Túra és Túratárs kereső közösségi oldal
Üdv a Túratárs-on, jelenleg Vendégként vagy itt. Jelentkezz be vagy Regisztrálj itt <<<
TÚRATÁRS CHAT | RAKJ A KEDVENCEKBE
TÚRABLOGOK  
 

3TT 1nap alatt
2012/03/29 19:27:54 Küldte: cztamas

Már több nappal szombat előtt kitaláltam. Kivitelezhető. Edzésnek tökéletes. Kihívás.

Aznap nem jelentkezett senki, hogy jönne a Lepkére velem, így nyitáskor leparkoltam az öreg traktort a vasútállomáson. Csípős reggeli hideg fogadott főleg rövidgatyóban. Szigorúan minimál felszerelés, kulacs+gps+itiner hármas képezi a ballasztot.

LEPKE 15:

9. rajtszámmal indultam 7:10kor. Még az aszfalton sikerült megelőzni az előttem lévő 8 embert, így nagyjából szűz ösvényeken kocogtam felfelé. Eddig ismeretlen völgyben vezetett felfelé az út, majd utána a Büdöskút (először). Gyors pecsét, sőt megkaptam a következő EP-t is (ami 1 km-re van a dombtetőn). Lefele végig a zöldkereszten tipikus keszthelyi-hg. Dolomit+fenyő. Már-már hagyomány hogy a zöldkereszt végét elvétem, de most megtaláltam egyet az apró fenyvesben....nem nem mászkálunk itt fölöslegesen. Inkább a házak fele veszem az irányt a friss festésű zöldkereszten. Szemben pontőröktől kapok pecsétet, majd elfutok a kápolnáig. Ott az egész környéket körbefutom, de sehol senki. Lefotóztam mindent aztán futás a céig.

2óra20perc és 18km után (ezúton is elnézést a sorbanállóktól) soron kívül beneveztem a 40es távra.

LEPKE 40:

A nevezés után öltözés a kocsinál, rövidujjú+hátizsák. Jó nehéz, még tele van az "itató".

A lábaimban még benne van az ütem, gyors tempóban indulok újra el a szokott aszfalton, de most már egy völggyel arrébb fel a hegyekbe. Jó az iram, meleg van, mindenhol túrázók, megjelennek a futó csapatok is már. A 40es távon sokkal több a kilátó, az első EP is egy kilátó. Büdöskútra már másodszor érkezek ma, mindenki egy kicsit frissebb. Nagyon hamar pecsételek, a jó átlag titka a kevés pihenő. Már lefele tartunk a 71es út felé. Némileg ellentmondva az előző gondolataimnak a következő EP-n eltöltök egy kis időt. Összefutottam a főiskoláról egy régi csoporttársammal. Kicsit dumálunk, én közben kávé+csoki+magnézium. A pont után egyből meredek, kilátó következik. Ezután a túra nehéz szakasza következik. Végig emelkedünk és közben nem történik semmi. :) Akiket előzgetek, ők is csak csendben haladnak (túracsend). Amikor először jöttem erre nagyon nehéz volt a monoton emelkedő, ma már némileg edzettebb vagyok ilyen téren is, de valóban ez a túra egyik legnehezebb szakasza. Teljesítve ezt a részt, a forrás előtt újra erdőben, lejtőn felszabadulva lehet kocogni. A forrás jelenleg csontszáraz, tavalyelőtt több litert megittam. Ezután kis kanyargós lejtős erdei menet (kutyasírok) és harmadszorra is Büdöskút. Többször nem jövök ma már, eszek is, iszok is. Kezdem érezni a futóművet... Ezután a reggeli túrával megegyező útvonalon, a híres zöldkereszten haladok jó ütemben, bár néha már belelassítok kicsit. A pontőrök már a helyükön, itt is hamar végzek. Jó látni hogy rengeteg a kisgyerek, sok a kiránduló család. Az EP után hatalmas kupi van, favágás volt, a jelzést is könnyen el lehetett veszíteni. A kérdéses elágazóban már reflexből jobbra tartok, majd egy kis aszfalt és a kápolna. Már itt vannak a pontőrök. Cipőkötés és kezdődik a legjobb rész. :) Nagyon csípem a Lepke 40-ben ezt a kis "pszichikai pofont". Ott vagy Györökön a céltól párszáz méterre már, de nem, túl egyszerű lenne. Gyerünk ki a városból. Háromszög jelzés. Meredek. Kilátó. :) Igen még egy utolsó meredek emelkedő és utána legalább ugyanilyen lejtő következik, majd vissza az aszfaltra és már ténylegesen a cél felé.
GPS szerint 38 km, 6óra36perc alatt.

Kis pihenő, összefutok dnvzolival és csapatával, aztán kocsi. Útközben megálló a Csobáncon marhapörkölt+relax a szülőknél. Annyira relax hogy későn indultam el Óbudavárra....

Óbudavár 15 éjszaka:

....de még épp időben 19:59-kor neveztünk utolsókként harmadmagammal a 15ös távra. A jól megszokott vicces hangnemű itiner vezetett minket Szentjakabfán át Balatonhenyére. A kocsmában kaptunk térképet majd tovább Szentantalfára a Fenyves kocsmába. Még mindig szép helyen van és olcsó. :) Tovább a Szt. Balázs templomromhoz fel. Gyönyörű éjszakai balatoni panoráma és kellemes idő van. Innen hamar visszatérünk az aszfaltra, majd beérünk Óbudavárra. 13 km-hez 3óra kellett. Észre se vettük és már a célban kapott istenifinom gulyásleves is elfogyott és indulunk haza.... Lehetne hosszabb is ez az éjszakai.

A lábaimat azért éreztem már a végén, de összességében jól halad a felkészülés a 100-130-as túrákra.

Szombati szumma: 69.5km, 1850m szint.

Ezelőtt sose csináltam, de nagyon jó volt így összekombinálni, ajánlom mindenkinek aki épp felkészül és nincs a környékén 50 fölötti túra.

Szép estét, jó túrákat a hétvégére!!!

pápá

c.

Címkék: Lepke óbudavár Teljesítménytúra





Bejegyzések 1 - 3-ig. Összes bejegyzésed: 3

spetra
2012/03/30 19:40:37

hajrá! :)



tura
2012/03/30 09:11:22

Köszönöm! Már maga ezen leírás is "bemelegítőként" szolgál a május 5.-i Jókai 55 t.t..re



Futrinka22
2012/03/29 20:11:47

Ügyes voltál! További eredményes felkészülést!




*** Túratárs.com - Túra és Túratárs kereső közösségi oldal ***

Rendszerünkön keresztül a túrát és egyéb outdoor programokat kedvelő emberek megismerkedhetnek egymással, közös túrákat szervezhetnek melyet a túranaptárban helyezhetnek el vagy együtt csatlakozhatnak egyéb szervezett túrákhoz. Az oldalon lehetőség van saját profil kialakítására, melyen keresztül a tagok bemutatkozhatnak egymásnak, illetve feltölthetik kedvenc túrafotóikat. A kapcsolatfelvételről üzenőrendszer és chat gondoskodik.