi oldal
Üdv a Túratárs-on, jelenleg Vendégként vagy itt. Jelentkezz be vagy Regisztrálj itt <<<
TÚRATÁRS CHAT | RAKJ A KEDVENCEKBE
TÚRABLOGOK  
 

2011.03.12-15. Soproni négyes
2011/09/20 21:39:20 Küldte: domi

2011.03.12-15. Soproni négyes


Valahol máshol kezdem a történetet. Kicsit előrébb pár száz évvel. Selmecbánya az 1800 években. A Királyi Magyarország legnagyobb bányásztelepülései közé tartozott. Itt alkalmazták legelőszőr bányászatban a lőport, sok más újítással egyetemben. Oktatás is kiemelkedő volt! Egyetem működött, azonban Trianon elválasztotta Magyarországtól. Az egyem Sopronba költözött, a testvéri kötődés azonban megmaradt.
Bástya itt járta egyetemi éveit, a várost kiismerte alaposan, minden zegét-zugát felfedezte. Terve négy napban bemutatni a csapatnak a várost, és környékét.
Nosza kocsikba, és irány Sopron! Négy autóval 15-en indulunk, a szálláson a házigazda vendégváró itallal fogad minket, aminek nem lehet ellenállni. Igaz nem is akarunk! Egészség!
Nos, kipakolás után elindulunk felfedezni a környéket. Halastó partján gyalogolunk, majd egy fa kilátóra megyünk fel szép kilátásban gyönyörködni. innen szépen belátható a táj, körbe hegyekkel, földekkel, utakkal és falura is itt van a szemünk előtt, madártávlatban.
Erdei ösvényen haladunk tovább, a csapat hátsó fele valahogy egy másik útra téved! Mai napig rejtély hogyan, de amíg várunk rájuk nekiállunk hóvirágokat fényképezni! Sok-sok kép születik, nem véletlen a lelkesedés! Idén hóvirágot most, látunk elsőként!
Leérve Fertőrákosba elhaladunk a templom mellett. A kilincset azért lenyomjuk, de az ajtó mégsem nyílik. Sebaj, irány a falu hangulatos főutcája! Az első utunkba eső vendéglőbe beülünk ebédelni, borozgatni, pihenni kicsit. Kis lazítás talán fél óra, koccintás egy tányér leves, majd sietnünk kell, indul a kőbányától az idegenvezetés!
Elektromos autóra pattanunk, és irány az egykori határ, a híres vasfüggöny! A túlsó oldalon egy könnyebb élet, számunkra ma már természetes szabadság, csábította az embereket. Egy szögesdrót kerítés mellett megállva az idegenvezetőnk elmeséli ezen könnyen át lehetett menni. Azonban a határ egy kilométerrel arrébb áll....

Címkék: Kalandorok Túrakaland Domi Sopron Bástya





Bejegyzések 1 - 2-ig. Összes bejegyzésed: 2

domi
2011/09/22 18:07:49

Bástya szépen kitalálta! Ő érdemli az elismerést!  Anitával "csak" aszisztáltunk!  Jó volt, a kenyérbe dagasztott csülök... Hmmmmm...  azóta sem ettem jobbat! 



platan
2011/09/22 16:14:33

Ez egy remek túra volt Veletek! 




*** Túratárs.com - Túra és Túratárs kereső közösségi oldal ***

Rendszerünkön keresztül a túrát és egyéb outdoor programokat kedvelő emberek megismerkedhetnek egymással, közös túrákat szervezhetnek melyet a túranaptárban helyezhetnek el vagy együtt csatlakozhatnak egyéb szervezett túrákhoz. Az oldalon lehetőség van saját profil kialakítására, melyen keresztül a tagok bemutatkozhatnak egymásnak, illetve feltölthetik kedvenc túrafotóikat. A kapcsolatfelvételről üzenőrendszer és chat gondoskodik.