Túra és Túratárs kereső közösségi oldal
Üdv a Túratárs-on, jelenleg Vendégként vagy itt. Jelentkezz be vagy Regisztrálj itt <<<
TÚRATÁRS CHAT | RAKJ A KEDVENCEKBE
TÚRABLOGOK  
 

Elkezdődött a háború?
2014/02/03 21:27:57 Küldte: Gejza

Szombat, háromnegyed hat, alig lézeng pár ember a buszon. A következő megállóban  felszáll három gonosz  ellenőr. Automatikusan nyúlok a zsebembe. Aztán egy pillanatra megmerevedek, mert a bérlet a másik nadrágomban maradt. A három ellenőr pedig, – mint keselyűk a döglött tehénre – már rám is szálltak. Hogy én sietnék a vonathoz? Ők ráérnek, hosszú még a nap! Egyébként is álruhába öltözött királyfinak tartanak, akit BéKáVé akarnak változtatni. Csekket írnak, és hosszú körülményes magyarázatba fognak. Ők ugyan is megtanulták a kulturált viselkedés alapszabályait, és a „hülye utasnak” a szájába rágják mit, mikor, hogyan? Időnként összevesznek egymással is, aztán az „okosabbik” újra kezdi. Ha beviszem, megmutatom, akkor csak ennyi, az annyi. Értelmesen bólogatok, hogy hamarább szabaduljak, de a találkozót már így is lekéstem.

Gyors telefon a társaknak: Vegyetek nekem is jegyet! Aztán majd futok a vonathoz!

Igen, láttam még a végét távolodni…

Újratervezés… Egy óra múlva indul a következő vonat, és van hozzá busz csatlakozás is…

Újabb telefon. „Ne várjatok, induljatok nélkülem! Menjetek Letkésről a Kék + jelzésen Koppány-nyeregbe, aztán délnek a Börzsönyi kéken. Én majd Liliom pusztától a Gallákat kerülve szembe jövök veletek!”

Minden, ahogy elterveztem. Egyedül jóval gyorsabb vagyok, mint ők két kutyával húszegynehányan. Tán Koppány-nyeregig is eljutok, de a piros elágazásig biztos. SMS-t küldök: „Most vagyok a Galláknál! Ti hol jártok?”

A hegytől ballra, jelzés nélkül vágok át az erdőn, így szintben jutok a kékre. Ott a nyeregbe el is fogom érni. Már itt is vagyok, de a jelzésnek nyoma sincs! Újabb térkép és tájoló nézés. Semmi kétség, ott vagyok, ahol kell lennem, csak épp a jelzés szívódott fel. Aztán azt is megtalálom – lefestve szürkével! Másutt meg elmaszatolva, talán hígítóval? És hol az új jelzés? Azt most nincs időm keresgetni. Irány tovább a lefestetten, vagy a tájoló után. De vajon a többiek az új jelzésen, vagy ezen a lefestetten jönnek velem szembe?

Most már felhívom őket. (Pedig már drága a telefon, mert a szlovák adókon van csak térerő). „Most indultak Koppány-nyeregből, és az új felfestésen jönnek!”

Újabb térképnézés. De vajon hol megy az új jel, amit a 2013 januárjában lezárt Börzsöny térkép még nem ábrázol? Mindegy, haladnom kell! Aztán az is meglett.

Valami nagyon nincsen rendben, mert a kerítés túloldalára festett jelzésen látom, hogy teljesen új! Talán októberben újíthatták fel! Januárban pedig lemázolják szürkével? De kicsoda? Mert aki pár hónapja felújította, az biztos nem kenné le most!

Aztán találkoztam társaimmal, s most már az új kéken megyünk vissza a Nagy-Galla felé. Csakhogy ez a jelzés nem arra visz! Letér a lefestettről, és felvezet út nélkül a meredek oldalba a Szél-hegyre. A fagyott, hólepellel borított föld csúszik. Ónos esőben, vagy olvadáskor járhatatlan ez az oldal! Aztán fenn a gerincen, kitűnő a jelzés, de útnak nyoma sincs! Egy terepjáró kétszer, háromszor végig ment itt – talán az hozta a jelzésfestőket? – a bokrokat 3 méter széles sávban, tőben kivágták. Talán majd taposnak valami utat a turisták? Vagy 3-4 éven belül újra benövi a bozót…

 

Közben kattognak a fogaskerekek a fejemben, és lassan összeáll egy valószínűsíthető kép. Igen, kitört a háború! Eddig is ott parázslottak az ellentétek a turisták, a vadászok, az erdészek és a természetvédők között, de most nagyon elszabadult valami!

