Túra és Túratárs kereső közösségi oldal
Üdv a Túratárs-on, jelenleg Vendégként vagy itt. Jelentkezz be vagy Regisztrálj itt <<<
TÚRATÁRS CHAT | RAKJ A KEDVENCEKBE
TÚRABLOGOK  
 

Mint a filmekben a tisza tavon
2014/04/08 19:00:42 Küldte: bakcso

Mint a filmekben csónakkal a Tisza tavon

A hétköznapok sivár világa után mit szólnátok, ha pár napig úgy érezhetnétek, mintha az Amazonas vidékére csöppentetek volna? Megelevenedett őserdő-feeling, számtalan kikapcsolódási lehetőség. Kell ennél több?

Galápagos http://tudasbazis.sulinet.hu           Tisza tó

Galápagos szigetek 12

Mint a filmeken!

A Tisza-tavi kirándulások során olyan helyekre kalauzolhatunk el, ahová magától sose jutna el az ember. A vízi és szárazföldi „ösvények”, melyek egy idegen számára kész útvesztőt jelenthetnek, tapasztalt kísérők számára régi ismerősök és újabb lehetőségeket teremtenek számukra, hogy olyan helyekre vigyék el, amelyeket általában a természetfilmek képein láthatunk.
Látod a különbséget?
A páratlan fotók tengerentúli képek, a páros fotók Tisza tavi képek.

Afrika Szud                                            Tisza tó

Szud a legnagyobb mocsár a világon OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Amazonas                                                Tisza tó 

3 11

Megtudod mondani melyik kép hol készült? Az elsőn a Szud Afrika legnagyobb mocsár világa látható, a másodikon pedig a Tisza-tó mocsara. A harmadikon a Kongó, a negyediken a Tisza tó látható. Nem kell több ezer kilométert megtennie, ha egzotikus látványra vágysz. Látogass el a Tiszához, a látvány magáért beszél!
Minden nap új élmény.

Közép Afrika Kongó                                                                       Tisza tó

1

Dél-Amerika  Amazonas                                                     Tisza tó

Amazonas 5 tisza-tó 136

Talán legnépszerűbb a Tisza-tavi vízi kirándulás. A Tisza-tó természetes szépségén kívül a környéken lévő természetvédelmi övezetben helyezkedik el a belsőégésű és villanymotorral, valamint kézi hajtással megközelíthető madárrezervátum, de bejárható a Holt-Tisza és a Tisza is. Nappal a madárvilág mellett a szivárvány minden színében pompázó virágokban, este pedig a naplemente túrák során a lenyugvó napot lélegzetállítóan visszaverő tó látványában gyönyörködhetünk. A tó az év folyamán mindig más arcát mutatja, így minden alkalommal új és egyedi látványnak lehetünk tanúi.

Amazonas                                                           Tisza tó

Amazonas vezető 8 Fotó0768

Florida Everglades mocsarak                      Tisza tó

Florida Everglades mocsár dzsungel1_k

Nem csak nyáron!

A téli időszakban a tó vízszintjét lejjebb eresztik, így lehetőségünk nyílik a környéken gyalogtúrák megtételére. Ezeken a túrákon 4 km-t megtéve olyan, nyáron megközelíthetetlen csodákat láthatunk, mint például vidravárak, hódvárak, vagy a tó kiszáradt medrének állatvilága. Az útvonalon elhelyezésre került  halászkunyhó, fotósles, tűzrakóhely és menedékhely, így a környezet Fekete István Téli berek című regényének idézi. Lehetőség nyílik Túlélő túrán is részt venni, ahol az Egyesült Királyság tengerészgyalogosainak túlélési praktikáival is megismerhetik a látogatók illetve tanulmányi körutak megtételére is lehetőség van.

Személyre szabott programok.

Egyéni látogatók mellett csoportos programokat is szervezünk, amelyek időtartama igény szerint 3 és 8 óra között lehet. A program során időtől függően bejárjuk az Öreg-tavi tanösvényt, kirándulunk a Nemzeti parkban, ahol 10 méteres kilátóról  tekinthetjük meg Európa legnagyobb tündérrózsa mezőjét, illetve megismerkedhetünk régi magyar játékokkal és szokásokkal is, gyermekcsoport esetén pedig munkafüzetet is biztosíthatunk.

Ha felkeltettük érdeklődésed és saját szemeddel is szeretnél meggyőződni a túrák szépségeiről, látogass meg minket.

Galápagos  http://hedifarkas.blogspot.hu/2013/03/az-utolso-edenkert.html

Galápagos

Tisza tó

Fattyúszerkők

Elérhetőség:  info@tavitura.hu

Tel: 06-209-518-823

Címkék: Tisza Vízi Kirándulás Csónakázás Vízi Túra Rezervátum





*** Túratárs.com - Túra és Túratárs kereső közösségi oldal ***

Rendszerünkön keresztül a túrát és egyéb outdoor programokat kedvelő emberek megismerkedhetnek egymással, közös túrákat szervezhetnek melyet a túranaptárban helyezhetnek el vagy együtt csatlakozhatnak egyéb szervezett túrákhoz. Az oldalon lehetőség van saját profil kialakítására, melyen keresztül a tagok bemutatkozhatnak egymásnak, illetve feltölthetik kedvenc túrafotóikat. A kapcsolatfelvételről üzenőrendszer és chat gondoskodik.