Túra és Túratárs kereső közösségi oldal
Üdv a Túratárs-on, jelenleg Vendégként vagy itt. Jelentkezz be vagy Regisztrálj itt <<<
TÚRATÁRS CHAT | RAKJ A KEDVENCEKBE
TÚRABLOGOK  
 


Magas Tátra és Káposztafalvi karszt 4.nap - Lomnic
2012/11/10 00:58:41 Küldte: trainux

Előző nap: Magas Tátra és Káposztafalvi karszt 3.nap - Szoliszkó


Utolsó napra valami könnyűt-gyorsat terveztünk mivel ma még haza is kell érni, így spontán úgy döntöttünk gyerünk fel felvonóval a Lomnicra. Megdöbbenésünkre ez nem is olyan egyszerű. Elővételben érdemes megvenni a jegyet, ha fel akarunk menni a csúcsra, mert egyébként nincs sok esély hogy kapunk.

Mivel nekünk előző nap kimaradt a vízesés, úgy határoztunk először megnézzük azt, utána pedig felvonódunk de csak a Kő-pataki menedékházig a Lomnic alá.

A völgy nagy része erdőben halad nem nagy szintemelkedéssel. A vízesés előtt nem sokkal érünk ki az erdőböl. Visszatekintve ködbe burkolózott a táj.

Mlinica völgy


Fátyol vízesés:

Fátyol vízesés

A vízesés alatt egy kis tó terül el:

Fátyol vízesés

Felhők felett járunk

Mlinica völgy

Patakban gázolunk

Mlinica patak

Majd visszaérve Csorbatóra, átkocsikáztunk Tátralomnicra, ahol felvonóval indultunk a Kő-pataki menedékházhoz. Közben az idő jól beködösödött. De ez csak növelte az élményt. Ugyanis fentről ilyen volt a táj:

Kő pataki menedékház

A csúcsra csak egy felvonó megy. Meghatározott ideig szabad csak fent maradni.

Lomnic

Kora délután pedig indulnunk kellett vissza, itt kellett hagyjuk eme gyönyörű tájat. De újabb csodákat éltünk át együtt.

Varázslatok vidék

Mlinica patak

Címkék: Magas Tátra Lomnic

Bejegyzések 1 - 3-ig. Összes bejegyzésed: 3

trainux
2012/11/11 17:06:15

tura: Köszönöm! Számomra most zavaróan sokan voltak, bár akik már jártak itt korábban azt mondták, hogy sokkal többen szoktak lenni. Viszont sok-sok szép csúcs és hágó van még itt a környéken, olyanok is, ahová reményeim szerint nem nagyon járnak :)

Zita74: Semmi akadálya :)Zita74
2012/11/11 10:30:34

Nagyon klassz túra lehetett, legközelebb szeretnék én is veletek tartani!!tura
2012/11/10 12:12:53

Köszönöm! Tetszik a sok fotóval tűzdelt leírásod. Jó volt viszontlátni a Lomnicot 37 év távlatából! Most már nem kívánom a "tátrai hangyabolyt", inkább a járatlanabb, sárosabb ösvényeket ...
*** Túratárs.com - Túra és Túratárs kereső közösségi oldal ***

Rendszerünkön keresztül a túrát és egyéb outdoor programokat kedvelő emberek megismerkedhetnek egymással, közös túrákat szervezhetnek melyet a túranaptárban helyezhetnek el vagy együtt csatlakozhatnak egyéb szervezett túrákhoz. Az oldalon lehetőség van saját profil kialakítására, melyen keresztül a tagok bemutatkozhatnak egymásnak, illetve feltölthetik kedvenc túrafotóikat. A kapcsolatfelvételről üzenőrendszer és chat gondoskodik.