Túra és Túratárs kereső közösségi oldal
Üdv a Túratárs-on, jelenleg Vendégként vagy itt. Jelentkezz be vagy Regisztrálj itt <<<
TÚRATÁRS CHAT | RAKJ A KEDVENCEKBE
TÚRABLOGOK  
 

Bihari kalandozás! A második nap
2012/01/24 17:03:33 Küldte: domi

2011.04.23-25. Erdély, Bihar Pádis, A második nap


Bihar hegységben túrázunk, három napot. Az első nap kalandjai után az éjjelt Glavoj réten, egy faházban töltöttük. Kint kellemes mínusz pár fok van, ilyenkor áprilisban ez jó időnek számít,előfordulhat mínusz 10 fok is. A völgy hideg, még nyáron is lehet nulla közeli hőmérséklet., érdemes felkészülni a hidegre.
Reggel hat órakór kelnek Vadorék.Összepakolnak, negyed óra múlva már indulnak is. A havasok felé mennek, Égett-kő környékén láttak egy pajtát tavaly, ott szeretnék tölteni az éjszakát. Este megbeszéltük, a mentőakció közben, ott találkozunk Égett-kőnél!
Vissza aludni már nem tudok, így lövök pár képet a fagyos növényekről. A nap pár perc múlva már besüt a völgybe, sugarai felmelegítik a növényeket. A jég megolvad a leveleken, csodás látni ahogy párolog a víz, ködként kúszik felfelé. Ezt leírni nem lehet, ezt látni kell! Ezért érdemes korán kelni, és ilyen helyeken tölteni az éjszakát.
Beüzelem a gázfőzőt, Anitával elkortyolunk egy-egy bögre forró teát. Az éjszakai hideg után jól esik a forró ital, segít átmelegíteni a testünket.
Nyolc óra, ideje indulni. Ma teljes menetfelszereléssel megyünk, ide vissza a kocsihoz, holnap estefelé érkezünk. Csak a fontos cuccokat pakoltunk, amire biztos szükségünk lesz. A túlpakolt hátizsák lelassít, ami a tervünket keresztülhúzná. A zsákok így is 10 kilót nyomnak, azonban könnyíteni már nem tudjuk. Pádis felé vesszük az irányt, a menedékházban...

Címkék: Domonkos Lajos Kalandorok Domi Bihar Pádis Túrakaland

*** Túratárs.com - Túra és Túratárs kereső közösségi oldal ***

Rendszerünkön keresztül a túrát és egyéb outdoor programokat kedvelő emberek megismerkedhetnek egymással, közös túrákat szervezhetnek melyet a túranaptárban helyezhetnek el vagy együtt csatlakozhatnak egyéb szervezett túrákhoz. Az oldalon lehetőség van saját profil kialakítására, melyen keresztül a tagok bemutatkozhatnak egymásnak, illetve feltölthetik kedvenc túrafotóikat. A kapcsolatfelvételről üzenőrendszer és chat gondoskodik.