Túra és Túratárs kereső közösségi oldal
Üdv a Túratárs-on, jelenleg Vendégként vagy itt. Jelentkezz be vagy Regisztrálj itt <<<
TÚRATÁRS CHAT | RAKJ A KEDVENCEKBE
TÚRABLOGOK  
 

Gondolatok a: "Sas Útamról"/2012.07.23.
2012/08/01 13:22:27 Küldte: kareszka

Kedves Túratársak!

Nem tudom közületek kinek (gondolom már többeknek) sikerűlt eddig részt vennie a Magas (Lengyel) - Tátrából induló: Sas - Túrán, de immár én is "túl vagyok" rajta. Igaz a legutolsó szakaszt, amely a: "Granati" csúcsról indúl tovább, már ki kellett hagynom. Ez volt az a pont ahol úgy éreztem ha tovább megyek, azt már nem a saját örömömre teszem! Nemcsak a miatt, hogy rendkívűli módon elfáradtam, de itt meg kellett hoznom azt a "nehéz döntést" amit a túrázók bizonyára jól ismernek és mindíg óckodnak tőle: "semmi kedvem és erőm tovább menni, de jó a csapat , meg: "ha feladom", egyébként is mit fognak szólni hózzá?" Így napokkal a túra után, már egészen biztos vagyok benne, hogy jól döntöttem! Hisz senkinek sem tartozom elszámolnivalóval (önmagamon kívűl), hogy meddig bírom, ill. meddig tartom még élvezetesnek és pozitív - kihívásnak az adott útvonalat. Ráadásúl így biztosan nem "utálom meg" a túrázásnak ezt a formáját, és biztos, hogy visszafogok még térni ide!

"Abban soha sem az útvonal, vagy bárki más hibás, ha Én Vállalom túl magam"!

Igaz, a túrázok között volt aki megmosolygott, de én mégis mindenkinek azt javaslom, hogy: beülőt, legaláb 20m hegymászó - kötelet, védő - sisakot, karabínert és egy legalább 1m hosszú összekötőt vigyen magával!!! Ezek szó szerint életet mentenek (akár másokét is)! Tudni illik, a: "hegyet és annak mélységeit is tisztelni illik", és ha azzal vagy elfoglalva miközben a láncot fogva a lépést, fogást keresed, nincs elég időd, lehetőséged, megfelelően vigyázni magadra!

Üdv: Itt Kareszka

Címkék: Sas - Út





Bejegyzések 1 - 1-ig. Összes bejegyzésed: 1

Sierra
2012/08/02 21:55:43

Kicsit gyakoroljál kevésbé életveszélyes helyeken. Nem pont a Sas úttal kell kezdeni a túrázós élmények összeszedését. Kicsit elnagyolva a példát, de a friss jogsis kamaszoknak sem a forma1 a következő állomás az életükben... Meg, aztán van egy ilyen bigyó, izé, tudod internetnek nevezett valami, onnan elég sok mindent meg lehet tudni a túracélokról. Még egy példa, ha nem haragszol meg érte: egyszer egy túrán át kellett gázolnunk egy patakon, amit jómagam a túrabakancsban simán abszolváltam, nem úgy a sivalkodó kis csitrik, akik addig folyamatosan fikáztak mindent, aztán a méregdrága sportcipőjükben eláztak. Még annyi eszük sem volt, hogy legalább levegyék a lábukról. Nem állhattam meg szó nélkül az esetet... akkor sem...





*** Túratárs.com - Túra és Túratárs kereső közösségi oldal ***

Rendszerünkön keresztül a túrát és egyéb outdoor programokat kedvelő emberek megismerkedhetnek egymással, közös túrákat szervezhetnek melyet a túranaptárban helyezhetnek el vagy együtt csatlakozhatnak egyéb szervezett túrákhoz. Az oldalon lehetőség van saját profil kialakítására, melyen keresztül a tagok bemutatkozhatnak egymásnak, illetve feltölthetik kedvenc túrafotóikat. A kapcsolatfelvételről üzenőrendszer és chat gondoskodik.