Túra és Túratárs kereső közösségi oldal
Üdv a Túratárs-on, jelenleg Vendégként vagy itt. Jelentkezz be vagy Regisztrálj itt <<<
TÚRATÁRS CHAT | RAKJ A KEDVENCEKBE
TÚRABLOGOK  
 

Pádisi hótalpas túra
2016/02/23 20:31:49 Küldte: Talpfaszamlalo

Hát jó, legyen. Nem igazán szeretem a szervezett és kötött túrákat, de kézenfekvőnek tűnt jelentkezni a Travel to Transylvania pádisi hótalpas túrájára. A donovaly-i és gyömbéri hómentes/jeges hótalpasok után végre szerettem volna igazán havas felületeken is kipróbálni a túrázás ezen vállfaját. A harmadik alkalomra ez végre össze is jött. Az időjárás Pazar volt. Verőfényes napsütés, felhő alig, a hőmérséklet pedig épp annyira volt alacsony, hogy ne olvadjon, de ne is fázzunk. A hóréteg 35-50cm-es volt, érintetlen igazi porhó. A túra maga nem volt hosszú. 5-6km-es mindössze, viszont a hó és a talpon elszakadt rögzítő igen csak megnehezítették a haladást. Mindazonáltal egy magamfajta télimádónak fantasztikus élményt nyújtott még az is, amikor vastagon ellepte a bakancsomat a hó, mikor már hótalp nélkül mentem. Esni büntetlenül lehetett, mivel kövek, vagy tuskók sehol sem lapultak a vastag hóréteg alatt. A túra szó szerinti csúcspontját a mócok temploma jelentette. Innen ráláttunk a teljes völgyre, ahonnan indultunk.

Az ereszkedés rendszerint kicsit már kevésbé vidám szokott lenni, de ez a túra kivételt képzett. A lenyugvó Nap fantasztikus színeket és panorámát varázsolt nekünk. Gyakorlatilag véteknek tartottuk, ha a táj helyett a lábunk elé néztünk egy-egy lépés erejéig. Mire visszaértünk a buszhoz, már nem sok természetes fény maradt és a levegő is gyorsan elkezdett hűlni. A vizes kéz bizony rendesen hozzáfagyott a síbothoz egy pillanat alatt. Eszembe jutott akkor erről a Dumb és Dumber egyik síliftes-nyalókás jelenete :) Nade a sok locsogás helyett beszéljenek inkább maguk a fotók! (link lentebb)


http://talpfaszamlalo.blog.hu/2016/02/23/padisi_hotalpas_tura_2016_01

Címkék: Románia Pádis Mócok Hótalpas





*** Túratárs.com - Túra és Túratárs kereső közösségi oldal ***

Rendszerünkön keresztül a túrát és egyéb outdoor programokat kedvelő emberek megismerkedhetnek egymással, közös túrákat szervezhetnek melyet a túranaptárban helyezhetnek el vagy együtt csatlakozhatnak egyéb szervezett túrákhoz. Az oldalon lehetőség van saját profil kialakítására, melyen keresztül a tagok bemutatkozhatnak egymásnak, illetve feltölthetik kedvenc túrafotóikat. A kapcsolatfelvételről üzenőrendszer és chat gondoskodik.