Az elmúlt évek történéseiből villannak be képek…

Pár éve Peták Pista barátom a Magyar Turista Egyesület vezetője hívta Dobogókőre a Pilisi Parkerdő vezetőit, a vadásztársaságokat, és a Duna-Ipoly Nemzeti Park képviselőit. Mindenki békében, szeretetben mindenkinek mindent megígért, aláírta a közös megállapodást – aztán, nem változott semmi…

Igen, a kormány stratégiai megállapodást kötött a tizenkilenc erdészettel hogy azt a közel 200.000 jobb sorsra érdemes falusi embert éhbérért foglalkoztassa az erdők fenntartásában. Nem emberbaráti szeretetből kötötték a megállapodást! Kellenek az adófizető polgárok, hogy egyensúlyban maradjon a költségvetés! ( A pénz beszél, a kutya ugat, s a karaván meg halad…)

 

Két hete az MTSZ rendkívüli küldött gyűlésén sok újat hallottam. EU-s pályázatokból két milliárdért felújítják a teljes kék-túrát. Új információs rendszert építenek ki hozzá. Egy másik – szintén EU-s forrásból – 40-45 turistaházat, és ugyan ennyi kilátót tesznek rendbe. Másutt meg újakat építenek.

Erdélyi barátainknál, a magasabb turistaminősítéshez nem elég a megtett kilométerek száma, és a szint. Meghatározott mennyiségű társadalmi munkát is kell hozzá végezni a turista létesítmények építésében, és karbantartásában. Javasoltam, hogy a házak építésébe vonjuk be mi is a turista szakosztályokat! Csak hogy a megállapodás értelmében, ezt az erdészetek kapták meg.

Egyelőre azokkal tudnak foglalkozni, ahol tiszta a jogi állapot. Az erdészetek területén a turisták eddig is csak bérelték a házakat 50-100 évekre. Most visszaveszi ezeket az erdészet, és méregdrágán 85 % EU-s és 15 % banki hitelből felújítják. De ez már nem lesz a turistáké! Nem is kapunk bennük 50 %-os kedvezményt! Ausztriában az Osztrák Alpin igazolványommal 8 euróért alhatok. (Tehát kb. 2.400.- forintért) Itthon a Pilisben, a Som-hegyi házban 3.000 – 10 % + 400 IFA = 3.100.- forintért!

 

Az elmúlt évben több turista szervezet reklamált a Nemzeti Parkoknál, hogy az erdészet a tél folyamán a faanyag szállítása közben használhatatlanná tette a jelzett turista utakat!

Azt a választ kapták: „Írják le a konkrét panaszaikat!”

Megtörtént! És itt az eredmény: „Megoldották a kérdést!”

A terület az erdészeté! Az utak is! De az erdőtörvény előírja, hogy a tulajdonos köteles eltűrni a túrázókat a területükön! Viktor barátunk is valami olyasmit mondott ott a Som-hegyi ház avatásán, hogy „az Isten mindnyájunknak adta az erdőt!”

 

Van valami sejtésem. Nem állítom, hogy így van-e, de lehet!

A kormány stratégiai megállapodást kötött az erdészetekkel. Már pedig – mint tudjuk – mindig az erősebb kutyának jut a szuka!

Tehát az erdészet megoldotta „a turisták jogos panaszát” Az általuk tönkretett utakról a jelzést eltüntette, s helyette felfestette – jobb estben a teherautók által nem használt egyéb utakra – másutt meg csak úgy az erdőbe, bozótosba. Hogy így kétszer olyan hosszú az út, meg olyan hegyre is felmegy, ahová eddig nem, az már kit érdekel? Nem azért mentek az erdőbe, hogy hegyet másszatok?

Csak hogy a háború a vadászokat is sújtja! Mert az új jelzés most az út nélküli nyiladékon vezet. Ahol eddig ők békében leshették a vadat, ott most bennünk gyönyörködhetnek!

Szintén most szombaton láttam. Egy kisebb forgalmú erdei szekérútra tették át a jelzést, a vadászok pedig az út közepére építették fel az új vadlesüket. Mi át tudunk bújni a létra alatt, de arra ezen túl az erdészet is csak gyalog járhat! Autóval a magasles miatt képtelenség.

És gyanítom, hogy ez még csak a kezdet, mert az emberi találékonyság határtalan. Szóval, valaki nagyon belenyúlt a darázsfészekbe…

 Aki esetleg ismeri a tényleges okokat, kérem, ossza meg velem is!

