Túra és Túratárs kereső közösségi oldal
Üdv a Túratárs-on, jelenleg Vendégként vagy itt. Jelentkezz be vagy Regisztrálj itt <<<
TÚRATÁRS CHAT | RAKJ A KEDVENCEKBE
TÚRABLOGOK  
 

Qutyákról 5.
2012/01/22 20:12:21 Küldte: Gejza

Azt mondták, a kutya szépségverseny jó üzlet, de nem múlt el év, hogy valami botrány ne kísérje. Hajdani főnököm őseit még valamelyik királyunk hívhatta be, hogy az ország kereskedelmét fellendítsék. Egyszóval, ő sem vetette meg a pénzt, bár hogyan is jutott hozzá. És bár a kertvárosi újgazdagokat szívből utálta, amikor az ebtenyésztők nálunk béreltek területet kutyáik versenyeztetéséhez, borsos árat kérve, még sem akadályozta őket meg ebben. Előző évben még nem voltam ott, így csak hallomásból ismerem a történteket.

A nagy rétre sátrakat állítottak. Volt ott minden! Kutyafodrász, szépségápoló termékek bemutatója, tápszeres cég reklám kóstolókkal. Póráz, nyakörv és kutyaruhák télire. Még kutya cipő is, nehogy a házi kedvenc lábát felsértse a sós hó. Kutya fotós, kutya sátor és kutya hátizsák, amiben saját maga viheti a kirándulásokra a kutyatápot. Még kutya-szar szedő csipeszt is hoztak, de csak eladásra! De a pálmát a gyerekkocsihoz hasonló kutya-kocsi vitte el, amiben hűvösebb időben lehet levegőre vinni a meleghez szokott szobapincsit.

Vidám volt a hangulat. Válogatott autó csodákkal érkeztek a versenyzők, gazdik és családtagjaik. A nap is sütött, s a füvön magas sarkú csizmákban, egyáltalán nem kertbe való ruha költeményekben pompáztak a feleségek. Boldogan folyt a pletyka, kibeszélve, akik épp távolabb voltak. Szóval mindenki jól érezte magát – talán a kutyákat leszámítva. - Mert azok bizony lenyírva, természetes formájukból kivetkőztetve, masnival a szőrükbe, külön féle pacsulikkal illatosítva alig várták, hogy egy jót hancúrozhassanak már együtt a réten.

Nem részletezem. Aki járt már ilyenen tudja, hogy folyik le a verseny. Akit meg úgy sem érdekel, minek fárasztanám vele. Az ebeket pórázaikra most is – egymástól tisztes távolságra – kikötözték, aztán, mint ki jól végezte dolgát a tenisz klub teraszán sörözve folyt a jó hangulatú beszélgetés.

Ideális helye ilyen rendezvényeknek a kert. Éjjel őrzött, bekerített, jó környékű hely. Hétvégén a környező lakók ide járnak úszni, futni, homokozni, hintázni, a nagyobbak meg focizni. A verseny ebek a játszótértől kissé arrább a sövény túloldalán, szóval minden eszményien elrendezve.

Aztán, valahonnan betévedt egy németjuhász keverék eb. Senki sem törődött vele. Azt gondolták valamelyik családdal érkezett. Pár bokrot és követ megjelölt, aztán a verseny résztvevőit kezdte körbeszimatolni. Végül egy szemrevaló kutyalánynál kötött ki. Miután alaposan körbe szaglászták egymást, barátságot kötöttek, s hátulról meg is lovagolta. Nagyban ment már a kutyálkodás, mire egy magában iszogató férfi a teraszról észrevette. Még megitta a sörét, majd támolygó léptekkel oda ment a népes, és hangos hölgy asztalhoz.

-         Juli! Nem a te kutyádat dugják?

-         B.+ te a k. anyádat, meg a kutyádat is! Vén hülye! Elittad már az eszedet, azért mondasz ilyeneket!

De a kérdésre mások is felfigyeltek, csak a kérdezett hölgy nevetgélt tovább. Aztán botokkal, locsoló tömlővel megindultak, hogy széjjelválasszák őket, de azok már összeragadtak. A nő elébb sikoltozni kezdett, toporzékolt. Az állatorvos hiába csitítgatta, semmit sem ért. Ott sírdogált megbecstelenített ebe közelében.

A többiek – látva, hogy ami megtörtént, azon már úgy sincsen mit tenni – Visszaszállingóztak söreik mellé. Még jókat kuncogtak is kárvallott társuk felett. Úgy is olyan magasan hordta eddig az orrát!

Kicsivel később Egy babakocsis anyuka érkezett. Öt éves forma kislánya felkiáltott:

-         Anyúúú! Mi az ott a kutyusoknak?

-         Játszanak!

-         De mit játszanak? Vonatosdit?

-         Gyere már! Nédd, a Petra mekkora homokvárat épített már!

És tovavonszolta érdeklődő lánykáját.

Pár percre rá egy apa jött iker fiaival. A fiúk előre futottak, de a kutyusokat ők is megbámulták.

-         Apa! Mi történt ezekkel?

-         ???????????

-         De tényleg, mit csinálnak?

-         Kis kutyát!

A fiúcska apjára nézett.

     -    Tényleg?

     -    Tényleg.

Kényszeredetten elmosolyodott,  s többet nem kérdezett.

 

 

Címkék: Kutya-kutya Tarka Szépség-verseny





Bejegyzések 1 - 1-ig. Összes bejegyzésed: 1

Gejza
2013/03/18 22:10:24

Gyere velem Qutya kislány! Qutyabajod sem lesz tőle, van én nékem Qutyagumim!




*** Túratárs.com - Túra és Túratárs kereső közösségi oldal ***

Rendszerünkön keresztül a túrát és egyéb outdoor programokat kedvelő emberek megismerkedhetnek egymással, közös túrákat szervezhetnek melyet a túranaptárban helyezhetnek el vagy együtt csatlakozhatnak egyéb szervezett túrákhoz. Az oldalon lehetőség van saját profil kialakítására, melyen keresztül a tagok bemutatkozhatnak egymásnak, illetve feltölthetik kedvenc túrafotóikat. A kapcsolatfelvételről üzenőrendszer és chat gondoskodik.