Túra és Túratárs kereső közösségi oldal
Üdv a Túratárs-on, jelenleg Vendégként vagy itt. Jelentkezz be vagy Regisztrálj itt <<<
TÚRATÁRS CHAT | RAKJ A KEDVENCEKBE
TÚRABLOGOK  
 

Túra Bugacon
2014/10/13 14:47:27 Küldte: BajaiGyorgyi

Bugacon jártunk...

"Mehetnékem" volt, de nem szerettem volna sokat kocsikázni a túrázás kedvéért. Ez már önmagában is probléma, mivel Kecskeméten lakom és arra felé azért nincs túl sok túraútvonal. A magasabb területeken ilyen szempontból nagyobb a választék.

Nézelődtem a neten és talátam egy 9 km hosszú túraútvonalat Bugacon. Bugac Kecskeméttől 25 km-re van. Kecskemét irányából az 54-es úton lehet megközelíteni. A túra a Karikás Csárdától indul és oda is ér vissza. A Csárda GPS koordinátáit a honlapján hamar megtaláltam.

Mivel több féle programlehetőség is van, jegyváltás ellenében azokba is betekintést nyerhetünk, de ha "csak" túrázni szeretnénk, nem kell fizetni.

Barátnőmmel együtt mentünk és kutyámat is magunkkal vittük. Mivel a túra egyharmadánál lévő Pusztamúzeumba bevihettük Fügét(kutya) is, "Sétáló" jegyet váltottunk, fejenként 950 Ft-ért. Ez a jegy kibővíthető lovasbemutatóra, lovas kocsin utazásra, stb ami nyilván a vételárat is növeli. A pénztárnál kaptunk műholdas térképet a túra útvonaláról és egy leírást a látnivalókról út közben.

Utunk keresztül vitt a szürkemarha csordán, majd a Pusztamúzeumon, rövid erdősávon, amelyben madároduk voltak elhelyezve és leírva, hogy melyik milyen odu és kik lakják. Közben pedig különböző útszakaszoknál érdekességeket olvashattunk a pénztárnál kapott lapról. Ilyen volt pl a sajnálatos 2011-ben pusztító tűzvész részletezése. A túra végig a piros kereszt jelzésen ment. Valahol az útvonal végén elnéztük a dolgokat, így az eredeti 9 km-ből kb 12 km lett, de abszolút élvezhető volt így is, mert mint utólag kiderült, így nagyobb kört mentünk a tervezetthez képest. Ha valaki nem vágyik ekkora túrára, akkor van egy útvonal, ami részben ugyanezen a nyomon halad, de csak 4-5 km.

A túra után a Karikás Csárdában ittunk egy pohár alkoholmentes sört és az evés gondolatával is eljátszottunk, de végül egy másik alkalomra halasztottuk. Kellemes kis hely, vastagfalú, nádtetős épület, a felszolgálók hagyományőrző ruhában.

Kellemes kis októberi nap volt, viszont rengeteg volt a kullancs, amire érdemes előzőekben felkészülni. Én szívesen visszamennék még, mert nekem is és a kutyámnak is tetszett. Ha valakinek van hozzá kedve, akkor szóljon és beszéljünk össze.


Címkék: Gyalogtúra





Bejegyzések 1 - 1-ig. Összes bejegyzésed: 1

lefejellek
2014/10/18 09:55:26

No, végre valaki észreveszi, hogy saját lakókörnyezetében az alföldön ill. a kunságban is lehet és van is értelme túrázni! Sok szép hely van Kecskemét környékén is és még csak jelzett útvonal sem kell.


Kár, hogy néhány kedvcsináló fotót nem mellékeltél és nem tértél ki a túra részleteire!


Régebben próbáltam már felhívni a figyelmet arra a térségre nem sok sikerrel! Blog is íródott róla, mely IDE KATTINTVA olvasható!


Hasonló pusztai túra: IDE KATTINTVA!




*** Túratárs.com - Túra és Túratárs kereső közösségi oldal ***

Rendszerünkön keresztül a túrát és egyéb outdoor programokat kedvelő emberek megismerkedhetnek egymással, közös túrákat szervezhetnek melyet a túranaptárban helyezhetnek el vagy együtt csatlakozhatnak egyéb szervezett túrákhoz. Az oldalon lehetőség van saját profil kialakítására, melyen keresztül a tagok bemutatkozhatnak egymásnak, illetve feltölthetik kedvenc túrafotóikat. A kapcsolatfelvételről üzenőrendszer és chat gondoskodik.