Túra és Túratárs kereső közösségi oldal
Üdv a Túratárs-on, jelenleg Vendégként vagy itt. Jelentkezz be vagy Regisztrálj itt <<<
TÚRATÁRS CHAT | RAKJ A KEDVENCEKBE
TÚRABLOGOK  
 

2011.05.20-22. Bükk barlang javítás
2012/03/28 11:33:48 Küldte: domi

2011.05.20-22. Bükk barlang javítás


A Bükk az ország tüdeje, védett és gondozott, nagy kiterjedésű vadon,amelynek tájképi szépsége és élővilága felejthetetlen élményeket nyújt a kirándulóknak. A hegység nevét leggyakoribb fájáról, a bükkről kapta. A Bükkben található Magyarország legnagyobb összefüggő erdőterülete, közel 100 000 hektár. Fő összetevő kőzete a mészkő és dolomit,amiben rengeteg barlang alakult ki az idők folyamán. Jelenleg 1115 barlangot ismerünk a Bükkben, amik közül sok képzettség nélkül is látogatható.
Mi most péntek délután 17:00-s, pesti indulással, az egyik barlang felé tartunk, ami az elmúlt években többször adott meleg, kényelmes menedéket a téli mínuszokban. A nevét szándékosan nem írom le, aki járt ott az ráismer!Az utóbbi időszakban egyre ismertebb a barlang, egyre többen járnak oda, ami nem feltétlenül baj. Addig, amíg egy vandál, rombolni vágyó ember, aki éppen ott vezeti le az indulatait, mert mondjuk az asszonynak volt igaza valamiben, és ez az ő lelkecskéje, egója nem bírja elviselni és tönkre nem teszi, mint anno 2007 környékén, mikor teljesen kiégett.
Télen mínusz 15 fokban, térdig érő hóban gyalogoltunk fel 8km és 650 szintet. Éjfél után érkeztünk a szálláshoz. Kellemetlen lenne, ekkor szembesülni azzal, valaki kedvtelésből lerugdosta a kályhacsövet, leszakította az ajtót vagy sorolhatnám, mi mindent lehet tönkretenni. Ötleteket nem adok, de ennyi elég is lenne, az éjjelt ott nem tölthetnénk! Tehát mehetnénk vissza az autókhoz, éjjeli menetelésben. 
Ez még az edzettebb túrázóknak is megerőltető lenne, nem beszélve a lelkes amatőrökről. Összefoglalva bizony nagy bajban lennénk! Ezért fontos, kedves olvasó, ha ilyen helyen jársz mond el az embereknek akik ott vannak! Erre a helyre vigyázni kell, hisz ez ad menedéket azoknak, akik az erdő útjait járják. 
Lehet egyszer te leszel az, akinek egy vihar után, vagy egy eltévedés után egy ehhez hasonló szállás fog menedéket adni. Gondolj bele, mennyire fogsz örülni, mikor átázva, elfáradva, sötétben rátalálva a menedékre,bekészített száraz fát találsz a kályha mellett, amit az előtted napokkal, vagy hetekkel ott járó vándor gyűjtött össze, és hagyott ott. Régi szabály, legalább egy begyújtásra való fát hagyjál a menedékben. Én mindig rengeteget tárazok a következő vándornak. Bár, sokan tennék ezt.
Kicsit elkalandoztam, de térjünk vissza! Felsőtárkány, este Kacsna fut be utoljára.Egy kaffe, másoknak sör, és megyünk parkolni, majd zsákolunk és 21:30 kor indulunk felfelé a sötét erdőben. 
Bástya mint a Spongya bob úgy néz ki a hátizsákra kötözött ajtólappal...

Címkék: Túrakaland Kalandorok Domi Bükk Barlangszállás





Bejegyzések 1 - 3-ig. Összes bejegyzésed: 3

Sierra
2012/04/03 17:00:55

Most már legalább tudom kinek köszönhető az "átlátszó" bejárati ajtó... Köszi!



domi
2012/03/28 22:32:55

A valóság kiábrándítóbb! Olyan sokat túrázok, hogy ennyire lemaradtam az írással! A videókról nem is beszélve...



kismaci
2012/03/28 14:00:39

Takarítottad a fiókodat, hogy ez az eset előkerült??   Közben valamelyik őrült felgyújtotta  Nagymezőt!!

Heol-on olvastam,, égett a fennsík!   Milyen őrültekkel élünk együtt??




*** Túratárs.com - Túra és Túratárs kereső közösségi oldal ***

Rendszerünkön keresztül a túrát és egyéb outdoor programokat kedvelő emberek megismerkedhetnek egymással, közös túrákat szervezhetnek melyet a túranaptárban helyezhetnek el vagy együtt csatlakozhatnak egyéb szervezett túrákhoz. Az oldalon lehetőség van saját profil kialakítására, melyen keresztül a tagok bemutatkozhatnak egymásnak, illetve feltölthetik kedvenc túrafotóikat. A kapcsolatfelvételről üzenőrendszer és chat gondoskodik.