Túra és Túratárs kereső közösségi oldal
Üdv a Túratárs-on, jelenleg Vendégként vagy itt. Jelentkezz be vagy Regisztrálj itt <<<
TÚRATÁRS CHAT | RAKJ A KEDVENCEKBE
TÚRABLOGOK  
 

Itt a KIRÁNDULÁSOK túrasorozatom 6. része!
2016/01/10 13:30:39 Küldte: dani96

2016. január 9-én, egy jeges szombaton túráztunk a Pilisben. A festői szépségű Dera-szurdokot, a titokzatos Zsivány-sziklákat, és Dobogókőt is érintettük a 18 km-es túra során. 6-an küzdöttünk a jéggel. :)


https://www.youtube.com/watch?v=oA77d_Ta7gc





Bejegyzések 1 - 4-ig. Összes bejegyzésed: 4

dani96
2016/01/11 16:23:16

Igazad van az internetel kapcsolatban! :) Köszi az észrevételeket!

Viszont kívánom a sok túrát!



Gejza
2016/01/11 15:58:05

Tudod Dani, ha te fogalmazod az általad feltett írást, akkor semmi gond! De ha a szöveget, vagy annak egy részét máshonnan másolod ki - akár a világhálóról is - akkor illik ezt odaírni. 

Ha azt is odaírod, hogy ki tette fel  eredetileg, az mégbiztosabb. Mert az internet az egy hatalmas  szemétdomb, ahol a sok  hasznos mellett sajnos sok a  téves infó is.

Egyébként pedig köszönöm, hogy te is írtál róla, mert nem az a fontos, hogy ki írt előbb, hanem, hogy járjuk a hegyeket! További sok szép  túrát! És várom az újabb beszámolódat!

Barátsággal: Géza



dani96
2016/01/11 14:42:30

Kedves Gejza!

Köszönöm, a Döme halálának történetét netről szereztem, fogalmam sincs hogy van ilyen, hogy Halál túra a Pilisben. :)

A római út pedig a Zsivány sziklánál vezet, vagy legalábbis ott is van egy. A Cartographiatérképek jelölik. Dobogókőtől a Zsivány-sziklákig fut. De köszönöm az észrevételeket! :)



Gejza
2016/01/11 11:39:45

Kedves Dani!

Ismét szép filmet alkottatok,   gratulálok hozzá!

Azért nem bántam volna, ha megemlítitek, hogy a Döme halálánán a "Halál-túra a Pilisben" című jelvényszerző túramozgalom füzetéből idéztek.

A Római út pedig nem  a Zsivány-szikláknál halad, és nem Dobogókőn vezet. Hanem a Csobánkai-nyeregből, a Hosszú-hegy és Pilis-tető alatt a Két-bükkfa-nyergen és a Cseh-halálán át, Pilismarótra ereszkedik le.




*** Túratárs.com - Túra és Túratárs kereső közösségi oldal ***

Rendszerünkön keresztül a túrát és egyéb outdoor programokat kedvelő emberek megismerkedhetnek egymással, közös túrákat szervezhetnek melyet a túranaptárban helyezhetnek el vagy együtt csatlakozhatnak egyéb szervezett túrákhoz. Az oldalon lehetőség van saját profil kialakítására, melyen keresztül a tagok bemutatkozhatnak egymásnak, illetve feltölthetik kedvenc túrafotóikat. A kapcsolatfelvételről üzenőrendszer és chat gondoskodik.