Túra és Túratárs kereső közösségi oldal
Üdv a Túratárs-on, jelenleg Vendégként vagy itt. Jelentkezz be vagy Regisztrálj itt <<<
TÚRATÁRS CHAT | RAKJ A KEDVENCEKBE
TÚRABLOGOK  
 

2011.04.29-01. Mecsek, Medvehagyma túra A második nap
2012/02/28 21:38:20 Küldte: domi

2011.04.29-01. Mecsek, Medvehagyma túra A második nap


Eljött a vasárnap reggel, még itt a Mecsekben is. Felébredek, törölgetem a szemem, majd felülök az ágyra. Szétnézek a szobában, látom van aki hamarabb felkelt. Lassan ébred a társaság, de Ericdravent nem látom, hiába kérdezem a többieket, ők sem látták. Fogom a telefonom, felhívom. Kiderül kora reggel gondolt egy merészet, és elment sétálni a környéken. Most épp pár km-el arrébb gyalogol. majd csatlakozok valahol, mondja. Ezzel csupán egy pici gond van, a szállást 10-ig el kell hagyni.
Telefont leteszem, összepakolok, Eric cuccait is, reggeli és irány a kocsik, pár perc kocsikázás, és már gyalogolunk is medvehagymát vadászni! az idő a legjobb túraidő amit túrázó remélhet! Hajnal óta esik, a föld átázva, pocsolyák mindenfelé, sár és dagonya! Esőkabátos a buli, elnézve a felhőket ez így is marad pár óráig. 
Nos, tapossuk a sarat földúton kerülgetjük a pocsolyákat, igyekezve megtalálni a legszárazabb részt. Bár majdnem mindegy hol megyünk. Semmi sem tart örökké, ez a sárdagonya is elfogy egyszer. Így is lesz, letérünk a sárútról, innen erdei ösvényen gyalogolunk, ezen már nincs sár, csupán csúszik, de rendesen.
A Melegmányi kőlyukhoz érve tartunk egy rövid pihenőt. Itt levehetjük az esőkabátokat, fedél van a fejünk felett.
Tovább indulva pár perc gyaloglás után megpillantjuk a prédát! Igen ez medvehagyma, de mennyi! Beborítja az egész völgyet, akármerre fordulunk mindenfelé látjuk, szinte fehérré varázsolja az erdőt, mintha visszatért volna a tél, pihe puha hótakaróval borítva az talajt.
Meg is akad a túra! A haladási sebességünk...

Címkék: Túrakaland Kalandorok Domi Mecsek Medvehagyma





Bejegyzések 1 - 1-ig. Összes bejegyzésed: 1

Ejszaka_Portyazo
2012/03/06 19:11:09

A természetes hazai medvehagyma állomány védelméért érdemes egy-egy
tőről csak a levelek felét leszedni, mert így a hagyma virágozhat, és a
magok elszórása is biztosított marad.




*** Túratárs.com - Túra és Túratárs kereső közösségi oldal ***

Rendszerünkön keresztül a túrát és egyéb outdoor programokat kedvelő emberek megismerkedhetnek egymással, közös túrákat szervezhetnek melyet a túranaptárban helyezhetnek el vagy együtt csatlakozhatnak egyéb szervezett túrákhoz. Az oldalon lehetőség van saját profil kialakítására, melyen keresztül a tagok bemutatkozhatnak egymásnak, illetve feltölthetik kedvenc túrafotóikat. A kapcsolatfelvételről üzenőrendszer és chat gondoskodik.