Túra és Túratárs kereső közösségi oldal
Üdv a Túratárs-on, jelenleg Vendégként vagy itt. Jelentkezz be vagy Regisztrálj itt <<<
TÚRATÁRS CHAT | RAKJ A KEDVENCEKBE
TÚRABLOGOK  
 

2011.04.29-01. Mecsek, Medvehagyma túra, Az első rész
2012/02/21 11:35:11 Küldte: domi

2011.04.29-01. Mecsek, Medvehagyma túra, Az első rész


A fokhagyma ismert koleszterincsökkentő, baktériumölő és értisztító hatása a medvehagymában többszörösen megtalálható, „illatanyaga” viszont a fokhagymáéhoz képest elenyésző, sokkal kevésbé maradandó, ezért bátran nagy mennyiségben is, kúraszerűen fogyasztható. Ezen a hétvégén épp medvehagyma vadászatra indulunk, Mecsek hegyei völgyei közt keressük az értékes növényt.
Találkozópontot Sikondán egy kempingben. De nem ám sátorral, vagy lakókocsival! Szépen felújított házban ahol közösségi tér is van, na meg WI-FI! Azoknak a túratársaknak akik nem tudnak meglenni a net varázslatos világa nélkül.
Este 18:00 körül fut össze a csapat, a kemping bejáratánál, becsekkolunk majd elfoglaljuk a szállást. Persze egy kávé és ünneplő jéger után a büfében. Igen ünnepelünk! Hisz itt a hétvége, és mi ismét egy klassz helyen töltjük a hétvégét.
Nem ünnep az ünnep kókuszgolyó, hamuba sült pogácsa, na meg bor és pálinka nélkül. De ez mind semmit sem ér, ha nincs zene-bona. Így hát előkerül a notebook, hangszórók az asztalra, és kezdődhet a dinom-dánom karaoke party! Egy hangolódás, és persze pár pohár után, a legnagyobb előadókat is leénekeljük! Nagyon tud a banda!
Szombat reggel 6:50-kor ébresztő, majd reggelizünk,  a büfében egy kávé és már indulunk is medvehagymát vadászni...

Címkék: Túrakaland Kalandorok Domi Medvehagyma





Bejegyzések 1 - 3-ig. Összes bejegyzésed: 3

domi
2012/02/22 14:34:05

..virsli..kolbász..



domi
2012/02/22 10:34:54

A vöröshagymában lévő illóolaj nagyon jó az érrendszeri megbetegedések ellen. Napi egy fej hagyma és nem kapsz szívrohamot 100 évig. Női hiszti ellen is alkalmazható! 



dcr8
2012/02/21 22:49:06

Méghogy hagymaillat!

Haazahagyma nem büdös akkó nemiséraz sömmit. Ezt én mondom neköd.




*** Túratárs.com - Túra és Túratárs kereső közösségi oldal ***

Rendszerünkön keresztül a túrát és egyéb outdoor programokat kedvelő emberek megismerkedhetnek egymással, közös túrákat szervezhetnek melyet a túranaptárban helyezhetnek el vagy együtt csatlakozhatnak egyéb szervezett túrákhoz. Az oldalon lehetőség van saját profil kialakítására, melyen keresztül a tagok bemutatkozhatnak egymásnak, illetve feltölthetik kedvenc túrafotóikat. A kapcsolatfelvételről üzenőrendszer és chat gondoskodik.