Túra és Túratárs kereső közösségi oldal
Üdv a Túratárs-on, jelenleg Vendégként vagy itt. Jelentkezz be vagy Regisztrálj itt <<<
TÚRATÁRS CHAT | RAKJ A KEDVENCEKBE
TÚRABLOGOK  
 

Evezés elfelejtett D-Szlovák folyókon
2014/06/14 05:58:25 Küldte: egripeter

 Április 30-án kis késéssel végre befutott a csapat a GE csónakházba,és evezhettünk át indulási helyünkre a Római partra. Hajók,és a holmik a trélerre kerűltek,és a vontató 15 személyes buszba űlve indúltunk Esztergomon át Nasvady-An'ala pusta felé. Késő délután már vertük a sátrakat a parton amit már előtte lejártam egy út során.

Május 1-n nagyon korán keltem,és amikor már látni lehetett elgyalogoltam Újgúgba ahol rájöttem hogy innen is indulhattunk volna,csak túl közel volt a táborhely az úthoz,és a faluhoz,de mondta egy helybeli, hogy más is itt kezd. Visszatérve már várt a fele csapat,és eveztünk Gúgba,és vissza,majd tovább a Naszvad,Imelyi híd aminek a betonszűkítőjén átevezni mindenkinek élmény volt. Martosnak a Nyitra,és a Zsitva folyó felé eső részeit megnézve a lentebbi zsilipen próbáltunk mindjárt a Patincei csatornára átemelni,de szerencse hogy tettünk ketten egy másfél km-es felfedező utat,és így inkább a Lándori Hajlássy átvezető csatornát választottuk amire átemeltünk. A Gyula udvari gát mint a képen is nyitva volt,és mert már fáradtak voltunk az első jobb helyen táboroztunk a fák alatt.

Május 2. Reggel láttam csak meg hogy átemeléssel kezdődik a nap. Marcelházába bementünk,és amire visszaértünk elkezdett esni az eső,amiből később jég is lett.A kajakkal az utólsó pillanatban eveztem a híd alá.Virti tóra nem akartunk átemelni ami nem is volt nagy baj mert elég volt az átemelés Zsitvatorok fölött is a Dunára a zuhogó esőben a hordozókocsikkal.Mire táborhelyünkre Dunakarvára értünk már jó lett az idő.Este körűlnéztünk.

Május 3 A kilátóból integettünk a korábban indúlóknak.Nyergesújfalu,Tát,majd Esztergom ahol az egyikünket orvoshoz kellet vinni,mert megütötte a térdét.Miután az előbb indulók a Principális csatornán eveztek ezért őket megtalálva mehettem a korházba a társunkért.Ő innentől ment is haza.Én meg a Visegrád feletti táborozóhelyre.

Május 4 kisé hamarabb indúltam mint a többiek a Váci ágon.Mire újra a csónakházba értem már elált a csöpögö eső.A holmijaim elpakolása után,mivel páran hiányoltak eléeveztem a csapatnak,és így én kétszer értem vissza.

 

Címkék: NyitraZsitvaDuna Folyókon Érsekújvártól





*** Túratárs.com - Túra és Túratárs kereső közösségi oldal ***

Rendszerünkön keresztül a túrát és egyéb outdoor programokat kedvelő emberek megismerkedhetnek egymással, közös túrákat szervezhetnek melyet a túranaptárban helyezhetnek el vagy együtt csatlakozhatnak egyéb szervezett túrákhoz. Az oldalon lehetőség van saját profil kialakítására, melyen keresztül a tagok bemutatkozhatnak egymásnak, illetve feltölthetik kedvenc túrafotóikat. A kapcsolatfelvételről üzenőrendszer és chat gondoskodik.