© Szádeczky-Kardoss Géza szkgeza51@gmail.com

Címkék: Erdészek Vadászok Turisták NP-ok





Bejegyzések 1 - 5-ig. Összes bejegyzésed: 5

ljubityel
2015/01/04 22:15:18

Jaja! Nem is részletezném. Mi is beleszaladtunk a szürke lefestésbe a Magashidas rétnél, szürkületben. Nagyot kerültünk a Hamuház fele, Nagybörzsönybe igyekezve. Az aklaknál két térkép nélkül az előre kinézett jelzést kereső (talán P+) de nem találó külföldre szakadt magyarral találkoztunk, akik a Nagy-Hideg-hegyre szerettek volna feljutni, mert ott volt a szállásuk és a holmijuk. Hiába próbáltunk nekik segíteni, inkább elvackoltak a pásztor szállás tornácán. Volt 8 km kerülőnk, és egy óra sötét erdőnk. (Na jó, a zsákban volt nálam 3 elemlámpa, de inkább eltitkoltam, az izgalmasabb út kedvéért. Nincs is élvezetesebb, mint a sötét erdő, csillagokkal, Holddal! :-)



kallaipisti
2014/02/11 06:10:23

Szia!

A kék jelzés elterelését mi is tapasztuk a legutóbbi túránkon a Naszályon, ott viszont tetszett, amit láttunk. Valóban, felhagyott utakon és csak úgy "szabadon" az erdőben futott a helzés, de nagyon hangulatos vonalvezetéssel - csak ösvényt kell taposni.
Aztán a túra végén találkoztunk és szóba legyedtünk a túratárs erdésszel, aki elmondta, hogy új kilátó is épül, csak meg nem tudják, pontosan hol; úgy akarják megoldani, hogy ne ritka növényekkel benőtt területen legyen.
Összességében: nekünk pozitív tapasztalataink voltak, bár egy-két furcsa dolgot mondott az erdész :)



lefejellek
2014/02/07 14:19:25

Nem elkezdődött, mert valójában mindig háború volt, csak néha békésebb időszakok voltak!


Mi a megoldás? Sajnos nem tudom!


Az igazat megvallva engem személy szerint nem érint, mert kerülöm a jelzett ösvényeket. Azért néha jól jön egy a térképen is szereplő jelzés, mert legelább be tudom lőni a helyet ahol vagyok az alapján, hogy hol kereszteztem.


Egyébként sohasem sikerült tökéletes térképet vennem bármiolyen friss is volt. Sajnos sokszor a domborzat sem pontos.



Gejza
2014/02/06 17:06:18

Ahogy azt november 13-án feltett "Várak a Börzsönyben" című blogomban írtam a Godóvártól a rétisasok miatt terelték el húszegynehány éve a züld sávjelzést. Most tehát csak az eredeti nyomvonalra helyezték vissza.


Az izomláz ellen van egy jól bevált megoldás: Gyakrabban kell a hegyekbe menni!


Amikor az MTSZ-ben megemlítettem a tapasztalataimat, vissza kérdeztek: És neked mi erre a javaslatod? Az alábbiakat írtam nekik:


Természetesen, ahogy eddig, ezen túl sem lesz tökéletes megoldás, de egy kis megértéssel, és jóakarattal javíthatunk a dolgon.


- Ahol van az erdészeti járművek által csak ritkán, vagy egyáltalán nem használt párhuzamos szekérút, vagy gyalog ösvény, ott át kell arra helyezni a jelzést. – Talán mondanom sem kell, hogy az ésszerűség határán belül!  


- Sima, vagy lankás terepen, szálerdőben, ahol nincs a területnek oldal lejtése út nélkül is felfesthető a jelzés, és valóban ki fogják taposni az arra járók. Meredek emelkedőkön, 4 százalékot elérő oldalirányú lejtés esetén, vagy szilás terepen azonban ez balesetveszélyes lenne. Ahol pedig a bokrokat tőben levágják, amint az a Széles-hegyen is történt, mind ez csak látszat. Az erdészet aligha fogja rendben tartani, amikor pár év múlva tőről újra kihajtanak!


- Ahol tehát erre nincsen mód, ott ugyan úgy, ahogy a vadászatok esetében értesítik a területi turista szövetségeket, kiírják a honlapokra, táblákon kifüggesztik az útelágazásokban, melyik napokon van a vadászat, ugyan így tudatni lehet az érintettekkel, mikor van az adott útszakaszon faanyagszállítás. Félre értés ne essék!  A fát télen vágják. A kivágott fa elszállítása legfeljebb egy-két hetet vesz igénybe. Évente két hét miatt nincs értelme örök időkre áthelyezni egy turistajelzést!


