Túra és Túratárs kereső közösségi oldal
Üdv a Túratárs-on, jelenleg Vendégként vagy itt. Jelentkezz be vagy Regisztrálj itt <<<
TÚRATÁRS CHAT | RAKJ A KEDVENCEKBE
TÚRABLOGOK  
 

Szilveszter
2010/01/06 09:01:45 Küldte: Rafina

2009. december 29-én érkeztünk meg Nagybörzsönybe. A szállásaink svábos, egyszerű felújított parasztházakban voltak, meleg, kényelmes szobákban. Délután egy órakor el is indultunk a csapatépítő túránkra, mivel a társaság nagy része egymás számára ismeretlen emberekből állt, túravezetőnk Gejza tudni akarta mire vagyunk képesek. Estére kiderült:-) A vacsoránál megbeszéltük, hogy másnap egy hosszabb túrát teszünk, de nem fogunk csúcsokat dönteni. Vacsora után közös játékkal múlattuk az időt.

December 30-án újabb csatlakozók érkeztek, majd busszal átmentünk Perőcsénybe és onnan sétáltunk haza a hegyeken keresztül. Fenn havas lejtőkön vezetett az utunk. Néhányan hóembert is építettek, de hógolyózni is volt alkalmunk. Délután négy óra után érkeztünk vissza és egy kis melegedés után megint a közös vacsoránál beszéltük meg a másnapi programot. Vacsora után játszottunk és forraltbort iszogattunk.

December 31-én két részletben indultak el a túrázók. Gejza vezette csapat már 8 órakor nekivágott a határnak. Paulangos vezette kis csapat 10 órakor indult el. Újabb csatlakozó is érkezett és néhányan otthon maradtak pihenni és előkészíteni a másnapi programot. Délután kettőre mindenki ismét Nagybörzsönyben volt és Bóna Dániel népművelővel megnéztük a falu Tájházát és Vizimalmát, majd a katolikus plábánia egyik alkalmazottja megmutatta nekünk a Bányász templomot és a naplementét Szent István templomban és annak kertjében élhettük át. 2009. év utolsó sugarai sütötték arcunkat Nagybörzsöny határában a több mint 760 éves templom kertjében. Ezután még megnéztük a Szent Miklós templomot is. Sötétedés már Erzsi néni kis vendégházában ért minket, ahol nekiláttunk a nagy adag töltöttkáposzta elfogyasztásának. Vacsora után pihentünk és este kilenc órakor autókba ülve átmentünk Kemencére a Kisvasút állomására, ahol műszaki műemléktörténeti bemutatót láttunk és hallottunk, majd a kisvasúttal elindultunk. 17-en bújtunk össze a kis nyitott kocsiban. A mozdony nehezen kaptatott a lejtőkön és bizony a négy és fél kilométeres úton többször is meg-meg állt. Közben forraltborral és teával kínáltak minket. Visszafelé úton Paulangos figyelte az időt és visszaszámlálás után elénekeltük a Himnuszt, amit minden körülöttünk ülő  is megtett. Épp ekkor értünk a Kőrózsa panzióhoz, ahol tűzijátékkal és pezsgővel köszöntöttük az új esztendőt. Ezután a végállomásra vonatoztunk, ahol meleg virsli és forraltbor várt minket. Éjjel kettő órára értünk ismét Nagybörzsönybe ahol a helyi kultúrházban rendezett batyus bálra mehettünk még mulatni. Itt közülünk néhányan igen jól érezték magukat reggelig.

2010. január 1-jén 11 órakor indultunk ismét útra. Néhányan otthon maradtak még pihenni és főzni. Legszebb túránkat tettük meg és délután négy óra volt mikor visszaérkeztünk. Nekiláttunk a Hétszilvafás vendégház fedett teraszán a grillezésnek. A szökevények pedig elbúcsúztak és haza indultak. Este közös játék után tértünk aludni.

Január 2-án reggel holmijaink nagyrészét öszepakoltuk. A nyughatatlanok ismét felkerekedtek és útrakeltek a Gömbölyű kő irányába. A nyugodtabbak pedig otthon társasjátékokkal és kártyavetéssel foglalkoztak. Kora délutánra ismét együtt voltunk. Elfogyasztottuk a töltöttkáposzta megmaradt részét és hatalmas ölelkezések közepette búcsúzkodtunk, majd hazaindultunk.   

Értékelés: én nem értékelem. Családom és én nagyon jól éreztük magunkat.

 

  

   

Címkék: Nagybörzsönyi Óévbúcsúztató





Bejegyzések 1 - 4-ig. Összes bejegyzésed: 4

paulangos
2010/01/11 09:07:30

Először is, csatlakozom itt is azon emberek csoportjához, kik Rafina nem csekély szervezésének áldásos végeredményét mail-tatják. Igen, nagyon jó volt.


Osztom továbbá, azt a véleményt, hogy a csapatot teljesítmény és egyéb vonatkozásban is (akár spontán hangulat alapján is) legyen lehetőség több csoportra bontani. Amúgy tényleg jó kis csapat voltunk. Mégecccer: B.U.É.K.!



Gejza
2010/01/07 06:33:33

Mondanivalóm több mint egy hozzászólás, ezért "Szilveszteri (és Karácsonyi) receptek címmel külön blogot írtam. De azért ezúton is köszönöm Ramcsinak, hogy magára vállalta a szervezés nehéz feladatát!


Üdv. Géza



livi
2010/01/06 22:30:50

Mindenkinek, aki azóta kérdez, csak annyit akarok mondani, hogy elmondhatatlanul jó volt, aztán csak mesélek, mesélek hosszasan... Nagyon nagy élmény volt, hogy egymás számára idegen emberek pillanatok alatt és természetes módon kerültek kapcsolatba a klassz túrák, hatalmas nevetős játszások, nagy evések során!

Bár mindenki tudhatná, milyen az, az Isten szent ege alatt, lassacskán araszolgató kisvonaton köszönteni az új évet!

Köszönet a szervezőnek!



SzGabor
2010/01/06 21:56:52

Köszönöm mindenkinek a jó kedvet a közös kirándulást és az esti társasozást ... azóta is mennék mennék   mennék

Gábor




*** Túratárs.com - Túra és Túratárs kereső közösségi oldal ***

Rendszerünkön keresztül a túrát és egyéb outdoor programokat kedvelő emberek megismerkedhetnek egymással, közös túrákat szervezhetnek melyet a túranaptárban helyezhetnek el vagy együtt csatlakozhatnak egyéb szervezett túrákhoz. Az oldalon lehetőség van saját profil kialakítására, melyen keresztül a tagok bemutatkozhatnak egymásnak, illetve feltölthetik kedvenc túrafotóikat. A kapcsolatfelvételről üzenőrendszer és chat gondoskodik.