Túra és Túratárs kereső közösségi oldal
Üdv a Túratárs-on, jelenleg Vendégként vagy itt. Jelentkezz be vagy Regisztrálj itt <<<
TÚRATÁRS CHAT | RAKJ A KEDVENCEKBE
TÚRABLOGOK  
 

Eltévelyedés a Budai-hegységben
2014/07/18 10:15:05 Küldte: Ivett85

Pár nappal ezelőtt jóbarátom a fővárosba érkezett. Természetjáróként meglepetés túrát szerveztem neki a Budai-hegységbe. A tervezett útvonal: Normafa-Budakeszi-Mária-szurdok-Végvári-szikla-Piktorüregek-Frank-hegy.

Budakesziig zavartalan volt az utunk, minden a túratérkép szerint alakult, no de Budakeszin a csatornázási munkálatok miatt el voltak terelve a túraútvonalak (a Szent-Jakab zarándok út is), így a markolók és az izzadt munkások érdeklődő tekintetei között elvétettük az irányt. Méltatlankodtunk is, hogy így fukarkodnak a jelzésekkel, de az irány és a táv jónak tűnt. Egyszercsak elértünk egy repülőtérre. Ismételt méltatlankodás után, mely szerint hogyhogy nem tüntetnek fel a térképen egy repteret, kutyák támadása után beértünk az erdőbe, túristaútvonal jelet keresve. Jelet nem találtunk, így beljebb mentünk az erdőbe. Miután jó lett volna tudni hol vagyunk, bekapcsoltuk GPS-ünket, ami meglepő módon úticélunktól kb. 8 km-es kerülőt jelölt meg jelenlegi helyünkként.

Miután nagy nehezen beazonosítottuk, hol vagyunk, eleredt az eső is. Az esőkabátból sátrat készíve bevonultunk egy alacsony fa alá, ahol kivártuk, hogy elcsendesedjen a zivatar. Eközben az új túracipő feltörte a sarkam, így túratársammal megegyeztünk, hogy amint eláll, hazamegyünk a legközelebbi busszal.

Így lett a szép Budai-hegységes kirándulás, és a fenti célpontok helyett egy elázós-cipőfeltörős nap, Farkashegyi repülőtérrel, és Budai kaptárkövekkel.

Tanulság: Túratérképre jobban-jobban figyelni, új cipőben nem elindulni, még ha kényelmesnek tűnik, akkor sem

  Szép napot!

Címkék: Budai-hegység





Bejegyzések 1 - 1-ig. Összes bejegyzésed: 1

Gejza
2014/07/18 16:45:10

Eredetileg meglepetést akartál szerezni a barátodnak. Az sikerült, tehát a túra elérte célját! Ha nem is úgy, ahogy eltervezted.

Lábfeltörés ügyben figyelmedbe ajánlom a mult héten feltett blogomat!




*** Túratárs.com - Túra és Túratárs kereső közösségi oldal ***

Rendszerünkön keresztül a túrát és egyéb outdoor programokat kedvelő emberek megismerkedhetnek egymással, közös túrákat szervezhetnek melyet a túranaptárban helyezhetnek el vagy együtt csatlakozhatnak egyéb szervezett túrákhoz. Az oldalon lehetőség van saját profil kialakítására, melyen keresztül a tagok bemutatkozhatnak egymásnak, illetve feltölthetik kedvenc túrafotóikat. A kapcsolatfelvételről üzenőrendszer és chat gondoskodik.