- Az utakat a nehéz gépek fagymentes időkben bizony alaposan tönkre vágják. Nagyvadas területeken, a szarvasbőgésre – mielőtt a nyugati vadászok megérkeznének – szépen rendbe teszik, elsimítózzák ezeket az utakat is. Esetleg el lehetne ezt végezni már kora tavasszal, a szárazabb időszak elején? Akkor sem kerülne ez több pénzbe!



 



petour
2014/02/04 22:14:58

Magam is mindenfelé tapasztalom a Börzsönyben túrázva, hogy az erdészeti kocsiutakról áthelyezik a jelzett turista-utakat az erdőbe. Általában csak néhány lépéssel, - amint az a képen is látszik -, de van úgy, hogy több száz méterrel. Úgy olvastam, hogy a turistautak nyomvonalának megváltoztatása a meglévő nyomvonalakkal párhuzamos, minden időjárási körülmény között
kényelmesen járható erdei ösvényekre való terelést jelentik. Vagyis a kocsiút legyen az erdészeti szállító-járműveké, a turista pedig járjon valódi ösvényeken. Ez jobban is illik a természetjárás szellemiségéhez.

Valóban mindannyian tapasztaltuk már bosszankodva, hogy az erdészeti szállító-utakat fakitermelés idején a nagy gépek olyan mértékben felvágják, akkora gödrök és olyan sár keletkezik, hogy a gyalogosok számára gyakorlatilag járhatatlanok. Milyen jó, ha ilyen szakaszokon a jelzés - a széles úttal párhuzamosan - de a fák között, a gyeppel vagy avarral borított hangulatos, keskeny ösvényeken kanyarog, ahol a bakancsunk viszonylag tiszta marad, több virágot és madarat látunk, és nem vagyunk kitéve gépjárművekkel való találkozásnak sem. 

Persze, a változások a terepen az első túra alkalmával fokozott figyelmet igényelnek! A magamfajta "öreg rókáknak" is - akik több évtizede járják a hegység jelzett és jelzetlen útjait, s szinte behúnyt szemmel is végig tudnánk menni egy-egy jelzésen, most meg kell ismernünk, fel kell fedeznünk és memorizálnunk kell az új nyomvonalakat, különösen amíg meg nem jelenik a változásokat feltüntető új kiadású térkép.

A lelkiismeretes túravezetőknek most egy ideig kevés többlet-feladattal jár majd a felkészülés, de ez inkább csak színesíti, érdekesebbé teszi a túrák tervezését. Nagy segítség ebben is az internet, pl. az Ipoly Erdő Zrt. a honlapján rendszeresen megjelennek az aktuális hírek: http://www.ipolyerdo.hu/hirek/turaut_valtozas és a Turistautak.hu is igyekszik gyorsan követni a változásokat a digitális térképeken.

A hazai természetjárásra az évtizedek óta áhított, de most mégis váratlanul rászakadt nagy összegű állami támogatás lehet, hogy helyenként huncutkodásra csábítja a kivitelezőket. Az alábbi képen is jól látható, (meg Géza is említ ilyesmit fentebb) hogy a régi nyomvonalon frissen van felújítva a jelzés, majd frissen rá van festve a törlő jel (szürke X vagy szürke fedés) és 5 méterrel odébb frissen felfestették az új nyomvonal jelzéseit!

Végül egy személyes élményemet említem meg. Pár hete a Drinó-patak forrása környékén bóklásztam, s mivel télen rövidek a nappalok, erősen rámsötétedett. Semmi gond, a zöld, illetve zöld négyzeten leballagok a VILATI-hoz. Igen ám, de akkor még nem tudtam, hogy a Godóvár mellett elhaladó Z sáv a nehéz terephez képest jelentős távolságra áthelyezésre került, így meglepett, amikor az ismert ösvényt elérve, a fejlámpa fényében csak a szürke törléseket találtam. Szerencsémre olyan szürke festéket használtak, - nem tudom, tudatosan-e - ami éjjel a ráeső fényben messziről csillog, s így ugyanolyan jól követhető volt, mint az eredeti, régi jel.




*** Túratárs.com - Túra és Túratárs kereső közösségi oldal ***

Rendszerünkön keresztül a túrát és egyéb outdoor programokat kedvelő emberek megismerkedhetnek egymással, közös túrákat szervezhetnek melyet a túranaptárban helyezhetnek el vagy együtt csatlakozhatnak egyéb szervezett túrákhoz. Az oldalon lehetőség van saját profil kialakítására, melyen keresztül a tagok bemutatkozhatnak egymásnak, illetve feltölthetik kedvenc túrafotóikat. A kapcsolatfelvételről üzenőrendszer és chat gondoskodik.