Túra és Túratárs kereső közösségi oldal
Üdv a Túratárs-on, jelenleg Vendégként vagy itt. Jelentkezz be vagy Regisztrálj itt <<<
TÚRATÁRS CHAT | RAKJ A KEDVENCEKBE
TÚRABLOGOK  
 

Római randevú 7.rész
2012/02/08 12:03:32 Küldte: dcr8


Negyedik túranap – Egy hosszú nap

2011. május 25.: 195km

Verona-37km-Nogara-16km-Ostiglia-36km-San Felice sul Panaro-16km-Crevalcore-36km-Bologna-42km-Monghidoro-12km-La Martina, Camping La Martina Szállás fejenként 10€

Menj! Az úton menj tovább(P. Mobil)

Vagy: The show must go on(Queen) Nagy élmény volt kedves emberekkel a legnemesebb városban(Civitas nobilissima, Verona) találkozni, de a fő cél még messze. Reggel a városból kivezető utat keresve többet támaszkodunk a helyiek tudására, mint az autópályákat és autósokat előnyben részesítő táblákra. Sok agriturismo kínálná magát. Azt játsszuk, hogy némely városon áthajtunk, másokat meg elkerülünk. Tegnap elég jól sikerült leapasztani a készleteinket így bevásárolnánk, de Isolaban még 8:30-kor csak zárt ajtókat találunk. A következő város, Nogara szélén már nyitva a bevásárló központ. A Pó-síkságon elég meleg van. Az egyik benzinkútnál már nagyon szomjasak vagyunk és nekiesünk a mosdóban a csapnak. Miután mosdottunk és ittunk András lefordítja, hogy nem ivóvíz. A kulacsokat már a szomszédos bárban kérjük megtölteni. Szívesen adnak külön fogyasztás nélkül is. Bologna-ig még egyszer beleesünk ebbe a hibába. Megtörténhetett, mert az intenzív mezőgazdasági művelés következtében sok csapból nitrites vagy gázos ivóvíz folyik. Tanulság: katonának legyen mindig száraz a puskapora, túrázónak meg legyen mindig kulacsában ivóvíz.

Egy iparváros

Bologna -t az eredeti tervtől eltérően nem kerüljük el. Talán, hogy ne kelljen állandóan a térképet nézegetni, meg hátha lesz ott is látnivaló. Egy modern iparvárost látunk sok munkásnegyeddel. De lényegesen magasabb színvonalon épített házakkal, mint a mi panelvárosaink a hatvanas-hetvenes évekből.A kivezető utat keresve itt is előkerül a térkép.

Egy igéző szépségű sugárzóan értelmes helybéli lánynak feltűnik a térképet böngésző bringás vándor(szerény személyem). Odajön és rögtön elújságolja, hogy egy hét múlva Firenzébe indul trekking túrára. Mert ott jókat lehet sétálni. Egy hét múlva L'Aquila és Róma között a Campo Staffi-n szeretnénk lenni, nyolc nap múlva meg randevúm van szívem választottjával, volt menyasszonyommal. Úgyhogy megérdeklődjük merre van Futa(Passo della Futa, Firenze iránya) Köszönjük az útbaigazítást és indulunk. A P. Mobilnak és a Queen-nek még mindig igaza van

Újra hegyek

Bologna után jönnek a hegyek, a szelídebb toszkánaiak. Egyik emelkedőn rájövök, jót tesz, ha néha ritmust váltok. Egy ilyen alkalom után András, mikor utolér, elújságolja, hogy egy motoros majdnem beleszaladt. Nem lehet eléggé vigyázni, pedig forgalom alig van, mert az autópálya elviszi a forgalmat. Repetázunk a kilométerekből, mert a tervezett kempinghez menve sokat veszítenénk az eddig leküzdött szintemelkedésből.

Egy másikat keresgélünk kérdezősködve. Így teszünk egy pihenőhellyé szépen kiépített forrásnál is. Mikor megállunk, eleinte csak magunk vagyunk, azonban hamarosan úton lévőkből, autósokból, helyi és vándor bringásokból álló sereglet jön össze.

Beszélgetés közben érdeklődni is tudunk. Folytatjuk utunk és a sokadik kérdezősködésnél nagy felfedezést teszek. Mondom itt ez a tábla „Campeggio”. Igaz kékkel volt írva, de minket ez nem zavart. Ennek ellenére egy völgybe erszkedünk, azt megkerülve 195km után találunk egy kempinget. Szóval a tábla helynevet mutatott. Kék volt és nem barna színű, piktogrammal. Ma is csak sejtem, hogy kérdések segítségével hogyan találtunk mégis szállást Campeggio-tól vagy tíz kilométerre, La Martinában.

A nagy területen fekvő kempingről először azt gondolom, hogy zárva. Egy telefonszám ki van írva, de nem akarunk költekezni, mert hiábavalónak tűnne, olyan kihalt az egész. Aztán András mégis talál meleg vizet, a tulajdonos meg begördül autójával. Az autóban egy idős házaspár, a hátsó ülésen egy csendes szelindekkel. Az idős hölgy a köves talaj helyett, ahol már elkezdtem a sátorverést, füves helyet(prato) ajánl. Már sötétben tisztálkodunk és táplálkozunk.

Már tervezéskor tudtuk, hogy ez a nap a kilométerekről szól, mivel összekötő kapocsnak tekintettük az érdekesnek ígérkező helyek között. Végül is sikerült.


Címkék: Róma Kerékpártúra Arcok





Bejegyzések 1 - 2-ig. Összes bejegyzésed: 2

dcr8
2012/02/08 22:34:52

Köszönöm a visszajelzést! Már kezdtem azt gondolni, senkit sem érdekel Itália. Párbeszédhez szokott és azt igénylő ember vagyok. A némaságnál a bírálatot is jobban bírom.

Egyébként a következő rész is megérkezett. Firenze, a reneszánsz szülővárosa a fő téma.

Üdv.: Ágoston Laci(dcr8)


kallaipisti írta:

Lankadatlan érdeklődéssel várom a folytatást!



kallaipisti
2012/02/08 19:42:15

Lankadatlan érdeklődéssel várom a folytatást!




*** Túratárs.com - Túra és Túratárs kereső közösségi oldal ***

Rendszerünkön keresztül a túrát és egyéb outdoor programokat kedvelő emberek megismerkedhetnek egymással, közös túrákat szervezhetnek melyet a túranaptárban helyezhetnek el vagy együtt csatlakozhatnak egyéb szervezett túrákhoz. Az oldalon lehetőség van saját profil kialakítására, melyen keresztül a tagok bemutatkozhatnak egymásnak, illetve feltölthetik kedvenc túrafotóikat. A kapcsolatfelvételről üzenőrendszer és chat gondoskodik.