Túra és Túratárs kereső közösségi oldal
Üdv a Túratárs-on, jelenleg Vendégként vagy itt. Jelentkezz be vagy Regisztrálj itt <<<
TÚRATÁRS CHAT | RAKJ A KEDVENCEKBE
TÚRABLOGOK  
 

Polana-kerülő
2015/08/22 18:39:22 Küldte: oldbike

Újra Szlovákia a cél a Polana.Korai indulás így 9.00 és már Zólyomtól északra a Zolna patak mentén tekerek a kissé csípős reggeli 10 fokban.Gyorsan bemelegszem,mivel 12 km és már Cacinban hűtővizet vételezek a híres savanyúvizes forrásnál amelyre szükségem is van. Horhátot kell bevennem amely 280m szint után engedi ezen ténykedésem.


Az alacsony-tátra látványával gyorsba lehúzok a Hrochot völgybe amely a Polana kalderájának a bejárata.Közben gyors reggeli a Batová sziklánál-felfrissülés a patak vizében.Kyslinky a centrum,de nem lassítok,mivel a csodaszép Zalomska völgy jár a fejemben.Kemény emelkedés  leküzdése az ára látványnak,de a fenyves illata doppingol.Fel is küzdöm magam a kereszteződésbe,de tovább kapaszkodom a vadászházig-forrásig.Pár perc pihenés és folytatom a Chata Dudás ház és a K túraút kereszteződéséig.

Remek a kilátás a vágatokból a vulkáni kráter mélyére,peremére.

A Dudas háztól már nem lehet bringázn a Polana hotel vonaláig,de nem bánkódom a gyalogos folytatásban.A fenyvesben való túrázás ,menetelés egy ajándék...lassan haladok,de tudatosan..így tovább tart az itt tartózkodás.A ráadást a friss forrásvíz adja amellyel fel is tankolok,mivel az út során ez az utolsó alkalom a krcma  kivételével.A szállóhoz érkezem a mocsáron,erdőn,réten való út után.

Az ebédem elfogyasztása alatt gyors ismerkedés bringásokkal itt közös a nyelv.Kérdések repkednek.."hogyan kerültem ide?"....mivel nem a szokásos irányból érkeztem-tetszett az itiner,de kapok helyette én is ötletet.Köszönöm.

Indulás mivel a Hrinova felett lévő tavat-víztározót is szeretném látni...sikerrel veszem az akadályt amely + 200 m szinttel tesz gazdagabbá 

És akkor kezdődik a számomra ismeretlen rész.A lazok közötti kanyargás-kevergés.Sikerül is egy sziklás 20 %-os emelkedésű nyomvonlat találni,de így erősödöm. 

A házak között megjelenik a régi csehszlovák filmek feelingje a szokásos trágyaszaggal,állatokkal,gépekkel.  

Szorgoskodom a szintgyüjtésben hiszen le-fel-le-fel és ez így megy egészen Gyetváig.Körbe karikázom a várost,de nem kofolázok-kávézok....tovább tekerek.Van még km a cél-ig,de látványban is gazdag az útvonal.Feltűnik a Vepor,Osztrozky,Jávoros,Selmeci,Körmöci hegység vonulata,de ma  a Polana volt a középpontban.Sajnos macival nem találkoztam,de nem bánkódom  .. helyette egy vipera azért fokozta a szívverésem a forrásnál. 

Az időjárás velem volt,bár egyedül  tekertem de bánhatja mindenki aki nem volt itt.Csak ajánlani tudom a térséget!

80 km,1555 m szint 

Jó tekerést!képnézegetést!

Hali!

https://goo.gl/photos/zunfadFMxuawBxNS7

oldbike





Bejegyzések 1 - 1-ig. Összes bejegyzésed: 1

oldbike
2018/01/14 18:05:38

https://goo.gl/photos/zunfadFMxuawBxNS7




*** Túratárs.com - Túra és Túratárs kereső közösségi oldal ***

Rendszerünkön keresztül a túrát és egyéb outdoor programokat kedvelő emberek megismerkedhetnek egymással, közös túrákat szervezhetnek melyet a túranaptárban helyezhetnek el vagy együtt csatlakozhatnak egyéb szervezett túrákhoz. Az oldalon lehetőség van saját profil kialakítására, melyen keresztül a tagok bemutatkozhatnak egymásnak, illetve feltölthetik kedvenc túrafotóikat. A kapcsolatfelvételről üzenőrendszer és chat gondoskodik.