Túra és Túratárs kereső közösségi oldal
Üdv a Túratárs-on, jelenleg Vendégként vagy itt. Jelentkezz be vagy Regisztrálj itt <<<
TÚRATÁRS CHAT | RAKJ A KEDVENCEKBE
TÚRABLOGOK  
 

10. Hétdomb túra
2012/03/26 20:08:00 Küldte: hev53

2012. március 15.-én a ragyogó tavaszi napsütésben több mint 70 fő vett részt a kaposvári METEOR TTE nyílt túráján. A 10. alkalommal megrendezett túra útvonala a Zselic É-peremén, a 7 dombra települt Kaposvár ezen részének kulturális, szakrális és természeti értékeit is nagyszerűen bemutatja.

A túra kezdőpontja az 1950-től városunkhoz tartozó kaposszentjakabi bencés apátság romjainál volt. Innen hullámvasutazva érintettük a várost övező hegyeinket. Minden lényeges látnivalónál részletes tájékoztatást kaptunk a túravezetőnktől - Borsos Andrástól. A szentjakabi romoktól, a Várhegyről a tetőn álló szép haranglábat és keresztet érintve a Sikálós felé indultunk lefelé, majd az Ivánfahegyre felkapaszkodva a szép műemlék Szent Donát kápolnát kerestük fel.



Innen újra ereszkedni kezdtünk a Kapos völgyébe. innen a Somhegy alatt a Róma hegyre kapaszkodtunk tovább, a nevezetes Rippl-Rónai villa felé, majd a részletes ismertetést meghallgatva a Lonkahegyre szintben mentünk át és a nagyon érdekes, az I. vh. hőseink nyughelye a Hősök temetője felé ereszkedtünk le onnan.

D-felé kanyarodó túraútvonalunk áthaladt a város környék legszebb részén a Gyertyános-völgyön, majd a Kőér és Négytestvér források érintésével a hóvirágokkal díszített erdőn keresztül kapaszkodtunk fel a Kaposhegy D-i részére.



A kertvárosi részen áthaladva ismét harangláb és kereszt jelezte a régi hagyományok őrzését majd a Töröcskei-patak völgyébe ereszkedtünk lefelé. Az egykor szebb napokat ért Cseri park szélét érintve már az utolsó hegyünkre a Kecelhegyre kapaszkodtunk tovább ahol a 16 m-magas kettős keresztnél ért véget ez a szép és látványos túra.



A jubileumi 10. rendezés emlékére minden résztvevő megkapta a túra kitűzőjét. A jól kitalált, nagyon érdekes, látványos túraútvonal a mozgáslehetőségen kívül rengeteg hasznos helytörténeti információval is gazdagíthatta a részvevőket. Köszönöm, hogy Veletek tarthattam!

10. Hétdomb túra

Címkék: Kaposvár Kaposszentjakab Lonka-hegy Ivánfa-hegy Kapos-hegy Róma-hegy Kec





*** Túratárs.com - Túra és Túratárs kereső közösségi oldal ***

Rendszerünkön keresztül a túrát és egyéb outdoor programokat kedvelő emberek megismerkedhetnek egymással, közös túrákat szervezhetnek melyet a túranaptárban helyezhetnek el vagy együtt csatlakozhatnak egyéb szervezett túrákhoz. Az oldalon lehetőség van saját profil kialakítására, melyen keresztül a tagok bemutatkozhatnak egymásnak, illetve feltölthetik kedvenc túrafotóikat. A kapcsolatfelvételről üzenőrendszer és chat gondoskodik.