Túra és Túratárs kereső közösségi oldal
Üdv a Túratárs-on, jelenleg Vendégként vagy itt. Jelentkezz be vagy Regisztrálj itt <<<
TÚRATÁRS CHAT | RAKJ A KEDVENCEKBE
TÚRABLOGOK  
 

Bringázás a téli Bükkben
2010/02/23 09:03:13 Küldte: atesz

Lassan itt a tavasz - gondoltam, mikor kinéztem az ablakon és kint sütött a nap, nem volt hideg, kb 7 fok.

Ez mit is jelent? Hát annyit, hogy itt az ideje egy jó kis bicózásnak a Bükkben. Sejtettem, hogy az út vizes lesz, meg persze a tavaszi fáradtság így úgy döntöttem, kocsival megye a Bánya hegyi parkolóig, majd onnan tekerek egyet. Mikor elkanyarodtam Felsőtárkány felé, már látszódott, hogy gyönyörű látványban lesz részem, a Bükk már messziről fehéren ragyogott az este esett hótól.  Ahogy egyre feljebb kanyarogtam a szerpentinen kezdett a táj "behavazódni". Ahogy megérkeztem a Bánya hegyi parkolóhoz, láttam mást is felcsigázott egy ilyen ígéretes nap, több autó sorakozott egymás után libasorba. Kis előre-elakadás-hátra-előre után sikerült nekem is elfoglalni egy szimpi helyet és indulhattam is, immáron a drótszamarammal.


Az út igen keménynek tűnt, főleg, hogy nem volt letaposva a hó, eltekintve a gyalogosok nyomaitól. Gondolta, azon majd kényelmesen feltekerek, de nem így lett, ide-oda csúszkáltam ás állandóan egyensúlyoznom kellett, de ettől függetlenül nagyon élveztem. Sokszor úgy éreztem, jobb, ha kimegyek az érintetlen hóba. Ez egy darabig jó is volt, de egy-két alattomos keréknyom mindig kizökkentett a kinézett nyomvonalból.

Mivel szeretem a kihívásokat, úgy döntöttem akkor is látni akarom a fensíkot, így tovább folytattam utamat. A Bükk fensík széléhez érve találkoztam a Bükki Nemzeti Park egyik őrével, aki épp terepjáróval járta be a környéket, szerintem meglepődött, hogy bringást lát :-) mindenesetre ezúton is köszönöm neki, hogy először Bánya hegyig ment, mert így vissza felé kicsit könnyebb volt a haladásom. 

Ezen a túrán talán jobb lett volna gyalog menni, de így is nagyon élveztem, megérte.

Fotók

Címkék: Bükk Mtb Tél





Bejegyzések 1 - 2-ig. Összes bejegyzésed: 2

atesz
2010/02/23 10:08:04


easybiker írta:


Gondolom, hogy a fennsíkon már nem volt +7°C!




Jók ezek a havas tekerések! Leginkább a szűz hóban, feltéve ha nem félméteres!



 


Meglepő, de fent is 7-8 fok volt, olvadt is a hó rendesen


Én is szeretek hóba tekerni, de ilyen lassan még sose értem el a Bükk fensík szélét.



easybiker
2010/02/23 09:51:34

Gondolom, hogy a fennsíkon már nem volt +7°C!


Jók ezek a havas tekerések! Leginkább a szűz hóban, feltéve ha nem félméteres!




*** Túratárs.com - Túra és Túratárs kereső közösségi oldal ***

Rendszerünkön keresztül a túrát és egyéb outdoor programokat kedvelő emberek megismerkedhetnek egymással, közös túrákat szervezhetnek melyet a túranaptárban helyezhetnek el vagy együtt csatlakozhatnak egyéb szervezett túrákhoz. Az oldalon lehetőség van saját profil kialakítására, melyen keresztül a tagok bemutatkozhatnak egymásnak, illetve feltölthetik kedvenc túrafotóikat. A kapcsolatfelvételről üzenőrendszer és chat gondoskodik.