Túra és Túratárs kereső közösségi oldal
Üdv a Túratárs-on, jelenleg Vendégként vagy itt. Jelentkezz be vagy Regisztrálj itt <<<
TÚRATÁRS CHAT | RAKJ A KEDVENCEKBE
TÚRABLOGOK  
 

Itt a Madárvonulás és Nyári összefoglaló
2014/09/30 22:11:16 Küldte: bakcso

Itt a Madárvonulás és Nyári összefoglaló

Tisza tó Madár rezervátum National park
Idén is izgalmas túrákat vezettünk, amik számunkra is érdekes kalandokat tartogattak. Csak röviden összefoglalva,
Viharos kalandok a Tisza tavi Amazonas erdőben, itt még a Bozótvágó késem is kevés volt, fűrésszel kellett utat vágni. Tapasztalatunk a vendégekben is biztonságot keltett, így nagy élménynek tartották.
Hattyú mentés a Tavi túrán. Tudtátok, hogy ez a madár csak a vízről tud felszállni? A nagy éjszakai vihar, amiből volt bőven, földre kényszerítették a hattyúkat, azaz ők úgy gondolták, hogy a vizes aszfalt az vízfelület, ezért leszálltak az utcánkba, mivel nem sérültek gyorsan össze szedtük őket egy zsákba, a Hortobágyi Madárkórház munkatársával Kiss Balázzsal, majd lesólyáztuk a kikötőbe a madarakat.
Túráinkon nélkülözhetetlen a környezettudatosságra nevelés, így az utunkba eső flakon szemetet mindig összeszedem, természetesen vendég nélkül is rendez szemét szedést a Tavi túra, van aki bélyeget, mi szemetet gyűjtünk.
Tanulmány túra Görögországban chalkidiki félszigeten.
Túráinkra egyre több túravezető is ellátogat külföldről és tengeren túlról, ezért nélkülözhetetlen a személyes tapasztalat csere.

A lényeget majd elfelejtettem, a madárvonulást.
Tisza tavon Október végéig tekintjük meg vízről a hatalmas madár sereget.
Hortobágyi Nemzeti parkban pedig November végéig cserkeljük a Darvakat gyalog, ami azért is különleges, mivel a világ második legnagyobb Daru csapatait rejti.
Várunk szeretettel a Tavi túrán, minden évszakban. Bejelentkezni a következő telefonszámon:06.209.518.823




*** Túratárs.com - Túra és Túratárs kereső közösségi oldal ***

Rendszerünkön keresztül a túrát és egyéb outdoor programokat kedvelő emberek megismerkedhetnek egymással, közös túrákat szervezhetnek melyet a túranaptárban helyezhetnek el vagy együtt csatlakozhatnak egyéb szervezett túrákhoz. Az oldalon lehetőség van saját profil kialakítására, melyen keresztül a tagok bemutatkozhatnak egymásnak, illetve feltölthetik kedvenc túrafotóikat. A kapcsolatfelvételről üzenőrendszer és chat gondoskodik.