Túra és Túratárs kereső közösségi oldal
Üdv a Túratárs-on, jelenleg Vendégként vagy itt. Jelentkezz be vagy Regisztrálj itt <<<
TÚRATÁRS CHAT | RAKJ A KEDVENCEKBE
TÚRABLOGOK  
 

Séta az őszi napsütésben Pétfürdőn
2011/10/31 13:36:09 Küldte: Picur

2011 október 30.

Gyönyörű napsütéses napunk volt, ezért elindultunk egy kis itthoni sétára. Hallottuk, hogy gyors léptekkel halad a csónakázó tó és a hozzátartozó híd felújítása. Nekem gyermekorom szép emléke fűződik e területhez. A '60-as években még funkcionált, mint "Ifjúsági park", aztán szépen az enyészeté lett. A híd a Pesti Lánchíd kicsinyitett mása, amin keresztül egy kis szigetre lehet jutni. A szigeten régen presszó is működött, zenés - táncos szórakozó helyként. Gyönyörű árnyékot adó fákkal volt kőrbe telepítve az egész tópart és kőrnyéke. Ezután átsétáltunk a Malomárok mentén Peytu mezejére, ami szintén egy csodálatos szabadidős terület. A nevét Pétfürdő ősi elnevezése alapján kapta. Bementünk a régi strand területére is, ami most sajnos elég siralmas állapotban van. Az úszómedencét mát vissza hódította a természet, buzgárok tőrnek fel több helyen és a vízinövényzet vette birtokába. Pedig még pár éve ez is működőképes volt, többek között itt tanúltak meg úszni a gyermekeim is. Elbeszélések alapján, 2012-ben a következő beruházása kis falunknak a strand felújítása lesz. Tovább sétálva a Hősök terét választottuk, ahol szintén gyönyörködhet az ember a ligetekben, az ősz színeiben pompázó fáiban. Az öreg vadgesztenye fák után a Sugár utat vettük célba, ami egyben a hazafelé utat jelentette számunkra. A Sugár út a nevét a magas nyárfákról kapta, a régi időkben az út két oldalát szegélyezték, de nem csak itt, hanem a településen több felé is. Mivel tőzeges a talaj, így sok helyen szabályosan kiégtek a fák, amit fokozatosan pótolnak.

Ha valakit érdekel, egy csodálatos sétát tehet nálunk. Ha még nem fáradt eléggé, irány a Doktor szikla szép kilátással a környező dombokra, és felüdülő sétára az erdőben.





*** Túratárs.com - Túra és Túratárs kereső közösségi oldal ***

Rendszerünkön keresztül a túrát és egyéb outdoor programokat kedvelő emberek megismerkedhetnek egymással, közös túrákat szervezhetnek melyet a túranaptárban helyezhetnek el vagy együtt csatlakozhatnak egyéb szervezett túrákhoz. Az oldalon lehetőség van saját profil kialakítására, melyen keresztül a tagok bemutatkozhatnak egymásnak, illetve feltölthetik kedvenc túrafotóikat. A kapcsolatfelvételről üzenőrendszer és chat gondoskodik.