Túra és Túratárs kereső közösségi oldal
Üdv a Túratárs-on, jelenleg Vendégként vagy itt. Jelentkezz be vagy Regisztrálj itt <<<
TÚRATÁRS CHAT | RAKJ A KEDVENCEKBE
TÚRABLOGOK  
 

2011.04.23-25. Húsvét és Bihar hegyei
2012/01/11 17:52:50 Küldte: domi

2011.04.23-25. Húsvét és Bihar hegyei


Hát ez is eljött, nyakunkon a Húsvét!Háromnapos hétvégét, Erdélyben, a Biharhegységben terveztük eltölteni.  Galbina-kőköz, Szamos-bazár és persze Csodavár, na meg a Bihari-havasok várnak ránk ezen a hétvégén.
Anitával ketten vágunk neki. Meghirdettük a túrát azonban a sátrazás, ezer párszáz méteren, mínusz pár fokban, igencsak elriasztotta az embereket. Bár erre nem számítottunk, hisz őrültek vannak nem kevesen a csapatban. Péntek délután indulunk hat órakor Kecskemétről.  A határt már sötétben értük el, Glavoj réten éjjel fél kettőkor verünk sátrat. A fűszálakon már megfagyott a harmat, fehéren világít a rét a holdfényben. Hátunkat összetolva, arcunknál csak egy kicsi rést hagyva alszunk. Ringatni nem kell, pillanatok alatt elnyom az álom.  
Egy másik pesti csapat is hasonló hétvégét tervezett. Vadorral megbeszéltünk, itt megkeressük egymást. Nincs nehéz dolgunk. Mivel szezon előtt vagyunk, két sátor, és a büfések faháza jöhet számításba. Vadorék a faházat „bérelték” ki éjszakai szállásnak. Reggel pár szót válltok velük. Ugyanazon az útvonalon mennek mint mi, csak másfél órával hamarabb indulnak.
A hegyi mentők „focikunyhója” felé tekintve elcsodálkozom egy pillanatra. Ilyen kicsi lenne a világ?
Egy éve nyáron itt töltöttem egy hetet Biharban vándortúrázva. Épp egy esős nap után voltunk, szétázva bandáztunk a büfé kocsi melletti terasz alatt. Pálinkásüveg az egyik kezünkben,fagyálló gyanánt, palacsinta a másikban kalória gyanánt. Közben a hegyi mentőkkel beszélgettünk, majd este foci világbajnoki elődöntőt néztünk a közeli Glavoj menedékházban. Álmomban nem gondoltam volna, vándortúrán ilyen exrta élvezethez fogok jutni egyszer!
Közelebb megyek a salvamont kunyhó felé.Alig hiszek a szememnek! Kedves ismerősöket mindig öröm látni. Fél órát beszélgetünk, kiderül az elmúlt 10 hónapban alig jártak itt.Vakszerencsén múlott, hogy itt összefutottunk.Mindenesetre, én nagyon megörültem a találkozásnak.
Sátrat összecsomagoljuk, bepakolunk a kocsiba mindent, amit nem akarunk cipelni magunkkal, hisz este ide fogunk visszaérkezni. Hátizsák a hátunkon, sárga körjelzés mentén irány a Galbina- szirt. Hó nagy része már elolvadt...

Címkék: Kalandorok Túrakaland Domi Bihar Galbina Kőköz Domonkos Lajos

Bejegyzések 1 - 1-ig. Összes bejegyzésed: 1

Gejza
2012/01/13 18:41:40

Szép tartalmas összefoglaló.


A Glavoj erdészház felett, a nyeregben, a nagy fenyőfa alatt van három vonás térerő! Alatta 10 méterrel, és felette 10 méterrel már csak egy vonás van! Hasznos másnak is megjegyezni, aki a Biharba igyeXik!
*** Túratárs.com - Túra és Túratárs kereső közösségi oldal ***

Rendszerünkön keresztül a túrát és egyéb outdoor programokat kedvelő emberek megismerkedhetnek egymással, közös túrákat szervezhetnek melyet a túranaptárban helyezhetnek el vagy együtt csatlakozhatnak egyéb szervezett túrákhoz. Az oldalon lehetőség van saját profil kialakítására, melyen keresztül a tagok bemutatkozhatnak egymásnak, illetve feltölthetik kedvenc túrafotóikat. A kapcsolatfelvételről üzenőrendszer és chat gondoskodik.