Túra és Túratárs kereső közösségi oldal
Üdv a Túratárs-on, jelenleg Vendégként vagy itt. Jelentkezz be vagy Regisztrálj itt <<<
TÚRATÁRS CHAT | RAKJ A KEDVENCEKBE
TÚRABLOGOK  
 

Éjféli sikoly
2012/07/16 21:32:31 Küldte: Gejza

Az éjjel koncert volt. Először esett, mióta úton vagyunk. Az előzenekart a szúnyogok adták. Halkan húzták az altatót, aztán ők is elcsendesedtek. Sötétedéssel a zenészek hosszasan hangoltak. Egy-egy távoli vaku villanása mellett a rendezők a díszleteket tologatták, pokrócot ráztak.

Már azt hittem elmegy mellettünk, mikor pár csepp megpendítette a sátor ponyváját. Elkóborolt szélgyerekek ráncigálták a homokból kilazult külsőtetőt. Aztán halk pergődobbal kezdetét vette a műsor, s eleredt a nyári zápor. Erősödött, csendesedett, majd mintha a cintányér és az üstdob egyszerre szólalna meg, hatalmas sziszegve sistergő dörgéssel csapott le a Tisza túlsó oldalán a ménkű.

 

Később alábbhagyott, elállt az égiháború… tán el is aludtam kicsit, amikor éles sikoly hasított a levegőbe, s közvetlen utána valaki elkiáltotta magát:

-         Mi történt?

-         ….!!!???

De válasz nem érkezik...

Csak a hold vékony sarlója világítja meg a homokpadra vert sátrakat. A hamvadó parázs mellett tördeli valaki a száraz fűzfa veszőt. A víz surran, s halkan csobban a túlparti sarkantyúnál.

 

-------------                     -------------------                    ------------------

 

Talán emlékeztek még gyermekkori játékainkra? A papás-mamásra, az Amerikából jöttünk, mesterségünk címere…, és a zálogosdira, amikor a leányok puszival váltották ki zálogba adott kendőjüket, hajcsattjukat.

Itt a Tisza mellett, Benken a „becsület süllyesztőben” is, de a padokon üllő öregasszonyok is arra hívták fel figyelmünket, hogy ne hagyjuk a sátor mellett semmit sem éjszakára, mert a helyi kisebbség a közmunka program kiegészítésére ez utóbbi játék modernizált változatát elevenítették fel.

Az éj leple alatt „elvi szemmel” néznek az elő hagyott értékekre, melyeket aztán reggel némi anyagi ellenszolgáltatás fejében visszaadnak. Olyankor van csak gond, mikor a jogos tulajdonos nem hagyja magát megsarcolni, és fizetség helyett, az ököljog alapján veszi vissza jogos tulajdonát. Ilyenkor aztán az erősen pigmentált kisebbség emberi jogai csorbulhatnak.

 

Azon az estén ilyen hangulati előkészítés mellett tértünk nyugovóra. Csimpiék sokáig énekeltek még. Peti a tűz mellett hálózsákban pihent. A lányok közül valaki folyó ügyeit ment intézni a bokrok közé, s mikor vissza fele jött, valaki rászólt:

-         Állj! Ki vagy?

Válasz helyett erre jött az a bizonyos velőtrázó sikoly, amire felébredtem…

 

Ezt az apróságot leszámítva idén is kitűnően sikerült Jani Felső-tiszai kenu-túrája. Kényelmes lapátolásokkal,  sok mókával,      kacagással,  vízi röplabda meccsekkel fűszerezett laza nyaralás. Külön köszönet jár szakácsainknak és quktáiknak a vacsorák elkészítéséért.

Címkék: Tisza Kenu Sátrazás Bográcsozás





Bejegyzések 1 - 9-ig. Összes bejegyzésed: 9

Gejza
2012/08/14 23:32:37

Köszi a fotókat!   



SzGabor
2012/07/27 20:27:57

Visszamennék akár visszafelé evezve is

Köszönet Janinak a csapatnak és a Székelyeknek

Képek:

https://picasaweb.google.com/111772450521904381162/TiszaiHomokpadok3?authkey=Gv1sRgCNTD3NrJ04OQMA




zsifi
2012/07/17 17:33:45

Sziasztok!

Csatlakozom én is az előttem szólókhoz, szuperül sikerült a túra, Jani, nagy köszönet a szervezésért, Gejzának a leírásért, és köszönet mindenkinek, hogy jelenlétetekkel emeltétek a túra és az estek fényét! Jövőre folytköv!



csiboly
2012/07/17 16:30:54

Olyan lírai, egészen ellágyultam...

Bár nekem nem a kirablásunktól való félelem a legmeghatározóbb élményem a túráról, nagyon szép a leírás, köszönjük!

Nagyon szuperül éreztük megunkat, negyed egyre már itthon is voltunk, úgyhogy szívesen bevállaljuk ide a szomszédos 7. megyébe jövőre is!

Köszönöm én is Janinak a szervezést, mindenkinek a kedvességét és humorát, a türelmet a hajnali éneklések okán, és mindannyiótoknak, hogy megismerhettelek Benneteket!

QUANTANAMERA!!!



remeron
2012/07/17 15:31:22



lukipele
2012/07/17 11:06:54

Szejasztok! Király kis blog, akár csak a túra vót! Isszonyú jól éreztük magunkat, köszönet mindenkinek mindenért! Jónéhányatokat ismertem már Jani elbeszéléseiből, meg a fényképekről, hát nagyon jó volt már megismerni Titeket személyesen is! Mégegyszer köszi, és folyt. köv., az biztos!


Ja, és:"Hóóóó vágytok Székeleeeek???????



Gejza
2012/07/17 09:09:14

Igen, Jani ismét kitett magáért. Köszönet neki a szervezésért!


De a csapat is minden szempontból nagyon jó volt,  ami meghatározta a hangulatot.      


És neked is köszönet, amiért Maligán G.-t elviselted  a hajódban. Hiszen mindnyájan vagyunk valamilyenek, no de hát ettől szép az élet...



remeron
2012/07/17 09:03:39

Köszönöm mindenkinek a részvételt! Jövőre folyt.köv.  



Charlyboy
2012/07/17 08:21:22

Bámulatosan érzékeltetted az éjféli hangulatot!  

Nagyszerűek voltak a közös programok, le a kalappal a szervezők előtt!

A főzőbrigád hősiesége minden dicséretet megérdemel!

Örülünk, hogy te is velünk voltál! 

Jó szerencsét kíván: Charlyboy




*** Túratárs.com - Túra és Túratárs kereső közösségi oldal ***

Rendszerünkön keresztül a túrát és egyéb outdoor programokat kedvelő emberek megismerkedhetnek egymással, közös túrákat szervezhetnek melyet a túranaptárban helyezhetnek el vagy együtt csatlakozhatnak egyéb szervezett túrákhoz. Az oldalon lehetőség van saját profil kialakítására, melyen keresztül a tagok bemutatkozhatnak egymásnak, illetve feltölthetik kedvenc túrafotóikat. A kapcsolatfelvételről üzenőrendszer és chat gondoskodik.