Túra és Túratárs kereső közösségi oldal
Üdv a Túratárs-on, jelenleg Vendégként vagy itt. Jelentkezz be vagy Regisztrálj itt <<<
TÚRATÁRS CHAT | RAKJ A KEDVENCEKBE
TÚRABLOGOK  
 

Római randevú 3.rész
2012/02/05 12:03:19 Küldte: dcr8


Első túranap - Születésnap

2011. május 22.


(Mától Andrásnak, túratársam honlapjára hivatkozva kínálok majd képeket, mindig külon ablakban megnyitva. Javaslom továbbá András honlapját vagy az abban lévő képes beszámolót megnyitni külön. És amikor találtok tőlem egy itteni hivatkozást, akkor az ott témához csatlakozó többi képet is meg tudjátok nézni.) Mivel Rómában András és feleségem is készítettek képeket, odaérve változik majd a képek hivatkozásának módja. Oda a a tizenkettedik túranap végén érünk.)


I.nap: V.22. 75km
Indulás az ausztriai szállásról legkésőbb 7 órakor kocsival Cortina d Ampezzo-ig.
Cortina d'Ampezzo-7km(SR48)-Pocol-11km(SP638)-
Passo Giau**(BIG 2236m, szintem.:1047m)-10km(SP638)-Codalonga-7km(SP20)-Saviner di Laste-13km(SP641)-Passo di Fedaia**(BIG, 2057m, szintem.:1043m)
legkésőbb 15 órára fel kell érni a Giro lezárások miatt. A mezőny legkorábban 16 órára érhet fel.
-25 km-
Pozza di Fassa.

Szállás:10E/fő


Rajt

A túra első napján korán keltünk. Irány Cortina d'Ampezzo, az 1956-ban téli olimpiának is helyt adó város. András a felkészülés során kiderítette, hogy a temetőnél van díjmentes hosszú távú parkoló. Itt felmálháztuk bringáinkat és irány a Passo Giau. A város szélén járva egy nagy országúti csapat egyen mezben előz minket. Tört németséggel diszkvalifikáltatni akarom őket. Egy lány visszaszól, nem érti, mi a baj. Közlöm vele, hogy nincs csomagjuk. Ezzel bizonyítottnak láttam felsőbbrendűségünket..


Süt a nap

Az erős napsütésre válaszul András előveszi 50-es fényvédő faktorú naptejét. Ekkor döbbenek rá, hogy én elfeledkeztem a nap elleni védelemről. András szívesen ad. Sőt meg is említi, hogy egy valamikor sokat túrázó ismerőse bőrrákos volt. Talán sikerült kigyógyulnia, de itt a lehetőség a megelőzésre.


Egy elmulasztott találkozó

A hegy derekán az egyik kanyarban valaki asztalához invitált minket, sok volt még hátra, köszöntük, de mentünk tovább. Kicsit feljebb magyar rendszámú autóknak örülvén menet közben érdeklődtünk honnan jöttek. Hódmezővásárhelyiek voltak, de csak női hangot hallottam. Ha egy férfi is megszólalt volna, lehet eszembe jut középiskolás bringás ifi válogatott osztálytársam. Pedig ő volt ott családjával. Már itthon érettségi találkozón derült ki, hogy nézőként öt éve minden Giro-n ott vannak a kemény hegyi szakaszokon.


Versenyhangulatban

Egy olasz amatőrökből álló csapat fényképészének volt ereje megörökíteni minket is. A túra folyamán először, de nem utoljára látványosság vagyunk. 

A Giro harmadik napján halálos balesetet szenvedett Wouters rajtszáma a 108-as hóból kirakva. Erőfitogtatás: egy pusztai betyár csomaggal előz egy olasz könnyűlovast. Egy másik betyár.


Nemzetközi találkozók -Arcok

A hágón kissé hűvös van, de jól esik, mert felfrissít. Van még a téli hóból is néhol foltokban összetömörödve. András a németek által is kevesen ismert firn szót használja rá. Sok nemzetből kíváncsiak a mezőnyre. A legtávolabbiak USA-ból jöttek. Érdeklődnek, ha egyikünk budapesti, akkor biztosan ismeri a free-ride-s világbajnokot. Ő ismeri mi nem. Ennyit az amik közmondásos műveletlenségéről, ha hazánkról van szó. Még egy kicsit kvaterkázunk és fényképezkedünk az olasz csapattal, akik megígérik, hogy képeiket utánunk küldik. Közben beöltözünk a lejtőzéshez. Nekünk ma még van egy hegyünk, ami ráadásul szintén BIG.

A nap második része a másik BIG-el hamarosan következik.


Címkék: Róma Kerékpártúra Arcok





Bejegyzések 1 - 1-ig. Összes bejegyzésed: 1

dcr8
2012/02/06 16:55:26

Szervusz Gyulám!

A tömörséget egyéb fórumukon nagy nehezen megszoktam. De azért majd igyekszem kifejteni, amennyire tőlem telik.



megyula írta:

Még mindig nagyon jó és még mindig nagyon rövid! Ne csigázz!




*** Túratárs.com - Túra és Túratárs kereső közösségi oldal ***

Rendszerünkön keresztül a túrát és egyéb outdoor programokat kedvelő emberek megismerkedhetnek egymással, közös túrákat szervezhetnek melyet a túranaptárban helyezhetnek el vagy együtt csatlakozhatnak egyéb szervezett túrákhoz. Az oldalon lehetőség van saját profil kialakítására, melyen keresztül a tagok bemutatkozhatnak egymásnak, illetve feltölthetik kedvenc túrafotóikat. A kapcsolatfelvételről üzenőrendszer és chat gondoskodik.